Resmål

En dags resa i Loiredalen och dess vackra slott: Chambord

Handiscover

Äntligen lyckades vår familj prioritera en dag på Loiredalen och dess vackra tillgängliga slott på väg till sydvästra Frankrike

Chambord

Loiredalen är en av Frankrikes vackraste regioner, hem för Francois 1ers underbara Chambord som de flesta av er kommer att ha sett i historiska franska filmer. Det är så perfekt och vackert att det nästan ser ut som en Hollywood mock-up!

Ur tillgänglighetssynpunkt finns det många tillgängliga parkeringsautomater och inga större svårigheter att närma sig slottet eller en av dess många trevliga barer och restauranger, som ger mat av hög kvalitet, det mesta från lokala producenter. Så trevligt att besöka en sådan turistisk attraktion utan att vara mycket utsatt för dålig och dyr mat och dryck.

Tillgången till slottet var bra och du har normalt fri entré om du är rullstolsburen. Tack vare en ramp på vänster sida av huvudbyggnaden kan du nå bottenvåningen; annars får du gå upp några steg.

På den våningen hittar du den vackra och berömda dubbel-entry trappa som var enligt talesättet inspirerad att Francois 1er (Francis 1) av Leonardo Da Vinci.

Tyvärr, på grund av brist på hiss, kan du inte utforska chateau vidare om du inte kan gå upp de långa trapporna till 1: a och a2: a våningen.

Bottenvåningen är dock den mest spännande, och bara missa inte den stora filmen som beskriver hela historien om Chambord form är en mygga tung våt-land till denna nu vackra chateau som var så uppskattad av de flesta av Frankrikes kungar som Ludvig XIV.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment