Äldre Resenärer Demografiska Eastbourne Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Storbritannien Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Eastbourne, England: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Eastbourne har gjort stora framsteg när det gäller tillgänglighet, och fortsätter att förbättra på detta område.

Rullstolsanpassad Eastbourne

Eastbourne är en charmig badort stad på södra kusten av England och ett populärt turistmål. Att ta sig runt rullstolsanpassade Eastbourne är relativt lätt för rullstolsanvändare eftersom det är mestadels nivå och har många rullstolsramper och backar, även om vissa hinder kvarstår.

wheelchair accessible Eastbourne

En hel del framsteg har gjorts för att göra Eastbourne mer tillgänglig, och den underbara Eastbourne Access Group är hårt arbete för att främja tillgänglighet och funktionshinder medvetenhet i hela staden. De publicerar också en tillgänglig guide till Eastbourne som är en mycket värdefull resurs.

Det finns gott om saker som rullstolsanvändare kan göra och se i Eastbourne och här är sju av de bästa.

 

7 Bästa Rullstolsanpassade saker att göra i Eastbourne

 

1) Promenera promenaden

Ett bra ställe att börja din utforskning av Eastbourne är Promenade, som sträcker sig från Holywell hela vägen till Langney Point. Det finns massor av kaféer och butiker längs Promenade, och massor av ramper som ger dig tillgång till Lower Promenade, där The Bandstand och Pier ligger. Bandstand är helt tillgänglig och erbjuder ett brett utbud av konserter hela sommaren. Under sommarmånaderna kan du åka med det tillgängliga Dotto Train som går längs hela Promenaden. Det finns också tillgängliga toaletter på olika ställen längs Promenade, som du kan hitta genom att titta på Eastbourne access guide.

2) Njut av vattnet vid Sovereign Harbour

Sovereign Harbour är ett stort marina komplex med ett köpcentrum som kallas Waterfront Retail Park. Det finns tegel gångvägar och området är ganska platt, så du kan komma åt de flesta av de komplexa och njuta av fantastisk utsikt över hamnen och vattnet. Retail Park innehåller många olika butiker, restauranger, och en biograf, som alla är tillgängliga. Det finns en allmänt tillgänglig toalett och några av restaurangerna har tillgängliga toaletter också. Waterfront at Sovereign Harbor är ett bra ställe att bläddra i butikerna och få en bit mat medan du njuter av vacker utsikt över vattnet.

Beach in Eastbourne

3) Gå för en simtur

Om du är på humör att bada, har du tur! Dina två bästa alternativ är Sovereign Leisure Centre och Motcombe pool, som båda har faciliteter för rullstolsanvändare. Sovereign Leisure Centre erbjuder reducerade priser för personer i rullstol och har tillgängliga toaletter, duschar och omklädningsrum. Det finns en ramp som leder in i den grunda änden av en pool, samt en hiss för inträde i vattnet, men de rekommenderar att ringa i förväg för att se till att hissen är tillgänglig.

Motcombe Swimming Pool

Foto: Motcombe Pool

Den Motcombe Swimming Pool är en gemenskap pool som är öppen dagligen året runt. Här finns även tillgängliga toaletter, dusch och omklädningsrum för rullstolsanvändare, och det finns en hiss i poolen. Endera av dessa platser är ett bra alternativ om du vill ta ett dopp i poolen.

4) Gå till teatern

 

Missa inte chansen att besöka den vackra Devonshire Park Theatre, en liten viktoriansk teater med en tjusig interiör. Teatern är värd för en stor mängd olika shower, från stora produktioner till små en-natt evenemang. Det finns pjäser, musikaler, komedishower och många andra typer av föreställningar. Det finns parkering på Compton Street, inklusive tre rullstolsplatser samt Blue badge parkering framför teatern. Du kommer in på teatern från en liten serviceväg, och det finns både rullstolssittplatser och en tillgänglig toalett.

5) Besök trädgårdarna

Det finns några vackra trädgårdar i Eastbourne, och två som du definitivt bör besöka är Helen Gardens och italienska Gardens. Helen Gardens ligger på toppen av en klippa med utsikt över havet och har fantastisk havsutsikt. Den har gott om sittgrupp, och vägar och gräsytor är mestadels nivå, så du bör inte ha problem manövrering. De italienska trädgårdarna ligger nedanför Helen Gardens och har utsikt över holywellstranden. Dessa unika, dolda trädgårdar har en amfiteater i trä som är inhuggen i klippväggen utformad med arbours och pergolor. Vägarna ner till trädgården är branta, så det är bäst för rullstolsanvändare att komma in från Promenaden.

6) Utforska Redoubt-fästningen

Den Redoubt Fästningen är över två hundra år gammal och är ett historiskt landmärke som ligger vid Eastbourne havet. Den byggdes under Napoleonkrigen och användes även under första världskriget och andra världskriget. Komplexet innehåller en paradplats, tjugofyra rum som kallas Casemates, och toppas av Gun Platform. Fästningen har fantastisk havsutsikt och är värd för många olika evenemang. När det gäller tillgänglighet finns det steg från strandpromenadens ingång men de har en trappklättrare för rullstolar som du kan boka. Genom att använda trappklättraren kommer du att kunna komma åt museet och paradmarken. Det finns också lutning tillgång till Gun Platform från Royal Parade vägens ingång.

The Redoubt Fortress

7) Livbåtsmuseet

RNLI Museum ligger i den västra änden av Eastbourne Seafront, i William Terris Memorial Boathouse, som byggdes 1898. Museet, som renoverades 2011, relaterar historien om Eastbourne livbåtar med hjälp av samlingar och livbåt modeller. Det finns också en museibutik med olika böcker och souvenirer. Och bäst av allt är livbåtsmuseet helt tillgängligt.

Great Accessible Boenden i Eastbourne

Eastbourne är en charmig stad vid havet som har en hel del att erbjuda turister. Tveka inte att planera en resa för att koppla av. Här är några fullt tillgängliga hotell som tillhandahålls av Handiscover. De är vid havet, varifrån du kan blicka bort den vackra havsutsikten! Vilken fantastisk upplevelse om du sitter på balkongen, njut av den milda brisen och ta en klunk! Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om dessa egenskaper i Eastbourne. För närvarande erbjuder Handiscover £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Vill du ha personlig designad service? bara e-posta dem via booking@handiscover.com eller på telefon:+44 1550 400022 (Storbritannien).

Ta sig runt Eastbourne som rullstolsanvändare

Det är relativt lätt att ta sig runt i rullstol, tack vare eastbourne Access Groups insatser. Staden är mestadels nivå, Promenaden är tillgänglig, och Dotto Train reser också hela längden av Promenaden. Kartor över rullstolsruttarna finns också från Eastbourne Access Group, vilket gör det mycket enklare att ta sig runt.

När det gäller kollektivtrafik, alla Southern Rail tåg har bilar med tillgängliga toaletter och utrymmen för rullstolar och skotrar. De här bilarna har en rullstolssymbol på utsidan. De lokala stationerna är tillgängliga, men observera att det finns plankorsningar vid Polegate och Hampden Park. Det finns också några Stagecoach bussar med tillgängliga rutter, såsom “Loop” 1 /1a och The Wave 99.

Eastbourne har en handfull taxibolag, men om du behöver ett anpassat fordon din bästa insats är att kontakta företaget Mark Lester, som har en tillgänglig taxibuss.

Även om det för närvarande inga företag som specialiserat sig på tillgängliga turer till Eastbourne, är själva staden totalt sett ganska rullstolsvänlig. Du borde inte ha för stora svårigheter att ta dig runt på egen hand. Men om du behöver ytterligare hjälp av något slag, se till att komma i kontakt med Eastbourne Access Group. De kommer att göra allt de kan för att hjälpa till.

wheelchair accessible Eastbourne

Eastbourne är den stad som har gjort stora framsteg när det gäller tillgänglighet och fortsätter att förbättra på detta område. Rullstolsburna kan delta i många sightseeing och fritidsaktiviteter i Eastbourne, vilket gör det till en underbar plats att tillbringa en sommarsemester.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment