Äldre Resenärer Cordoba Demografiska Familj med barn Geografi Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Spanien Utanför misshandlad vägen Yngre resenärer

En Tillgänglighetsguide över Córdoba, Spanien: Vad du kan se och Hur du tar dig runt

Handiscover
Oavsett om du vill se gårdar, en moské vände katedralen, eller gamla gator slingrande sig igenom Cordoba, det väntar på dig.

Rullstolsanpassade Cordoba

En Tillgänglighetsguide över Córdoba, Spanien: Vad du kan se och Hur du tar dig runt image 1

Om du aldrig har varit i Córdoba, Spanien, så måste du! Det kanske inte är lika vanligt att besöka jämfört med Sevilla eller Barcelona, men det är verkligen värt en flygtur över! Det är en fascinerande stad, rik på sin egen kultur och historia.

Om du får en chansen, gör ett besök under sommaren! Staden har något de kallar Feria de los Patios. Här tävlar lokalbefolkningen om äran att få priset för att ha den vackraste gården eller uteplatsen i staden.

Jag skulle åka bara för Feria de Los Patios, men staden har mycket mer att erbjuda! Córdoba är också rullstolsanpassat på flera platser så länge du vet var du ska leta. Följande avsnitt hjälper till att pricka av några av de bästa aktiviteterna att göra i staden som är rullstolsanpassade.

Córdobas 5 Bästa Rullstolsanpassade Aktiviteter

Besök moskén-katedralen i Córdoba

Denna berömda plats kallas också Mezquita och den Stora Moskén i Córdoba. Intressant är det en katolsk katedral som en gång var en moské. Den ligger nära centrum av staden och anses vara det viktigaste monumentet i den västerländska islamiska världen.

Oavsett om du besöker den av religiösa skäl eller enbart som turist, är moské-katedralen en vacker struktur med en unik historia.

Byggnaden är rullstolsanpassad och har ramper helt igenom. Klicka här för mer information.

Utforska Gamla stadenwheelchair accessible Cordoba

Medan du besöker moské-katedralen, ta dig definitivt tid att strosa genom den gamla staden som omger byggnaden. Det är ett stort område med en blandning av unika gamla stadsdelar och små gator.

Du kan enkelt tillbringa dagen med att vandra upp en gata och ner en annan – köpa små souvenirer, småäta på mat från gatuförsäljare och njuta av liv och rörelse från lokalbefolkningen och turister.

Några av de äldre gatorna är lite ojämnare än du sannolikt är van vid, men om du inte har något emot det och vill utforska ett område rikt på historia, ta dig då tiden att njuta av smågatorna. Det är en intressant plats att besöka.

Åka längsmed staden på en Hop-On, Hop-Off Buss Tur

Hop-On, Hop-Off Buss Turer är väl värt en eller två dagar av din tid medan du utforskar Córdoba. Du har valet att åka på en vanlig nivå eller i den övre öppna delen av bussen, där du har en fantastisk utsikt över gatorna du åker längsmed.

De två busslinjerna omfattar totalt 27 hållplatser. Du kan åka igenom dem alla med bussens bekvämligheter medan du lyssnar på ljudguiden i en mängd olika språkval, och du kan även hoppa ur och vandra genom dessa hållplatser längs vägen!

Resebussarna har låga golv med ramper och platser som är reserverade för rullstolar. Tryck här för mer information.

Ströva genom De Sömniga trädgårdarna i Alcazaba

wheelchair accessible Cordoba

Detta område är en samling av vackra, gamla, välskötta trädgårdar mitt i Córdoba. Det är en härlig avkopplande plats att besöka! Det är ett särskilt trevligt stopp om du har tillbringat din dag i staden och vill ha lite tid i naturen.

Det finns alla möjliga vackra färger och söta dofter samt lugnande ljud av fontäner och ockasionell spansk musik.

Det finns trappor som inte gör det möjligt att besöka hela området utan att kunna gå lite. Det finns dock en övre del av trädgårdarna som du kan utforska utan att gå upp eller ner för några trappor.

Ät Lite Traditionell Spansk mat

Du kan inte åka till Spanien utan att äta något gott! Om du vill ha ett tips på var du ska gå, finns det en stor restaurang du kan besöka som kallas Taberna La Espumita.

De har en utsökt blandning av mat med några av de mest populära lokala rätterna inklusive en mängd olika croquetas. Det är inte en tjusig plats, men det är rent, har vänlig service, och maten är väl tillagad.

Restaurangen har bord både inne och ute och är rullstolsanpassad. Klicka här för mer information.

Bästa Sättet att ta Sig Runt i Rullstol i Córdoba, Spanien 

En Tillgänglighetsguide över Córdoba, Spanien: Vad du kan se och Hur du tar dig runt image 2

Ett fantastiskt sätt att ta sig runt Córdoba är att använda ett företag som heter Radio Taxi Córdoba. De har 22 rullstolsanpassade fordon du kan boka. Tryck här för mer information.

Skulle det inte vara bra om du kunde se en fågel-vy av området för att se vilka gator som är handikappvänliga? Tja, du har tur! Denna webbplats här ger dig en lista över gatorna i Córdoba och säger om de är lättillgängliga eller inte. De har även bilder så att du kan se hur det ser ut innan du beger dig ut.

Medan du är i Córdoba är ett roligt sätt att få ut ännu mer av ditt besök, att gå med en tur. Det finns en historisk halvdags tur du kan gå på i Córdoba som stannar vid den arabiska marknaden, de judiska kvarteren, och moskén-katedralen som nämns i början av denna artikel. Turen är rullstolsanpassad. Klicka här för mer information.

Bästa boenden i och runt Cordoba

Är du redo att bege dig ut till Córdoba? Det är en fascinerande och vacker plats att besöka! Men innan du beger dig måste du planera ett fullt handikappanpassat boende för dig själv.

Handiscover, den #1 bokningswebbplatsen för personer med särskilda behov och funktionsvariationer, erbjuder en mängd pålitliga och bekväma semesterboenden. Genom att klassificera bostäder i tre kategorier kan Handiscover alltid hjälpa dig att hitta det mest lämpliga boendet! Det enda du behöver göra är att välja en fastighet baserat på din egen rörlighet.

Här är några bra exempel från hemsidan. För mer information, tveka inte att kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

 

Oavsett om du vill se de vackra trädgårdarna i staden, den omvända moskén till katedral, eller de gamla gatorna som slingrar sig igenom Córdoba, så väntar allt det där på dig. Se bara till att ta med en kamera!

Annan nyttig reseinformation

Vår populära Post

Få din £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare och reseberoende reseskribent, på sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment