Äldre Resenärer Cannes Demografiska Familj med barn Frankrike Geografi Kuster & Klippor Reseguider Resetips Resmål Säsong SödraFrance Sommaren Stränder Trevligt Våren Yngre resenärer

En rullstolsanpassad södra Frankrike Reseguide

Människor tillbringar tid i Paris och miste om de andra delarna av Frankrike. Rullstolsanpassad Södra Frankrike har alla möjliga aktiviteter att ockupera dig!

Rullstolsanpassad södra Frankrike

Cannes, Southern France

Har du varit i Frankrike? De flesta människor, om de har en chans att gå, kommer att tillbringa alla eller åtminstone majoriteten av sin tid i Paris. När allt kommer att det skulle vara synd att resa hela vägen till Frankrike och missa att se Eiffeltornet! Det är också synd, men när människor tillbringar all sin tid i Paris och miste om de andra vackra delarna av landet. Rullstolsanpassad södra Frankrike har alla möjliga aktiviteter och platser för att hålla dig sysselsatt! Oavsett om du vill ha snöiga berg eller sandstränder, kan du hitta dem båda i den södra delen av landet.

Inte bara är södra Frankrike väl värt ett besök, men det är också tillgänglig med rullstol. Liksom alla destinationer, det är bra att göra lite forskning innan du reser dit för att veta var de bästa platserna är för rullstolsanvändare. För några detaljerad information om Nice och Cannes, kolla in listan nedan.

Rullstolsanpassade aktiviteter i Nice och Cannes

Nice och Cannes är härliga ställen att vara på! Följande är en lista över några av de mest populära aktiviteterna för rullstolsburna.

Promenade des Anglais

Om du är i Nice du definitivt inte vill missa Promenaden! Det är ett brett platt område som skiljer stranden från staden. Du kan höra lokalbefolkningen i området kärleksfullt kallar området “La Prom.” Det är en populär plats att gå och njuta av utsikten över bukten.

Gångvägarna är i riktigt bra skick och är platta. Att rulla i rullstol är bekvämt och enkelt längs Promenaden.

Om du är i Nice någon gång mellan mitten av februari och början av mars, kommer du att kunna se Nice Carnival och Battle of Flowers som Promenade är värd för varje år. Om du har turen att gå under firandet, vara beredd på massor av blommor! Doften av dem kommer att vara i luften, du kommer sannolikt att kastas några blommor en tid eller två, och du kommer att se alla typer av flöten och blommar skärmar.

Nice

Chagall-museet

En annan attraktion i Nice, är detta museum till skillnad från många andra museer i att det är helt rullstolsanpassad. Ofta när museer påstår sig vara tillgängliga finns det ett eller två områden som faktiskt inte är tillgängliga med rullstol, men den här är helt traversabel av rullstolsanvändare.

Museet rymmer den största samlingen av verk av en rysk målare vid namn Marc Chagall. Chagall bodde i Paris 1910-1914. Hans målningar avser en känsla av glädje och optimism, vilket är särskilt anmärkningsvärt eftersom han föddes i fattigdom under den ryska revolutionen.

Museet erbjuder gratis audioguider till museer besökare på flera olika språk. Det är ett bra stopp att göra!

Gamla stan Nice Frankrike Tillgänglig guidad tur

Denna turné är en stor en att gå på om du är i Nice! Det är en halvdagstur som har dig rulla längs den berömda Promenade. Du kommer också att besöka färgglada marknader, vackra kyrkor och hus målade med pastellfärger.

Turen använder en stegfri rutt. Det kan dock ge dig platser med kullersten och några kullar så det är bra att vara beredd. Du kommer också att besöka en blomstermarknad så var redo för massor av doftande dofter.

Turen är veckans alla dagar. För mer information gå hit.

Utforska en ö

Isle St Marguerite är en liten ö utanför Cannes kust. Det är en rolig plats att komma bort från liv och rörelse i staden. Ön har en naturlig skönhet med botaniska stigar och steniga stränder.

Ön kan nås med båt. Om du vill ta en färja finns det en som är rullstolsanpassad. Det finns också ett tillgängligt badrum på ön uppför backen från båtbryggan.

Ön är av lämplig terräng för rullstolsåtkomst. Det finns ett fort på ön som har trappor dock, så vet att du inte skulle kunna besöka fortet utan hjälp. Det finns också flera stigar som är gropiga så att marken kan vara lite ojämn. Om du är okej med lite stöta runt dock, det är definitivt genomförbart och en härlig plats att utforska!

This is a beautiful beach in Cannes with a mix of public as well as private space

Plage du Midi

Detta är en vacker strand i Cannes med en blandning av offentliga såväl som privata utrymme. Det är lätt att nå från centrum samt busshållplatser och järnvägsstationen. Det har handikappad tillgång samt mat kiosker så att du kan mellanmål och njuta av havsutsikten på samma gång.

Denna strand har också färgglada stolpar som kallas totem stolpar. De är för barn att gå till om de går vilse. Någon kommer att vara där för att hjälpa dem att hitta sin familj igen. Det kan vara särskilt hjälpsam under de hektiska sommarmånaderna!

Det finns beachvolleyplaner, vattensporter och badvakter så vem du än kommer med, det finns något för alla att göra!

Bästa rullstolsanpassade boenden i södra Frankrike

Trevligt

För att uppleva en lugn och minnesvärd semester i Nice måste du planera ditt boende först. Titta på några bra exempel som med handiscover. De klassificeras i 3 kategorier. Vad du behöver göra är att välja en semesterbostad baserat på ditt behov! För närvarande erbjuder de £ 25 rabattkupong för den första bokningen.

  1. Du kan gå och hantera att gå upp några trappor
  2. Du kan hantera ett steg i taget.
  3. Du behöver ett fullt tillgängligt boende.

Klicka på följande bilder för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten i Nice!

För mer information om boendena och rabattkupongen, tveka inte att chatta med dem via e-post booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

Bästa sätten att ta sig runt södra Frankrike i rullstol

Ett av de bästa sätten att resa runt i Frankrike är att använda tågsystemet som kallas TGV. Det går fort! Det kan gå 201 mph. Det är också bra för rullstolsanvändare på grund av sin tillgängliga bil. Det finns en anpassad bil i första klass delen av sina tåg som du har rätt att få med en andra klassens biljett. Tåget har rullstolslyft och anpassade toaletter.

Om du vill ha en plats på tåget kan du köpa biljetter upp till 90 dagar i förväg. Var noga med att ange att du vill ha sittplatser i ett rullstolsanpassat tåg. Funktionshindrade resenärer och de människor som reser med dem får rabatterade priser. Gå hit för mer information.

Om du vill åka på en tur runt södra Frankrike, fundera på att gå med Funktionshinder Travel. De har flera turer, bland annat en som heter Colors of Provence. Den specifika turnén går från Paris till Marseille till flera andra städer, som slutar i Nice. Det är ett bra alternativ om du vill att någon ska skapa en anpassad rullstol semester för dig. För mer information gå hit.

Palm tree, Southern France

Jag skulle älska att flyga iväg till Frankrike just nu! Skulle inte du? Även om det inte är möjligt att gå idag dock kan du definitivt göra planer på att gå i framtiden! Ge dig själv gott om tid att resa runt södra Frankrike. Det finns ett ton att se!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment