Äldre Resenärer Cornwall Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Storbritannien Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Cornwall, England: Att se och hur man tar sig runt

Cornwall är en fantastisk destination för en brittisk semester med massor av tillgängliga boende, taxibilar och saker att göra och se.

Wheelchair Accessible Cornwall

Cornwall är ett otroligt vackert län vid kusten i sydvästra England. Det är särskilt känt för sina stränder och fantastisk havsutsikt och är det historiska hemmet för cornish folket. Denna fantastiska län har mycket att erbjuda när det gäller tillgänglighet, med många tillgängliga stränder, museer, och spår. I artikel ska vi berätta de sex bästa sakerna att göra i rullstolsanpassade Cornwall.

En tillgänglig guide till Cornwall, England: Att se och hur man tar sig runt image 1

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig några bra tillgängliga boenden i det området!

 

6 Rullstolsanpassade saker att göra i Cornwall

Resa kamelledens cykelväg

Den 18 mil långa Camel Trail är en mycket populär cykelväg i Cornwall som kan avnjutas av rullstolsanvändare. Det är en mestadels trafikfri och nivå spår som tar dig genom den vackra Cornish landsbygden. Det finns olika städer längs Camel Trail där du kan hyra tillgängliga cykel tandems, och ett bra alternativ är Bike Smart i Wadebridge.

Genom Bike Smartkan du hyra Draisin Plus Wheelchair Tandem, som gör att du kan njuta av en cykeltur med familj och vänner. Eftersom detta är en rullstol tandem, skulle du behöva en reskamrat för att göra trampa.

Som alternativ är det också möjligt att komma åt och utforska delar av leden om du har en elrullstol.

Besök Trebah Garden

Den fantastiska Trebah Garden har ett brett utbud av subtropiska blommor och växter och är öppen året runt. Även om trädgården har områden med branta lutningar och steg, kan det mesta nås med elrullstolar. Om du planerar att ta med din elrullstol, se bara till att den kan manövrera över sluttningar och ojämna ytor.

trebah garden cornwall

Foto: Trebah Garden

Trebah Garden har också två Tramper terräng rörlighet skotrar som du kan hyra genom Countryside Mobility Scheme. Trampers är mycket populära, så om du vill hyra en, se till att boka i förväg.

Gå Segling

Om du är ett av båtliv och segling, se till att besöka Mylor Sailing School i Cornish staden Falmouth. Denna båtskola är anmärkningsvärd för sina tillgängliga faciliteter och båtar, inklusive en rullstolsvänlig motorbåt. Några av deras segelbåtar har också anpassats, men du kan inte rulla din rullstol på dem.

mylorsailingschool cornwall

Foto: Mylor Sailing School

Alla klassrum är tillgängliga, och hamndelen har utmärkta tillgängliga toaletter och duschmöjligheter. Dessa anläggningar är cirka 300 meter från kajen, och du kan be en anställd om en åtkomstkod.

Om du är på humör för en båttur, är Mylor Sailing School definitivt ett bra alternativ att kolla!

Tour Geevor Tenngruva

Cornwall har en lång historia av tenn gruvdrift, och Geevor Tenngruva är den största tidigare gruvplats i Storbritannien. Tenngruvan byggdes i brant sluttning, och vissa områden är för närvarande inte tillgängliga såsom Mill och underground-sektionen.

Rullstolsburna kan ta sig till Hard Rock Museum, som har en hiss. Några av gruvbyggnaderna och ytorna är utrustade med ramper. Det finns också en tillgänglig museibutik, kafé och toaletter. Bortsett från att lära sig om Cornwalls tennbrytningshistoria, kan du ta en fantastisk havsutsikt medan du njuter av en lätt måltid i kaféet.

En tillgänglig guide till Cornwall, England: Att se och hur man tar sig runt image 8

Njut av stränderna

Cornwall är en kustregion och har många otroliga stränder, varav några är tillgängliga för rullstolsburna. Två stränder som är bra alternativ är Perranporth och Gyllyngvase. Båda har enkel strand inträde, tillgängliga toaletter och sandstolar finns att hyra.

Dessutom har Gyllyngvase en nivå väg som löper längs stranden och erbjuder fantastisk havsutsikt. Dessa är bara två av Cornwalls rullstolsvänliga stränder. Det finns många andra som erbjuder tillgång och faciliteter för rullstolsburna.

Kolla in Eden-projektet

Eden-projektet är en pedagogisk välgörenhetsorganisation med fokus på hållbarhet och miljövård. Besöksdelen är i en krater. Här finns Biomes som Rainforest Biome och Mediterranean Biome, som visar upp floran i dessa regioner. Regnskogen Biome är känd för att vara den största inomhus regnskogen i världen. Det har över 1000 sorters växter från regnskogar i Sydostasien, Västafrika och Sydamerika. Det finns också ett vattenfall inomhus, en malaysisk hydda och en Canopy-gångväg där du kan utforska trädtopparna.

Denna plats har tillgänglig parkering och toaletter, stolar makt för uthyrning, och tre rekommenderade vägar för touring the Biomes. Vissa delar är inte tillgängliga, men om du håller dig till en av dessa vägar kommer du att bli bra.

wheelchair accessible Cornwall

Bästa tillgängliga boenden i Cornwall

Grevskapet Cornwall är en fantastisk destination för en brittisk semester. Du kommer förmodligen vill besöka på sommaren för att få ut det mesta av tillgängliga stränder och naturstigar. Innan du går måste du boka ett bekvämt boende för dig själv. Här är några bra exempel från Handiscover! Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten! Du kommer att upptäcka att våra underbara boenden är presenterade med roll-in dusch med stol och toalett med grab rails!! Så, vad väntar du på? Gör bara en förfrågan med dina datum nu!

 

vill personligt stöd? bara kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon:-+44 1550 400022 (Storbritannien). Också, tveka inte att använda £ 25 rabatt kupong för den första bokningen!

 

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig några bra tillgängliga boenden i det området!

Ta sig runt Cornwall som rullstolsanvändare

Medan det finns bussar och en tåglinje som förbinder många städer i Cornwall, de flesta tycker att det är lättast att ta sig runt med bil. Om du är en rullstolsanvändare din mest tillförlitliga alternativet är att använda tillgängliga taxibilar och andra fordon. I hela Cornwall finns det tillgängliga taxitjänster och minicabs att hyra.

Det finns ett brett utbud av företag som driver tillgängliga fordon i många Cornish städer, såsom Bodmin, Camborne, Newquay och Penzance, för att nämna några. Eftersom Cornwall är ett län med många olika städer, är mitt bästa råd att besluta om vilka städer du vill besöka. Kontakta sedan de lokala taxi- eller transportföretagen för att se vilka alternativ de erbjuder.

wheelchair accessible Cornwall

Tillgänglighetsanpassade turer

Även om det finns gott om tillgängliga boenden och taxitjänster, finns det för närvarande inte många företag som erbjuder tillgängliga turer till Cornwall. För det mesta kommer du förmodligen att behöva planera din egen resväg och göra egna arrangemang.

Ett möjligt företag du kanske vill kontakta är Gränslös resa, som erbjuder tillgängliga brittiska turer. Även om de för närvarande inte har en i förväg arrangerad gruppresa till Cornwall, kan du komma i kontakt med sina reseassistenter som kanske kan arbeta ut något med dig.

Grevskapet Cornwall är en fantastisk destination för en brittisk semester. Du kommer förmodligen vill besöka på sommaren för att få ut det mesta av tillgängliga stränder och naturstigar. Även om det inte finns mycket i vägen för tillgängliga turnéföretag, finns det gott om tillgängligt boende, taxibilar och saker att göra och se. Det kommer att ta lite extra ansträngning för att planera din resa, men det kommer att vara väl värt det att utforska de fantastiska städerna och stränderna i Cornwall.

 

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig några bra tillgängliga boenden i det området!

 

Bläddra igenom våra England Guider

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment