Resmål

Dubrovnik är en gammal pärla i regionen Adriatiska havet med tillgänglighet i fokus

Handiscover
Det är något vackert med att gå runt i staden med en kamera.

När det gäller resten av Kroatien folkmassorna har gått hem, men vi fann det den bästa tiden att njuta av regionen och särskilt vackra Dubrovnik som blir så varmt i mitten av sommaren.

Det som förvånade oss mest är att även om det är en mycket gammal stad, har det anpassat sig väl till besökare med begränsad rörlighet.

I Dubrovnik har alla bussar ramper för att möjliggöra enkel åtkomst med rullstol. Observera att Dubrovnik Multipel skleros Society ger en fri transportör som passar de flesta normala rullstolar. De kan till och med låna rullstolar av dem.
tel: +385 989152834 eller dms_dubrovnik@sdmsh.hr

Attraktioner

Den gamla staden Dubrovnik
Dubrovnik har återhämtat sig från den krigsskada den lidit under 1990-talet, och besökare har återvänt till denna lugna stad.

Stadsmuseer, kyrkor, murar.
Även den gamla staden är utrustad med ramper och om du vill njuta av den fantastiska utsikten från stadsmuren eller dess kyrkor, är en förening som ger en fantastisk trappa-klättring rullstol du kan låna. Reha-Servis, tel 091 572 0809 har clinbingstolen utanför stadsmuseet.

Copacabana strand
Är inte långt från den moderna stadskärnan är utrustad med en hiss för att rullstolsanvändare som behöver det, att också njuta av den vackra varma havet.

Att ta sig till Dubrovnik

De flesta flygbolag, inklusive de låga kostnaderna, flyger till Kroatien. Från flygplatsen kan du kontakta flygplatstransport om du behöver boka en tillgänglig taxi.

Kontakta oss om du söker efter andra semesteruthyrningsdestinationer eller om du vill ställa några frågor! Vi försöker hårt för att erbjuda dig ett trevligt val av både hotell, lägenheter, rum och bed & breakfast.
Och vi verkligen älskar när du låter oss veta av bra platser du har bott på!

Tags

Add Comment

Click here to post a comment