Äldre Resenärer Bali Demografiska Familj med barn Geografi Öar & halvöar Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Bali, Indonesien: Att se och hur man tar sig runt

Det är definitivt genomförbart att gå till rullstolsanpassad Bali! Du behöver bara planera bra för att ha minst krångel.

Rullstolsanpassad Bali

Om du reser ofta eller har vänner som reser ofta, tanken på att åka till Bali för en semester bör inte vara en helt utländsk en. Dess skönhet och överkomliga priser gör rullstolsanpassad Bali en av världens främsta turistmål.

Delar av Bali är rullstolsanpassade medan andra inte är så mycket. Om du håller dig till områden som är mer populära bland turister, har du en bättre chans att ha rullstolsanpassade saker att göra. Det är definitivt genomförbart att åka till Bali med en rullstol! Du behöver bara planera bra för att ha minst krångel.

I följande avsnitt förklaras fyra av de aktiviteter du kan göra på Bali med rullstol. Vidare i artikeln, du ska läsa mer detaljerad information om att ta sig runt Bali med ett funktionshinder.

 

För att hitta vackra tillgängliga boenden som passar dina behov, skriv bara vart du vill gå under så visar vi dig vad som finns tillgängligt i det området!

 

 

Balis 4 bästa rullstolsanpassade aktiviteter

Bali har mycket att erbjuda alla! Oavsett om du är i rullstol eller inte, kommer du inte bli uttråkad medan i denna vackra del av Indonesien.

 

Tanah Lot-templet

Tycker du om att lära dig om historien om de platser du besöker? Om så är du så är det, vill du gärna ett besök på Tanah Lot Temple, det mest kända templet på Bali. Att åka dit skulle ge dig en historielektion och lite folklore.

Vid templet kan du lära dig historien om hur den byggdes av fiskare för många år sedan. De byggde den där den sitter, av ett vackert urval av stränder. Du kommer också att lära dig om legenden som hävdar att templet har skyddats av havsormar!

Templet är tillgängligt med gångvägar i parken som är tillräckligt breda för att en rullstol ska kunna korsa bekvämt. Det är en härlig plats att rulla runt och njuta av en smak av skönheten i Bali.

 

wheelchair accessible Bali

 

GWK kulturpark

På tal om historia och folklore, är GWK en annan härlig plats att besöka. Det är fullt av berättelser du kan ta tillbaka hem till dina vänner tillsammans med underbara bilder av området.

Parken har två gigantiska statyer. En av statyerna är av Lord Visnu, och den andra är av en gigantisk mytisk fågel. Parken ger också fantastisk utsikt över Bali höga toppar och djupa dalar. Du kommer inte vill lämna din kamera hemma för den här!

Hela parken är rullstolsanpassad. Du kan enkelt ta dig runt överallt, inklusive det område där statyerna finns.

 

Berget Agung och Pura Besakih

Mount Agung är en vulkan som faktiskt är i högsta beredskap för tillfället. Det sattes på hög beredskap innan. Det är dock en underbar plats att besöka! Detta kommer att vara en bra aktivitet att göra efter vulkanen är säker att besöka igen.

Pura Besakih är ett tempelkomplex på berget Agung. Det är en berömd plats som anses helig. Den är full av ljusa banderoller, gårdar och helgedomar. Det är ett bra ställe att se kulturen på Bali tillsammans med det underbara landskapet.

Marken är inte den mest enhetliga, men det finns ramper runt området för att hjälpa människor med rullstolar komma runt.

 

wheelchair accessible Bali

 

Bali Zoo

Om du tycker om att gå till djurparker, är Bali zoo en vacker en att besöka. Det är den enda attraktionen med djur på Bali som faktiskt kallas en djurpark. Den är full av tropiska trädgårdar och olika typer av däggdjur, fåglar, och reptiler.

En trevlig plats att gå, är djurparken skuggig och erbjuder gott om en härlig plats att njuta av utomhus. De erbjuder också elefant och ponny rider i fall du eller dina vänner eller familj vill ge det ett försök!

De är rullstolsanpassade med ramper runt området. Personalen är också tillgänglig och hjälper gärna besökare med funktionshinder.

 

Bästa sätten att komma runt Bali i en rullstol

Bali Access Travel, som du kan hitta här, är ett underbart sätt att ta sig runt i området! De ger allt, oavsett om du vill hyra utrustning, behöver en flygplatstransfer, eller vill ha rullstolsanpassad transport. De erbjuder också turer som är rullstolsanpassade.

Ett annat bra sätt att ta sig runt är Blue Bird Taxi Service. Det är en av de bästa i Indonesien! Du hittar dem här. De har nu en App du kan ladda ner för att göra din tid med dem ännu enklare.

 

En tillgänglig guide till Bali, Indonesien: Att se och hur man tar sig runt image 3

 

Vem är redo att flyga ut till Bali med mig? Jag vill gärna bege mig dit ut nu nu! Landskapet och den uppsjö av aktiviteter som finns för rullstolsanvändare gör det till en underbar plats att semestra. Även om Bali inte är den mest rullstolsanpassade platsen att besöka i världen, är det definitivt tillgängligt om du bara tar lite tid att planera ut din resa! Sök dina Tillgängliga boenden nu!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment