Affiliates

En dagstur i Loiredalen och dess vackra slott: Clos Lucé

Handiscover

Den andra delen av vår familjedag i Loiredalen spenderades i underbara Amboise, hem för nytillgängliga Chateau du Clos Lucé.

Den lilla staden Amboise, som dominerar Loire är både hem till ett medeltida kungligt slott och Le Clos Lucé där Leonardo Da Vinci tillbringade mer än 3 år i slutet av sitt liv från 1516 till 1519. Da Vinci kom till Amboise inbjuden av kungen Francois 1er (Francis 1) och stannade där till sin död. Vet du att han tog med sig 3 målningar från Italien, varav Mona Lisa är uppenbarligen den mest kända! En kopia av Mona Lisa hänger i sin ateljé.

Chateau Clos Lucé är nu fullt tillgänglig med rullstolslyft för att komma åt utställningsområdena. Vilken välsignelse att kunna njuta av denna stora utställning featuring Da Vincis arbete! Med så många små storlek och full storlek reproduktioner av många av hans uppfinningar även de mest motvilliga barnen vill bli ingenjörer!

Det var verkligen imponerande att inse att han i princip uppfann de flesta av allt som Maskiningenjörer skulle tillbringa de kommande 3-4 århundradena slutföra: flyttbara broar, tankar, helikoptrar, cykel, fallskärm, drake

Det enda som saknas där bland hans innovationer är en rullstol, men jag antar att han hade det i hans sinne också!

Glöm inte att spendera tid i den vackra trädgården där Da Vincis arbete också är på funktionen. Om du har tid, se till att njuta av mat med utsikt över Loire från toppen av Amboise.

Om du fortsätter söderut till Charente Maritime, besök också La Rochelle, Saintes och Rochefort.

Där kan du till exempel njuta av den stora gästfriheten hos vår bästa Top Host Brigitte på Clos de Garenne:

Tags

Add Comment

Click here to post a comment