Äldre Resenärer Blackpool Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Sommaren Storbritannien Stränder Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Blackpool, England: Att se och hur man tar sig runt

Rullstolsanpassad Blackpool är kul att besöka! Oavsett om du vill se djur, besöka en vattenpark, eller träffa vax kändisar, de har allt det och mer!

Rullstolsanpassad Blackpool

Blackpool, England är en badortsstad på Englands nordvästra kust. Det är välkänt för sina vackra stränder, en av världens högsta och snabbaste berg- och dalbanor, och en grupp kändisar som väntar på att få träffa dig.

Rullstolsanpassad Blackpool är platsen att gå om du är i semesterläge – det ger dig allt du kanske vill ha, oavsett om du känner för en avkopplande semester eller deltar i alla spännande aktiviteter Blackpool har att erbjuda.

Liksom stora delar av Storbritannien är Blackpool en gammaldags stad. Det betyder oftast, som rullstolsanvändare, det är lite svårt att ta sig runt. Men eftersom Blackpool är ett så populärt turistmål har det arbetat hårt för att bli så rullstolsvänlig som möjligt.

Följande avsnitt är en lista över några av de bästa rullstolsanpassade aktiviteterna i Blackpool.

Skriv in där du vill åka så visar vi dig de bästa tillgängliga boendealternativen i det området!

 

 

Blackpools 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

 

1. Besök Blackpool Tower

Blackpool Tower är en av de mest kända platserna i Blackpool. Den har ett Tower Eye och en solitt glas skywalk som erbjuder dig spektakulär utsikt över staden. Inte bara det, men det finns en 4D-biograf som berättar allt om tornets historia.

Blackpool vill inte att du ska missa deras torn otroliga utsikt. Den är tillgänglig med rullstol. Du kan inte använda en rörlighet skoter där, men om det är vad du kommer med, de har gratis rullstolar du kan använda istället när du är där.

Tornet har också handikappanpassade toaletter i hela byggnaden. Du måste komma åt dem via radarnyckel, så se till att be en anställd om hjälp om du vill använda en.

Förutom tillgängliga toaletter, den vackra Blackpool Tower ger också detaljerad information om rullstol hyra, biljettköp och hiss gränser vikt för funktionshindrade användare!

 

En tillgänglig guide till Blackpool, England: Att se och hur man tar sig runt image 3

 

2. Rulla genom Stanley Park

Om du gillar trädgårdar kommer du att älska Stanley Park! Den har prydnadsträdgårdar, sjöar, naturliga skogsmarker, rosenträdgårdar, italienska trädgårdar och mycket mer.

Parken är 256 hektar och är en av Englands största och mest historiskt betydelsefulla trädgårdar. Den öppnades officiellt 1926 av Sir George Edward Villers Stanley. Parken är öppen hela året, från gryning till skymning.

Det finns tillgång till rullstol i hela parken för att göra rullande genom grunderna en bris. De har också rullstolsanpassade badrum, handikappparkering och ett café som är rullstolsanpassat.

 

3. Gå till Storbritanniens största inomhus Waterpark

Sandcastle Waterpark är Storbritanniens största inomhusvattenpark, och det råkar vara i Blackpool! Det är välkänt för att ha 18 rutschkanor och andra attraktioner som världens längsta inomhus berg-och dalbana vattenrutschbana och Aztec Falls.

Vattenparken hålls på en tropisk 28 grader celsius så att du kan njuta av vattnet året runt. Ingen behöva vänta till sommaren!

Sandcastle Waterpark är en prisbelönt och fullt tillgänglig plats så att du kan vara med på det roliga. De har gratis vatten åtkomliga rullstolar för dig att använda. Det finns även tillgängliga toaletter i hela vattenlandet. Det finns ett stort utbud av tillgängliga faciliteter och teamet på personalen är utbildade för att hjälpa dig i vattenlandet.

 

4. Besök Blackpool Zoo

Är du en djurälskare? Blackpool Zoo är en rolig attraktion för besökare i alla åldrar. Den har hundratals olika djur, reptiler och fåglar som lever i sin 32-tunnland park. Annat än juldagen, det är öppet dagligen kl 10.

Djurparken har alla möjliga djur inklusive giraffer, gorillor, zebror, kameler, elefanter och mycket mer! Det är en rolig plats att rulla runt i naturen medan du njuter av de vackra djuren som bor i den rymliga djurparken.

Djurparken är dedikerad till att alla sina gäster känner sig välkomna och bekväma. De har tillgängliga parkeringsplatser, rullstolar tillgängliga för gratis lån, och tillgängliga badrum.

En tillgänglig guide till Blackpool, England: Att se och hur man tar sig runt image 4

5. Utforska Madame Tussauds Waxworks

Känner du för att träffa några kändisar? Denna roliga attraktion kommer att lämna dig känslan som du har. Det är ett museum fullt av vaxskulpturer som är kända för sina kändisfigurer som Olly Murs, Keith Lemon, Bear Grylls och till och med drottning Elizabeth II!

Museet är rullstolsanpassat. De har två hissar i byggnaden för sina handikappade gäster. En av hissarna är en liten passagerarhiss som endast är lämplig för rullstolar av standardstorlek.

Museet tillåter endast tre rullstolsanvändare i byggnaden åt gången av säkerhetsskäl, så det är starkt rekommenderat att du förbokar ditt besök i förväg. När du bokar din biljett, bara göra det på nätet och välj alternativet “Jag skulle vilja göra en handikappad bokning.”

Se fler topp tillgängliga aktiviteter i Blackpool!

 

Bästa sätten att komma runt Blackpool, England i rullstol

1 Flying som rullstolsanvändare

För att ta dig runt Blackpool i rullstol, innan du går, måste du ha en detaljerad plan. Det är bättre för dig att boka din biljett framåt och välja en bekväm plats.

2 Spårvagn

Ett av de mest populära sätten att ta sig runt i Blackpool är att använda sina spårvagnar. Några av spårvagnarna är rullstolsanpassade, andra inte.

Staden uppgraderar dem gradvis för att vara mer tillgänglig, men inte alla spårvagnar är tillgängliga ännu. Alla moderna spårvägsspårvagnar är dock rullstolsanpassade, och de låga golvbussarna var utformade med rullstolsanvändare i åtanke.

3 Bussar

Tänk på att många bussar bara har plats för en rullstolsanvändare. Om du försöker gå ombord på en av de bussar som redan är upptagen av en rullstolsanvändare, kan du bli ombedd att vänta på nästa buss.

Vill du veta mer information om tillgänglig ombordstigning och avstigning, tveka inte att gå till Blackpools transportwebbplats!

 

 

4 Taxi

C Cabs är ett utmärkt taxibolag i Blackpool. De har en mängd olika typer av taxibilar, inklusive de som är rullstolsanpassade. Om du är en kvinna och känner dig obekväm med en manlig förare, kommer de även att ge dig en kvinnlig förare på begäran. Du kan gå hit för mer information.

5 Tillgänglig biluthyrning

Att ha tillgång till en pålitlig och underbar tillgänglig biluthyrning innebär flexibilitet för din semester. I Storbritannien, i allmänhet, det finns ett stort utbud av biluthyrningsföretag. Här ger vi en översikt över några av de tillgängliga tjänster som passar dig.

6 Tillgängliga turer

Om du vill åka på en turné, överväga att använda Bond Coach Tours. Bond Accessible Coaches tillhandahåller transporttjänster till personer som använder rullstolar eller som har andra funktionshinder.

De erbjuder många tjänster, inklusive att ta kunder på en rad turer och dagsutflykter. Du kan ta reda på mer information om Bond Coach Tours, samt mer information om några andra coachtjänster.

 

Bästa tillgängliga boenden i Blackpool

En stad vid havet med otaliga tillgängliga aktiviteter tillgängliga för rullstolsanvändare gör Blackpool till ett fantastiskt semesteralternativ. Boka en bekväm, tillgänglig och prisvärd semester med Handiscover nu!

Bo i en av dessa underbart utformade hotell i underbara Blackpool! Om du vill personlig support kan du alltid kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)

 

 

Vi erbjuder dig en £ 25 rabattkupong för din första bokning!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

 

Add Comment

Click here to post a comment