Äldre Resenärer Demografiska Dorset Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Sommaren Storbritannien Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Dorset, England: Att se och hur man tar sig runt

Dorset i England är extremt charmig och har mycket att erbjuda. Oavsett om du går eller är i rullstol, är detta en av Storbritanniens många magnifika pärlor.

Rullstolsanpassad Dorset

Dorset är ett härligt län i England med romantisk utsikt över landsbygden och vackra kustlandskap. Oavsett om du föredrar sandstränder eller höga klippor, rullstolsanpassad Dorset har dem båda i full åtgärd. Det har också ett stänk av slott, kloster och andra imponerande gamla byggnader.

wheelchair accessible Dorset

Dessutom råkar Dorset vara hem eller semester plats för flera olika författare. Thomas Hardy, Enid Blyton, och även Jane Austen har tillbringat tid i denna vackra del av England. Du måste göra en resa där ute själv för att se vad det var som förde så många människor till dess stränder.

Dorset har också gott om aktiviteter som är rullstolsanpassade. Följande lista kommer att ge dig en uppfattning om några av dina bästa alternativ.

 

Dorsets 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Har Dorset mycket att göra som är rullstolsanpassad? Oh ja! Du är mer benägna att få på tid att göra dem än saker att göra när du är där!

  1. Besök Chesil Beach Center

Har du hört talas om Chesil Beach? Om inte, borde du ha! Det är en underbar sträcka av mark. Det är längs Dorset stranden och har en bank full av miljarder stenar som sträcker sig ut i 18 miles. Inte bara är utsikten över stenstranden spektakulär, men bakom stenområdet är en lagun som är full av vilda djur.

Lagunen är Fleet Lagoon, och det finns en rullstolsvänlig naturbetraktningsplattform med utsikt över lagunen. Det är ett bra ställe att ta din kamera!

Chesil Beach Center är rullstolsanpassat och har badrum som är tillgängliga. De har en strandpromenad som är tillgänglig men den sträcker sig inte över stranden.

  1. Go Boating på Christchurch Quay

Christchurch Quay är en härlig liten öppen plats på sidan av en flod vid Christchurch centrum. Folk åker dit för att titta på molnen, ha picknick, spela spel, promenera genom området och åka båt.

Vill ni åka båt? Det finns ett företag som heter Wheelyboat som har rullstolsanpassade båtar för dig att komma ut på vattnet och sola sig i den härliga utsikten över området.

Du hittar mer information om båtarna här.

Christchurch Quay

  1. Rulla genom Nothe Gardens

Nothe Gardens är en uppsättning informella trädgårdar som är några av de absolut bästa området erbjuder. Dess slingrande stigar inkluderar en härlig provtagning av olika träd och busksängar. Det tar dig att se ut på Weymouth och Portland hamnar och inkluderar ett stort gräsbevuxet område, perfekt för picknick.

Det finns några ställen att parkera på om man kör dit och de har även café och glasshydda.

Trädgårdarna är mestadels tillgängliga. Det finns några lägre vägar som har begränsad tillgång men som vissa av dessa är branta eller ojämna.

  1. Spela Cricket

Hur bekant är du med cricket? Cricket är en bat-och-boll spel. Det finns två lag med 11 spelare, var och en med en kapten. Syftet med spelet är att göra mål körs medan du är på bat och att lägga ut motståndarlagets batman medan i fältet.

Det finns flera regler till vi kan gå in på, men vi kommer inte här. Vanligtvis skulle denna sport inte vara ett alternativ för människor som använder en rullstol. Men det är inte sant i Dorset.

Det finns en rullstol cricket team i Dorset som har klubbar du kan komma in om du vill spela. Kolla in dem här för mer information.

 

  1. Gå Wildlife Watching

Gå till Higher Hyde Heath Reserve för att se vilda djur. Detta område är en av de bästa platserna i landet för att se alla sex av Storbritanniens reptiler. De har också vackra fåglar, fjärilar, blommor och ponnyer. Du bör definitivt stöter på något när du är där!

Det finns en fågel dölja och visning område där som är populär att besöka, och att platsen har funktionshindrade tillgång. Glöm inte din kamera!

Resten av reserven är tillgänglig men det har några ojämna vägar samt några gågator så det är bra att ha någon tillsammans med dig. Mer information hittar du här.

En tillgänglig guide till Dorset, England: Att se och hur man tar sig runt image 2

Vackert boende i Dorset

För att tillbringa din vackra semester i Dorset förtjänar du ett pålitligt och bekvämt boende i Dorset!! Handiscover har redan täckt för dig! Här är några bra exempel från hemsidan! Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten! Också, Tveka inte att använda den £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

För personlig support, kontakta oss bara via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)

Klicka på följande knapp, du kan hitta mer tillgängliga och underbara boenden i och runt Dorset.

Bästa sätten att komma runt Dorset, England i rullstol

Ett fantastiskt sätt att ta sig runt Dorset är att hyra ett fordon! På så sätt kan du utforska området utan att behöva oroa dig för kollektivtrafik eller behöva rulla för långt. Brotherwood är ett rullstolsanpassat fordonsföretag. Medan de säljer fordon till kunder, de har också fordon tillgängliga att hyra. Gå hit för mer information.

En annan hjälpsam webbplats du kanske inte tror att gå till är den för brittiska Röda Korset. De erbjuder kortfristiga lån av rullstolar för att hjälpa dig att komma runt lättare om du ska hitta du har behov av en medan i Dorset. De erbjuder också toalett hjälpmedel om den plats du bor inte levererar dem. Gå hit för att ta reda på mer.

En sista idé är att resa med taxi. En sajt som heter Getting About, som du hittar här, har en lista med nummer du kan ringa oavsett om du behöver en taxi för hela din resa eller bara för en kort bilresa.

wheelchair accessible Dorset

Vad tror du? Klarar du dig till Dorset? Jag hoppas det! Området är verkligen härligt och har mycket att erbjuda, oavsett om du går eller rullar. Det är ett särskilt bra område att gå till om du gillar utomhus så försöker planera din resa under månader av året med det bekväma vädret om du har det alternativet. När du går, dock kommer Dorset vara säker på att imponera.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment