Äldre Resenärer Barcelona Catalonia Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Sommaren Spanien Stränder Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Barcelona, Spanien: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Om du är en rullstolsanvändare och ser fram emot en europeisk semester, är Barcelona ett utmärkt resmål.

Rullstolsanpassad Barcelona

Barcelona, kataloniens huvudstad Spanien, betraktas allmänt som en av de mer tillgängliga städerna i Europa, vilket gör det till ett bra resmål för rullstolsanvändare. Praktiskt taget alla museer har tillgängliga ingångar och toaletter, och alla bussar är utrustade med ramper, inklusive turistbussar. Det finns ett stort utbud av rullstolsanpassade sevärdheter i Barcelona, och nedan finns de fem bästa tillgängliga saker att göra och se.

 

Skriv dit du vill åka så visar vi dig de bäst tillgängliga boendena i det området!

 

 

De 5 bästa sakerna att göra och se

 

Gotiska kvarteren och katedralen

Gotkvarteren är centrum i den gamla staden Barcelona, med vissa områden som går tillbaka från medeltiden, inklusive den gamla judiska kvarteren. De gotiska kvarteren är mestadels platt, även om några av gatorna har en sluttning. Barcelonas katedral, officiellt känd som Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, ligger i de gotiska kvarteren. Med sin nygotiska fasad och klocktorn, 25 sidokapell och magnifika glasmålningar är katedralen verkligen en fantastisk syn.

Huvudingången har endast steg, och rullstolsanvändare kan begära en ramp för att komma in i katedralen via en sidodörr på vänster sida av byggnaden. Du måste göra förfrågan vid huvudingången och en anställd kommer då att sätta upp en mobil ramp vid sidoingången.

 

Sagrada Familia

Denna otroliga romersk-katolska kyrka var av den berömda arkitekten Antoni Gaudí på 1880-talet och är fortfarande ofullständig idag. Både exteriören och interiören är slående och ett besök här är nödvändigt. Entrén är tillgänglig och rullstolsburna och en medföljande person kan besöka gratis. Att köpa biljetter online i förväg rekommenderas eftersom kyrkan kan bli extremt trångt. Den enda nackdelen är att hissarna till tornen inte är tillräckligt stora för att rymma en rullstol.

 

En tillgänglig guide till Barcelona, Spanien: Att se och hur man tar sig runt image 3

 

Chokladmuseet/Museu de la Xocolata

Barcelonas chokladmuseum har fascinerande utställningar om chokladens historia och kultur samt många aktiviteter. Det finns turer, workshops, provningar och imponerande chokladskulpturer. Det finns en tillgänglig sidoingång till museet som ligger på Carrer Princesa. Interiören i museet är helt rullstolsanpassad och har rullstolsvänliga toaletter.

 

 

Nova Icaria

Barcelona har många vackra stränder,som är nästan alla tillgängliga med trä gångvägar som leder ner till vattnet. Stranden Nova Icaria erbjuder ännu mer under sommaren, inklusive en speciell stol som du kan använda för att komma in i vattnet. Här finns också tillgängliga toaletter, liksom många av Barcelonas stränder. Ett besök på Nova Icaria eller en annan av Barcelonas stränder är en underbar upplevelse, särskilt under sommarmånaderna.

 

En tillgänglig guide till Barcelona, Spanien: Att se och hur man tar sig runt image 6

 

Parc de la Ciutadella

Detta en av ett slag park är på platsen för en före detta militär citadell för att rymma 1888 World Fair. Några av de funktioner som går från världsmässan kvarstår, såsom slottet av de tre drakarna, en sjö och vattenfall, ett växthus och ett glashus. Alla ingångar till parken är tillgängliga och parken i sig är platt, utan arkitektoniska hinder. Det finns också en rullstolsvänlig toalett i kaféet nära sjön och vattenfallet.

 

För mer användbara resetips i Barcelona ta en titt här.

 

Bästa tillgängliga boenden i Barcelona

För att uppleva Barcelona som en lokal, måste du boka ett bekvämt boende framåt. Låt Handiscover hjälpa dig! Våra många semesterbostäder är handplockade för att bekvämt rymma hela familjen för mindre stressiga semester. Vad du behöver göra är att söka efter ett boende baserat på din rörlighet. Vi har klassificerat boendena i tre kategorier. Här är några bra exempel från hemsidan.

  • Du kan gå och klarar av att gå uppför några trappor
  • Du sitter i en vanlig stol och klarar bara ett steg i taget
  • Du behöver fullt tillgängliga boenden

Klicka på bilderna nedan för att se mer detaljinformation om tillgängligheten inom och utanför fastigheterna! Också, tveka inte att använda vår stora £ 25 rabattkupong för den första bokningen!

För personlig support kan du kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)

 

 

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig några bra tillgängliga boenden i det området!

 

Ta sig runt i Barcelona som rullstolsanvändare

Det finns några bra alternativ för att ta sig runt Barcelona i rullstol. Flygplatsen i Barcelona har service i toppklass. De kommer att samla ditt bagage och även hämta dig vid din ankomst terminal. Det finns en flygbuss som du kan ta med till ditt hotell, som har en rullstolsramp. Om du behöver en rullstolsanpassad taxi måste du beställa en, vilket kan resultera i långa väntetider. Ett bättre alternativ kan vara att använda den flygplatstransfer som erbjuds av Barcelona-Enabled. Det kommer att ansluta dig med en rullstolsanpassad taxi eller buss.

Barcelona har en tunnelbana, men det har begränsad tillgänglighet, eftersom många hållplatser har trappor bara. Purple Line L2 är den enda med hissar vid alla hållplatser. Det är dock inte rekommenderat att resa med tunnelbana om du inte planerar att stanna på Purple Line.

Ett mycket bättre alternativ är att ta sig runt med buss. Alla stads- och turistbussar har ramper, och många har ett område för rullstolar. Kontrollera mer information om de rullstolsvänliga bussarna i Barcelona.

Vidare är även hyra av en anpassad bil ett bra val för dig. Här är hemsidan som ger en lista över företag där du kan hyra anpassade fordon.

Medan många taxibilar finns tillgängliga, om du behöver en rullstolsanpassad taxi, är ett alternativ att kontakta Barcelona Handikappanpassade Taxibilar. Om du har en hopfällbar rullstol och inte nödvändigtvis behöver en tillgänglig taxi, två andra alternativ är Taxi Amic S.L. och Taxiclassrent.

Själva staden är ganska tillgänglig, med mycket få kullerstensgator, och även rullstolsramper på de flesta trottoarer. Nästan alla offentliga byggnader och museer har tillgängliga ingångar och toaletter som är lämpliga för rullstolsburna. Tyvärr finns det för närvarande inga offentliga toaletter i Barcelona, och din bästa insats är att stanna vid ett museum eller en offentlig byggnad.

 

wheelchair accessible Barcelona

Tillgänglighetsanpassade turer

Det finns en mängd handikappanpassade tjänster i Barcelona. Därför kan du njuta av ditt besök utan att behöva oroa dig för tillgänglighet. Tjänsterna omfattar att inrätta flygplatstransfer med rullstolsanpassade fordon, rullstolsanpassade stadsturer och uthyrning av mobilitetsutrustning.

Om du är en rullstolsanvändare och ser fram emot en europeisk semester, är Barcelona ett utmärkt resmål. Det är en av de mest rullstolsvänliga städerna i Europa, och det finns många alternativ för tillgängliga turer. Oavsett om du väljer att boka en turné eller planera din egen resa, kommer du att njuta av många underverk i Barcelona.

 

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig några bra tillgängliga boenden i det området!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Andra användbara resetips

Andra underbara resmål och stränder runt om i världen!

 

Tags

Add Comment

Click here to post a comment