Äldre Resenärer Demografiska Dubrovnik Familj med barn Geografi Kroatien Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Dubrovnik, Kroatien: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Om du drömmer om en fantastisk kuststad med magnifika tillgängliga stränder där du kan koppla av i Europa, är Dubrovnik destinationen för dig!

Rullstolsanpassad Dubrovnik

Vad vet du om Dubrovnik, Kroatien? Om du hoppas på en europeisk semesterplats vid havet kommer du att älska rullstolstillgänglig Dubrovnik! Det är ett uppfriskande alternativ till de andra mer välkända europeiska semester attraktioner.

Skriv dit du skulle vilja åka så visar vi dig några bra alternativ för tillgängligt boende!

 

wheelchair accessible Dubrovnik

Dubrovnik har allt du vill ha från en semesterplats. De har vackert väder som låter dig bekvämt sitta ute i timmar.

Kroatiska viner där kommer att glädja även den pickiest gommen, och deras färska skaldjur kommer att få dig att tänka tillbaka på det hela med fina minnen och en vattning mun i många månader framöver!

Visste du Att Kroatien är hårt arbete för att ge rullstolsanvändare med tillgängliga aktiviteter att njuta av under semestern?

Den gamla staden var ursprungligen inte utformad med rullstolsanvändare i åtanke, men de olika ramper och hjälpsamma människor i området kommer att hjälpa till att ge dig massor att göra och se.

Dubrovniks 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Visste du Att Kroatien är hårt arbete för att ge rullstolsanvändare med tillgängliga aktiviteter att njuta av under semestern?

Den gamla staden var ursprungligen inte utformad med rullstolsanvändare i åtanke, men de olika ramper och hjälpsamma människor i området kommer att hjälpa till att ge dig massor att göra och se.

Här är fem populära aktiviteter du kan njuta av i hisnande Dubrovnik.

1 Trsteno Arboretum

Är du ett av den populära Game of Thrones-serien? Om så är så, kommer du att älska detta första alternativ! Det är ett arboretum, som på sätt och vis är ett friluftsmuseum av träd.

Denna specifika arboretum är fascinerande av flera skäl, en är att det fungerade som en del av uppsättningen i både den tredje och fjärde säsongen av Game of Thrones.

Oavsett om du tittar på Game of Thrones, men du vill utforska arboretum.

En tillgänglig guide till Dubrovnik, Kroatien: Att se och hur man tar sig runt image 3

Trsteno Arboretum byggdes någon gång före 1492 (det exakta startdatumet är okänt) vilket gör den till en av de äldsta arboretumerna i världen.

Trädgårdarna där är fyllda med alla möjliga vackra växter, vilket gör det till en härlig plats att tillbringa din dag.

De flesta stigar i arboretumet är tillräckligt breda för att rymma rullstolar, men du behöver vara medveten om att vissa områden är täckta av grus och kullersten.

Vill du ha mer information? Om så är, definitivt ta en titt på deras hemsida här.

2 Rektorspalatset och kulturhistoriska museet

Om du är en historia-älskare, kommer du särskilt njuta av detta nästa alternativ! Det är ett museum som ligger i den tidigare rektorns gamla bostad.

Byggnaden är ett mästerverk i sig! Det skapades med vacker venetiansk-gotisk arkitektur, så att du kan en inblick i det förflutna innan du ens har kommit in inuti.

Museet har alla möjliga konstverk som sträcker sig från 1400-talet till 1900-talet. Det är en härlig plats att besöka för att njuta av både konstnärernas hantverk, liksom den historia som visas genom allt.

Museet ger en speciell rullstol som gör att rullstolsburna personer har fullständig tillgång till alla delar av museet. Det är bäst att ringa i förväg för att vara säker på att det finns en plats tillgänglig för dig innan du kommer.

3 Dubrovnik Sea Akvarium

Har du hört talas om Dubrovnik Sea Aquarium? Det är en vacker attraktion! Det är en samling tankar som är inbyggda rakt in i stadsmuren. Du kan se sköldpaddor, ål, sjöhästar, hummer, havsanemoner, koraller, krabbor, och mycket mer!

En tillgänglig guide till Dubrovnik, Kroatien: Att se och hur man tar sig runt image 4

Akvariet ligger bekvämt innanför väggarna i St Ivan, en medeltida fästning. Det gör att du kan se ganska lite av havet livet tillsammans med en hälsosam dos av otrolig arkitektur.

Eftersom akvariet är i väggarna, är det lätt för rullstolsanvändare att rulla med och titta på alla tankar har att erbjuda.

4 Dubrovnik Linbana

Hur är du med höjder? Om du njuter av spänningen att titta ner från högt uppe, eller om du bara älskar att ha vacker utsikt, överväga att prova dubrovnik Cable Car också.

Linbanan är rullstolsanpassad och ger dig utsikt från en höjd av 405 meter. När du har tagit dig upp till den övre stationen efter en 4-minuters resa, kan du använda dig av kikarteleskop, en panoramarestaurang, souvenirbutiker och badrum.

Allt uppe på stationen är rullstolsanpassat, inklusive badrummet. För mer information, kolla in deras webbplats här.

5 Copacabana strand

Om du reser hela vägen till Dubrovnik behöver du definitivt uppleva deras stränder! Det finns ganska många alternativ att välja mellan, men ett av de allra bästa alternativen är Copacabana Beach.

Stranden är ett vackert, sten-strödda område med massor av kaféer och restauranger att välja mellan.

En tillgänglig guide till Dubrovnik, Kroatien: Att se och hur man tar sig runt image 5

Den friska havsluften och den vänliga personalen gör det till en populär plats att koppla av på! Det är det perfekta området att bosätta sig tillbaka och njuta av din semester till fullo.

Stranden har också en rullstolslyft tillgänglig för användning för din bekvämlighet. Det är den enda stranden i Dubrovnik med en hiss, vilket gör Copacabana till en av de bästa alternativen som finns.

Underbara Tillgängliga Semesteruthyrning i Dubrovnik

Efter att du ser de populära rullstolsanpassade aktiviteterna i Dubrovnik, är du redo att tillbringa en semester där?

Innan du går måste du också förbereda ett mysigt och prisvärt boende. Handiscover har förberett för dig!

Här är några grymma egenskaper i Dubrovnik. Tveka inte att göra en förfrågan om dina datum. För mer personlig support och information, välkommen att kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon:+44 1550 400022 (Storbritannien).

 

Sök dit du vill åka så visar vi vilka tillgängliga boenden som finns tillgängliga i det området.

Bästa sätten att komma runt Dubrovnik i rullstol

Dubrovnik har många nya bussar som har börjat köras under de senaste åren som ger ett bekvämt transportsätt.

De flesta av bussarna har en ramp vid mellandörren så att du kan rulla upp i den, eller några av bussarna är låggolvsbussar som kan gå ner till trottoarnivå för dig att enkelt rulla ombord.

Tram Dubrovnik

Det finns även skåpbilar med hissar som du kan hyra för att resa runt Dubrovnik. Om du letar efter en rullstolsanpassad transfer från flygplatsen, kolla in webbplatsen här för lite användbar information.

Om du också hoppas på en rullstolsanpassad rundtur i Dubrovnik, har du tur! Dubrovnik Sightseeing Tours har några utmärkta. Kolla in deras webbplats här för närmare detaljer.

Är du redo att bege dig till Dubrovnik? Jag vet att jag är det! Med sin rika kultur, historiska platser och roliga aktiviteter, skulle det vara en härlig plats att tillbringa en semester.

Oavsett vad du tycker om att göra och se, de har något för alla. Dubrovnik erbjuder dig den eftertraktade europeiska känsla vid havet tillsammans med så mycket mer!

Annan nyttig reseinformation

Andra Fantastiska Resmål i Kroatien och Europa!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

 

Tags

Add Comment

Click here to post a comment