Äldre Resenärer Amsterdam Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Nederländerna Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Våren Yngre resenärer

En tillgänglig guide till Amsterdam: Att se och hur man tar sig runt

Handiscover
Trots sina många kullerstensgator är Amsterdam en av de mer tillgängliga europeiska städerna. Ett besök i denna vackra kanalstad får man inte missa

Rullstolsanpassad Amsterdam

Den idylliska staden Amsterdam, med sina många broar och kanaler, kan säkert avnjutas av besökare i rullstol. Rullstolsanpassad Amsterdam är mycket platt jämfört med de flesta europeiska städer, med få kullar eller backar. Det har dock många kullerstensgator, och vissa restauranger och butiker har trappor vid ingångarna.

Tyvärr har Amsterdams mest berömda attraktion, Anne Franks hus, många trappor och ingen hiss, vilket förhindrar tillgång till byggnadens Hemliga Annex. Fortfarande, med lite ytterligare planering, kommer du säkert att kunna njuta av mycket av denna vackra stad.

Skriv bara dit du vill åka så ger vi dig de bästa alternativen för tillgängligt boende i det området!

 

 

De 4 bästa sakerna att göra och se

1 Segla de berömda kanalerna

Amsterdam har en kryssningshamn som ligger bara cirka 1,6 km från tågstationen, där du kan ta en kanalbåtstur. Det måste vara ett av de mest spännande och minnesvärda sätten att njuta av stadens utsikt. Det är också tacksamt att de tillhandahåller tillgängliga båtar för funktionshindrade. Var och en av båtarna har en ramp som leder till en elektrisk hiss, som sänker dig in i fartyget. Under turen kommer du att lära dig några av stadens fascinerande historia och kommer att se kända sevärdheter som Anne Frank-huset, Norra kyrkan och 7 Bridge View.

2 Kolla in Van Gogh-museet

Om du är ett av Vincent Van Goghs arbete, se till att stanna till detta museum. Den innehåller många av konstnärens berömda verk och massor av information om hans livshistoria. Några av de verk som visas här är Solrosor, Potatis eaters, och självporträtt som målare. Museet är helt rullstolsanpassat, med en bred ingång, rymliga gångvägar och hissar, och tillgängliga toaletter. Om du tar med dig en kamrat kan han eller hon besöka museet utan kostnad

En tillgänglig guide till Amsterdam: Att se och hur man tar sig runt image 3

3 Besök National Maritime Museum

Sjöhistoriska museet ligger vid den gamla stadshamnen, i en byggnad som är från 1656. Det genomgick renoveringar 2011 och är nu ett modernt museum som rymmer en kopia av “Amsterdam”. Det är ett segelfartyg från nederländska Ostindiska kompaniet. Besökare kan gå in i skeppet, och det är tillräckligt brett för att rymma en rullstol. Du kommer sannolikt att bli förvånad över hur litet fartyget är, med tanke på att det inrymt en besättning på 350! Museet är tillgängligt, och hissar finns på alla våningar.

 

4 Njut av Heineken Experience

Du kommer inte vilja missa The Heineken Experience, speciellt om du är en öl älskare! Amsterdams historiska Heineken Brewery byggdes 1867, och 1991 byggdes det om till ett besökscentrum. När du besöker bryggeriet kan du gå på en självstyrd rundtur i Heineken-museet, upptäcka hur bryggningsprocessen fungerar och prova ölen. Turnén sträcker sig över fyra våningar och har hissar och elektroniska hissar så att rullstolsanvändare kan njuta av hela upplevelsen. När du köper din biljett får du en karta över lokalens tillgängliga rutt. Detta är en av Amsterdams populäraste sevärdheter.

En tillgänglig guide till Amsterdam: Att se och hur man tar sig runt image 6

 

Ta sig runt Amsterdam som rullstolsanvändare

Det största problemet med Amsterdam är de många kullerstensgator, varav några är grova och gör för en mycket svår och ojämn rida. Många av stadens broar är rullstolsanpassade, men några av dem har steg och branta lutningar.

Även om det finns tillgängliga bussar i Amsterdam, de, tyvärr, inte gå långt in i centrum och kanske inte är så bra.

Den goda nyheten är att Amsterdam har ett spårvagnssystem som till stor del är tillgängligt och kommer att transportera dig runt stadens centrum. De har många uppdaterade spårvagnar som har rullstolsvänliga dörrar och ramper vid de mellersta ingångarna. Men framkomligheten i spårvagnsstationerna varierar. Några av stationerna har en upphöjd plattform så de är i nivå med spårvagnen, men andra stationer kräver ryttare att kliva upp eller ner på spårvagnen. Du vill forska dina planerade stopp i förväg för att se till att de har en plattform.

Det är också spännande att Eurostar har lanserat en ny tjänst från London till Amsterdam. Tågen har rullstolsplats. Du kan ta tåg direkt från London till Amsterdam två gånger dagligen. Priset på direkttåget är från £ 35 enkelresa. För mer detaljerad information kan du kolla deras hemsida.

wheelchair accessible Amsterdam

Bästa tillgängliga boenden i Amsterdam

Förutom transporten, upplev Amsterdam som en lokal skulle när du också boka ett bekvämt och handikappanpassat boende. Välj hotell utifrån ditt behov, och Handiscover kan planera dig en enkel och tillgänglig resa!

För mer information om boenden och rabattkupongen, tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien). Det är dags för dig att boka din Semester i Amsterdam!

Trots sina många kullerstensgator är Amsterdam en av de mer tillgängliga europeiska städerna. Staden är mycket platt, med få kullar, och de flesta av de berömda attraktionerna erbjuder en viss grad av tillgänglighet. Det finns också en underbar mängd tillgängliga turer att välja mellan.

Stadens spårvagnssystem, tillgängliga båtar och rullstolsvänliga boenden kommer säkert att vara till stor hjälp om du föredrar att utforska Amsterdam på egen hand. Ett besök i denna vackra kanalstad är ett måste!

 

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig några bra tillgängliga boendealternativ i det området!

Bläddra bland mer tillgängliga guider:

Annan nyttig reseinformation

Mest lästa artiklar

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

 

Tags

Add Comment

Click here to post a comment