Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Dublin Familj med barn Geografi Hösten Irland Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Säsong Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Dublin, Irland: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Inte bara är människorna i Dublin verkligen vänlig, men layouten av själva staden är ganska vänlig mot rullstolsanvändare. Det är en härlig plats för en semester!

Rullstolsanpassad Dublin

Har du varit på Irland? Det kan förvåna dig att veta att Dublin är en extremt rullstolsanpassad stad. Inte bara är majoriteten av staden tillgänglig, men 95% av trottoarkanter i staden skärs. De sänkta trottoarkanterna gör det mycket lättare att utforska och ta sig runt i Dublin.

Medan du utforskar Dublin finns det flera attraktioner, i synnerhet, du kommer inte vill missa. Kolla in listan nedan för de fem bästa aktiviteterna i Dublin! Fortsätt läsa samt för mer information om rullstolsanpassade transporter runt staden.

Oavsett om du forskar för dig själv eller för en älskad, vara säker på att Dublin är en utmärkt semester plats som de med eller utan rullstol kommer att grundligt njuta!

 

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig de bästa tillgängliga boendena i det området!

 

wheelchair accessible Dublin

Dublins 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Vilka slags saker gillar du att göra på semester? Dublin har mycket att erbjuda! Var noga med att planera din resa tillräckligt länge för att passa alla de bästa aktiviteterna i ditt schema.

 

  • Irlands nationalgalleri

För konstälskare är National Gallery ett måste-se! Det är fullt tillgängligt och inträde är gratis. Du skulle kunna tillbringa mycket tid i galleriet!

De har 2 500 målningar och över 10 000 andra typer av konstverk. Om du har varit förut, definitivt kolla upp det igen när du är tillbaka i stan. De erbjuder ett fullt schema av utställningar som är på tillfällig display och förändras med tiden. Du vet aldrig vad de kommer att sätta på displayen nästa!

Byggnaden har ytterligare rullstolar tillgängliga för användning i galleriet utan kostnad för dig. Byggnaden har även badrum som är tillgängliga. För mer information om detaljerna i museet, kolla in deras hemsida
här
.

 

 

  • Phoenix parkerar

Om du hoppas på lite av en paus från staden under din vistelse i Dublin, schema i viss tid för att besöka Phoenix Park.

Parken har vidöppna ytor för dig att utforska och njuta av naturen. Det erbjuder tillgängliga promenader, vackra blommande trädgårdar, små kaféer att stanna för en bit mat, ett besökscentrum för mer information om området, och även ett slott! Slottet är inte helt tillgängligt, men de delar som är tillgängliga är härliga att se.

Det är intressant att notera att i parken bor den irländska presidentens officiella hem och USA:s ambassadör. Vem vet? Kanske ser du en av dem ute njuter av en promenad!

 

wheelchair accessible Dublin

 

  • Dublin Zoo

Medan du är över på Phoenix Park, kolla definitivt in Dublin Zoo! Det är en av de äldsta djurparkerna i världen, som erbjuder dig en unik historisk plats i kombination med en plats att förundras över djur.

Djurparken har vissa områden som är svårare att gå i på grund av några av sina äldre strukturer, men majoriteten av djurparken är rullstolsanpassad.

Det finns 9 tillgängliga toaletter i hela djurparken. Toaletterna hålls låsta för att de inte ska skadas av missbruk. När du först kommer in i djurparken, be en anställd om koden till toaletterna så att du får tillgång till dem när du besöker djurparken. Du hittar zoo webbplats
här
.

 

  • Vetenskapsgalleri, Trinityhögskola

Om du vill ha en aktivitet inuti men är inte så mycket av ett konstgalleri person, ta en titt på Science Gallery! Även om det har en del konst i det, det är unikt i att det är en kollision mellan vetenskap och konst.

Samlingen har alla möjliga utställningar som är säker på att behaga både konstnärer och forskare lika! Galleriet är fritt att komma in och har sin ingång som ligger på bottenvåningen för enkel åtkomst. Det är rullstolsanpassat och har ett rullstolsanpassat badrum.

Det bör noteras att vissa utställningar ibland inte alltid är helt tillgängliga, men majoriteten av galleriet brukar alltid vara. För mer information, kolla in deras webbplats
här
.

 

En tillgänglig guide till Dublin, Irland: Att se och hur man tar sig runt image 3

 

  • O’Connell-gatan

Ett av de bästa sätten att lära känna en stad är att mingla med invånarna i området. Ett annat bra sätt att lära känna en stad är att lära sig mer om sin historia. Älskar du inte bara de gånger när du kan göra båda på en gång? Att gå till O’Connell Street är just grejen för dig om det är den typ av aktivitet du hoppas på!

Du hittar massor av människor strosa runt, tittar på en fin blandning av butiker. Inte bara det, men du hittar den historiska General Post Office. Minns du att du hörde om det förut? Posten är känd för den roll det spelade i att vara en fästning slags för de irländska volontärerna tillbaka under resningen 1916. Du hittar också Spire of Dublin där!

Gatan i sig är tillgänglig, men de olika butikerna kommer att variera i tillgänglighet när du stöter på dem. Det är ett trevligt ställe att komma ut och njuta av både människor och historia i Dublin.

 

 

Bästa tillgängliga boenden i Dublin

För att upptäcka Dublin som en lokal, är det bättre för dig att boka en pålitlig och tillgänglig boende framåt. Här är två stora funktionshindrade vänliga hotell i Dublin som tillhandahålls av Handiscover.

Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten!

The Fleet Street Hotel har ett perfekt läge i hjärtat av Temple Bar och erbjuder ett fullt tillgängligt våtrum med eget badrum med hastiga skenor och privat tillgänglig parkering. Här kan du njuta av prisvärd komfort blandat med modern stil.

Dublin accessible roomphoto@Fleet Street Hotel Boka boendet här!

Detta bekväma och avslappnade hotell ligger ett kvarter från stadens centrums livliga O’Connell Street, och erbjuder fullt tillgängliga badrum med en fast duschstol och räcken. Vidare kommer du att behandlas på en gratis frukost när du bokar rummet.

Dublin accessible room

photo@Academy Plaza Hotel Boka boendet här!

Om du vill ha mer tillgängliga alternativ i Dublin, klicka bara på sökknappen nedan. För personlig support kan du kontakta via e-post:booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)

 

 

 

Bästa sätten att komma runt Dublin i en rullstol

När du behöver gå någonstans som är för långt för att rulla, vilka är de bästa transportsätten i Dublin för dem som använder rullstolar? Ett bekvämt sätt att ta sig runt är att använda en taxi. Medan vissa taxibilar som kör runt och väntar på att hämta folk kan vara tillgängliga, är det lättare att schemalägga för en att hämta dig som du vet är rullstolsanpassad.

Det finns ett företag som heter NRC Taxis som har tjänat Dublin i över 60 år med ett brett utbud av taxityper, inklusive rullstolsanpassade sådana. För mer information, kolla in deras webbplats
här
.

Om du hoppas att se Dublin med en guide, definitivt kolla in Accessible Journeys Tours. Turnén kommer att innehålla en engelsktalande lokal, en van som är tillgänglig och en personlig förare för din turné. För mer information, kan du hitta deras webbplats
här
.

 

En tillgänglig guide till Dublin, Irland: Att se och hur man tar sig runt image 8

 

Som ni ser har Dublin mycket att erbjuda sina besökare! Allt vi har gett dig är en liten smak av allt du får se och göra när du når det vackra landet Irland. En sak är säker, rullstolar kommer inte att hålla dig från att besöka Dublin. Inte bara är människorna i staden verkligen vänlig, men layouten av själva staden är ganska vänlig mot rullstolsanvändare. Det är en härlig plats för en semester!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment