Äldre Resenärer Birmingham Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Reseguider Resetips Resmål Säsong Storbritannien Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Birmingham, England: Att se och hur man tar sig runt

Missa inte en möjlighet att besöka rullstolsanpassat Birmingham! Det är en vacker blandning av gamla England med dagens moderna tidsålder.

Rullstolsanpassad Birmingham

Har du hört talas om Birmingham? Det är en stad i England som började som en liten anglosaxisk by. Det har gradvis vuxit tills det har blivit den blomstrande plats det är idag – och rullstolstillgänglig Birmingham råkar vara den näst största staden i Storbritannien!

building in birmingham

Mycket av staden går tillbaka till ombyggnader som hände efter andra världskriget, främst på 1950-talet och 60-talet. Birmingham är fullt av teatrar, museer, butiker och gallerier. Oavsett om du söker efter en plats med ett bra nattliv och hopping barer eller en stad med härliga kaféer som serverar mat hela familjen kommer att njuta av, är Birmingham platsen att gå!

Medan staden är gammal, har det haft tillräckligt med ny utveckling för att göra den vänlig mot rullstolsanvändare. Följande aktiviteter är stadens fem bästa saker att göra som också råkar vara rullstolsanpassad.

Birminghams 5 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

  1. Besök National Sea Life Center

Denna plats är ett vackert underland av havsliv som introducerar dig till vad som bor i havet skulle vara. Det gör att du kan se allt från pingviner, maneter till hajar! Du kan till och med uppleva att se djuren matas med en VIP-upplevelse.

colourful jellyfish in the national sea life center

foto: National Sea Life Center

Det finns gott för alla att se och njuta! Om du känner för att ta en paus i mitten, är det möjligt för dig att lämna genom presentbutiken och har handen stämplad för dig att återvända gratis samma dag.

Sea Life Center är rullstolsanpassat med plana golv i hela byggnaden. Det finns handikapptoaletter tillgängliga. Det finns mycket att se på låg nivå för barn och de som sitter i rullstol. En vårdare kan ange gratis för varje funktionshindrad gäst som köper en biljett. Gå hit för mer information.

  1. Gå till Ikon Gallery

Om du gillar konst, är Ikon Gallery platsen att gå! Det är ett galleri med samtida konst. Galleriet arbetar för att uppmuntra allmänheten att engagera sig i samtida konst genom hur de uppvisar konst. Det är gratis för gästerna att besöka.

ikon gallery's building

Galleriet innehåller alla typer av konst, inklusive film, ljud, fotografi, blandade medier, skulptur och måleri. Galleriet uppmuntrar relationer mellan konst, konstnärer och publik genom alla möjliga samtal, turer, workshops och seminarier

Ikon är ganska rullstolsanpassad. Galleriet

har nivåtillgång från gatan. Det finns hissar som ger gästerna tillgång till alla delar av galleriet utom Tower Room. Det finns en rullstol som gästerna kan använda, och det finns rullstolsanpassade badrum i galleriet. Gå hit för mer information.

  1. Besök Chocolaty World of Cadbury

Cadbury World är stället att gå om du gillar choklad! Museet ligger på grund av den ursprungliga Cadbury fabriken. Museet ger dig en chans att lära dig om Cadburys historia, liksom detaljer om skapandet av de läckra Cadbury-godisarna.

En tillgänglig guide till Birmingham, England: Att se och hur man tar sig runt image 1

Det finns alla möjliga choklad allmosor under hela turen så ta med din söta tand! Turnén innehåller interaktiva avsnitt för att hålla alla besökare engagerade, underhållna och utbildade om Cadbury. Det är en rolig aktivitet för alla åldrar!

Detta är en utmärkt attraktion så långt rullstol tillgänglighet går. Hela museet är tillgängligt– som inkluderar åkarna! Turen är huvudsakligen platt så att du kan rulla runt med lätthet. Det finns ramper samt hissar i hela museet, och det finns tillgängliga badrum på varje våning. Det finns en 4D-biograf med två rullstolsplatser tillgängliga. Gå hit för att ta reda på mer.

  1. Ät på en Michelin Star Restaurant

Är du bekant med Michelinstjärnor? De är ranking för restauranger över hela världen. Michelinstjärnor är mycket eftertraktade och endast tilldelas restauranger som erbjuder mat av hög kvalitet. En sådan restaurang råkar vara i Birmingham, England som heter Adam’s Restaurant.

Adam’s drivs av ett man- och hustruteam och öppnades 2013. De serverar en 3-rätters meny, samt en avsmakningsmeny och en veckodag Lunchmeny. Restaurangen serverar en mängd olika rätter, såsom bifftartar, gulfenad tonfisk, loin av vild hjort, och en härlig kombination av pralin, choklad och mascarpone. För en fullständig meny och galleri, kan du hitta deras hemsida här.

foto: Adam’s Restaurant

Restaurangen är rullstolsanpassad och har ett rullstolsanpassat badrum.

  1. Rulla genom landsbygden

Birmingham har några vackra platser att utforska utanför! Ett sådant ställe är Warley Woods. Det är en samling av hundra tunnland består av en vacker äng och vackra skogar. Det är 5 km från Birminghams centrum.

Det finns en hel del vägar att välja mellan i Warley Woods. Det finns flera vägar som lätt skulle kunna ses av rullstolsanvändare. De har också andra stigar med små grusbitar för rullstolar, men just de stigarna skulle vara lite svårare eftersom några av grusvägarna har branta lutningar.

Warley Woods har en paviljong med ett kafé, badrum (inklusive de som är rullstolsanpassade) och en butik. Paviljongen är en gammal byggnad som ligger på en sluttning och har steg ute och inne. Detta behöver dock inte stoppa rullstolsanvändare! Tillfälliga ramper finns tillgängliga för gästbruk. Det finns en dörrklocka utanför butiken som du kan ringa, och personalen kommer ut och ställa in ramper för dig. Gå hit för mer information.

Lovely Accessible boende i Birmingham

För att uppleva Birmingham som en lokal, måste du boka ett mysigt boende framåt. För närvarande visas inte våra underbara boenden på hemsidan. Men du kan kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien). Tveka inte att använda vår £ 25 rabattkupong för din första bokning !!

Bästa sätten att ta sig runt Birmingham, England i rullstol

Birmingham gör sitt bästa för att göra det till en vindstilla att resa runt i staden, oavsett om du har en rullstol eller inte. Ett enkelt sätt att ta sig runt i staden är att använda rullstolsanpassade taxibilar från Birmingham Taxis. De erbjuder utmärkt service med hjälpsamma taxichaufförer som kan hjälpa dig och hjälpa till att få din rullstol säkert säkrad innan din resa och säkert avsteg efter resan är igenom. Gå hit för mer information eller för att boka taxi.

Det är också möjligt för dig att åka buss. Birmingham har prioriterat rullstolstillgänglighet, och en del av det inkluderar att ge ett ökande antal lokala bussar låga golv för rullstolsanvändare att enkelt använda. Det finns en hjälpsam Resplanerare som låter dig söka igenom olika områden för att hitta den bästa vägen för dig. Det låter dig välja mobilitetsalternativ så det visar dig stationer som har hissar och rullstolsanpassade fordon. Gå hit för mer information och för att försöka använda Journey Planner.

TOA Taxis erbjuder personliga guidade turer för att underhålla dig och introducera dig till Birmingham. Birmingham har mycket att erbjuda! Du kommer att kunna tillverka din turné uteslutande för att du ska fokusera på vad du helst vill lära dig och se. Alla TOA Taxis fordon är rullstolsanpassade. Gå hit för mer information och för att boka en tur eller taxi.

När det gäller gamla städer, birmingham är definitivt en av de bästa när det gäller hur rullstolsanpassad det är. Oavsett vad du tycker om att göra, se, eller äta, de har allt du och dina kolleger resekamrater kanske vill. De erbjuder en vacker kombination av historia och moderna bekvämligheter, och de ger sätt för dig att smidigt gå från en plats till en annan i hela staden.

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment