Äldre Resenärer Allmänt Bukarest Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Reseguider Resetips Resmål Rumänien Säsong Tillgängliga aktiviteter Tillgängligt boende Våren Vintern Yngre resenärer

En tillgänglighetsguide över Bukarest, Rumänien: Vad du kan se och Hur du tar dig runt

Handiscover
Det finns så mycket att göra och se i rullstolsanpassad Bukarest, Rumänien och det är en anmärkningsvärd semesterplats för alla äventyrare!

Rullstolsanpassade Bukarest

Vad vet du om Bukarest, Rumänien? Har du varit där nån gång? Bukarest är en stad full av unik gammal arkitektur, charmiga körfält och fascinerande museer. Den har slott, vackra kyrkor, och flera mil av vackra parker.

Vill du åka och se Bukarest du med? Undrar du om en rullstol skulle hålla dig tillbaka, så finns det ingen anledning att oroa sig! Det finns gott om för alla att göra; inklusive rullstolsburna. Följande avsnitt kommer att ge dig idéer om aktiviteter du kan göra medan du är i Bukarest.

Om du fortfarande inte är övertygad om att åka, kommer den sista delen att ge dig några idéer för transport som är tillgänglig för dem i rullstol i den gamla staden.

rr

Bukarests 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

 

Så, hur handikappvänligt är Bukarest? Finns det verkligen tillräckligt med handikappanpassade aktiviteter för att hålla dig sysselsatt nog för att motivera en semester där? Det finns det! Kolla in listan nedan för att se själv.

 

Parlamentets palats

wheelchair accessible bucharest

Den vackra byggnaden som är värd för båda husen i det rumänska parlamentet är öppen för turer! Turerna finns på en mängd olika språk. Även om palatset inte är helt handikappanpassat, finns det flera olika turer som går på rullstolsvänliga rutter.

Rullstolsburna har möjlighet att komma in gratis, men de ber att du låter dem veta om ditt kommande besök i förväg. Gå till http://cic.cdep.ro/en för mer information om turen.

Att spendera en eftermiddag på palatset skulle vara ett härligt sätt att sparka igång din vistelse i Bukarest!

 

Cismigiu trädgårdar

Älskar du att vara utomhus? Glädjer idén om en offentlig park dig? Då bör du definitivt planera att se Cismigiu Gardens medan du är i Rumänien! Parken består av 42 tunnland och inkluderar Cismigiu sjön, som du kan se på nära håll längs flera brokorsningar.

Parken är fullt handikappanpassad och ett roligt sätt att tillbringa en morgon, eller till och med en hel dag! Den bästa ingången att använda finns framför Stadshuset på Regina Elisabeta Boulevard.

Om du föredrar den största ingången till parken, så är den på baksidan av parken. Men den stora ingången kräver att du använder dess trappa. Det finns en liten tillgänglig ingång ungefär ett kvarter bort från den stora ingången på en sidogata i ett bostadsområde.

 

Rumänska Athenaeum

Photo courtesy of Ștefan Jurcă via Flickr
Foto med tillstånd av Ștefan Jurcă via Flickr

Om du gillar historia, är denna platsen för dig! Det är en historisk konsertsal som finns i Victory-distriktet i Bukarest. Byggnaden har anor från 1888! Det är stället som George Enescu Philharmonic Orchestra kallar hem.

Byggnaden är en beundransvärd sak att se medan du är ute och besöker Cismigiu Gardens eftersom trädgårdarna ligger inom gångavstånd till den rumänska Athenaeum.

Insidan av byggnaden är inte fullt tillgänglig i rollstol eftersom det finns trappsteg i flera områden som du skulle behöva ta dig upp för. Det är dock värt att se utifrån! Det är en vacker del av historien, efter att ha överlevt två världskrig, och ett måste för besökare i Bukarest.

 

Rumäniens nationalmuseum

Är du en konstälskare? Om så är fallet, får du definitivt inte glömma att kolla in detta museum! Museet rymmer både nationella och europeiska konstgallerier. Här finns samlingar av rumänsk Modern Art, Medeltida Konst, fantastiska statyer från de senaste fem århundradena, och även verk från hela Europa. Det finns även verk från kung Karl den I:a samling också!

För att komma in på museet måste de flesta betala en liten avgift. Dock händer det ibland att personer med funktionsvariationer erbjuds gratis entré, men detta händer inte alltid eftersom det inte är en officiell regel.

Utställningshallarna, liksom gallerierna, är fullt handikappanpassade. Oroa dig inte om du inte talar det lokala språket! Beskrivningarna av konsten är på både engelska och rumänska.

 

Kretzulescu kyrka

wheelchair accessible bucharest
Foto med tillstånd av George M. Groutas via Flickr

Sist men definitivt inte minst, se till att besöka Kretzulescu kyrkan! Det är bekvämt beläget intill National Museum of Art i Rumänien. Kyrkan är en östortodox kristen kyrka som byggdes mellan 1720 och 1722.

Kyrkan var faktiskt inställd på att rivas under det kommunistiska övertagandet 1948, men det räddades på grund av överklaganden av rumänska arkitekter.

Insidan av kyrkan är inte handikappanpassad då du behöver kunna ta dig upp för ett antal steg. Men den har yttre freskomålningar som gör den värd att besöka för att beundra från utsidan. Det skulle vara ett fantastiskt tillskott till en dag tillbringad i konstmuseet precis bredvid!

 

Bästa Sätten att Ta sig Runt Bukarest i en rullstol

En tillgänglighetsguide över Bukarest, Rumänien: Vad du kan se och Hur du tar dig runt image 3

Medan du reser runt Bukarest kommer det att krävas viss planering, de har några utmärkta transportsätt som är rullstolsanpassade. Bukarests stadsbussar och spårvagnar är rullstolsanpassade. De har fällbara golv och en utfällbar ramp vid mittdörren. Varje buss har ett säkert utrymme, även om inte alla bussar har tillgängliga säkerhetsremmar.

Tunnelbanan innefattar många stationer med nyligen installerade hissar. Det finns dock luckor på upp till 5 tum (12,7 cm) mellan tunnelbanetågen och plattformen på stationen. Om du har en elrullstol med stora däck, kommer du att kunna ta dig över gapet. Rullstolar med 6 hjul och typiska skotrar kan dock fastna. Det är bäst för rullstolsburna att hålla sig till att resa med buss eller att använda noggrann planering när du använder tunnelbanan för att undvika stationer utan hissar.

Tycker du om turer? Om så är fallet, bör du definitivt kolla in dem som Bukarest har att erbjuda! Handikappanpassade Rumänien har några här. Organisationens mål är att alla, även personer i rullstol, ska kunna njuta av Rumänien.

 

Har du bestämt när du vill åka? Ge dig själv gott om tid att utforska staden och de omgivande områdena! Det finns så mycket att göra och se i Bukarest, Rumänien och det är en anmärkningsvärd semesterplats! Gör dig själv och en vän eller familjemedlem en tjänst, och gå och fixa de där flygbiljetterna!

Sök våra boenden här.

 

 

Add Comment

Click here to post a comment