fbpx
Accessibility Classification Allmänt Bra att veta Demografiska Familj med barn Geografi Mobilitetsklass 3 Resetips Säsong Sommaren Storbritannien Tillgängliga aktiviteter Våren Yngre resenärer

De 5 bästa tillgängliga vandringslederna i Storbritannien

Handiscover

Vandringar är en populär utomhusaktivitet över hela världen, oavsett någons förmågor. Att välja att hitta en lång väg som får dig in i naturen behöver inte reserveras för nationalparker eller populära turistmål. Nedanstående alternativ är 5 av de bästa tillgängliga vandringslederna i Storbritannien, vilket ger rullstolsanvändare utrymmen att utforska landsbygden, promenera vid floden och tillbringa längre tid utanför för att fokusera på naturen och det naturliga landskapet. Vandringslederna som ingår här sträcker sig från att promenera längs kanalen till att besöka en naturpark, en välkänd skog, en ö, och till och med en fyr.

1. Ripon Kanal promenad

Att promenera längs kanalen är en rolig och avkopplande aktivitet för turister och lokalbefolkningen, vilket ger alla ett utrymme att njuta av vattenvägen och tillbringa tid utomhus. Det är Ripon kanalvandring är en en mil (1,6 km) mild promenad, med stigar tillräckligt bred för att ge rullstol tillgänglighet hela. Stigen börjar strax utanför centrum vid kanalbassängen och vindar upp för att passera ett lås, liksom den tidigare slussen djurhållarens hus. Ju längre du flyttar utanför staden, desto mer öppnar sig landsbygden, vilket ger dig ett mer naturligt landskap förutom den perfekta utsiktspunkten för att titta på båtar i kanalen. Längs stigen finns rullstolsanpassade fiskeplattformar, som tar denna väg bortom en promenad och inkluderar utomhus hobbies som fiske och fågelskådning.

De 5 bästa tillgängliga vandringslederna i Storbritannien image 1

2. Whisby naturpark

För en natur destination som erbjuder flera rullstolsanpassade vandringsleder, förutom utrymme för utomhus hobbies och ett kafé att vila på, överväga att besöka Whisby Nature Park . The Wheel Friendly Walk är en 1,87 km promenad i en slinga runt sjöarna. Alla stigar i parken är rullstolsvänliga, bra för både manuella och elektriska rullstolar. På fastigheten kan du hyra en elektrisk skoter om du väljer, eftersom sökvägen kan vara mycket för manuella rullstolsanvändare som är nya för vandring. Bortom vandring är denna destination perfekt för fågelskådning, eftersom det finns flera fågelhudar som ger dig nära tillgång till vilda djur i sin naturliga livsmiljö. Tillsammans med promenadvägarna finns det ett besökscentrum, café och butik, och alla är rullstolsanpassade.

3. Sherwoodskogen

Den ikoniska Sherwoodskogen är en destination för många besökare, eftersom det har en plats i litteratur och historia. Denna plats är också hem för flera vandringsleder som sträcker sig från 3/4 mil till 4 miles (1,2 km till 6,4 km), alla centrerade kring ett besökscentrum. Själva centret är rullstolsanpassat och erbjuder rullstolar att hyra gratis, tillsammans med elektriska skotrar som kan hyras per timme. Från centrum kan du börja vandra genom att följa markörerna för att bära dig genom skogen.

Den kortaste leden är Giants Trail, som turer genom Europas gamla ekar. Leden besöker några stora träd och ger dig en kort stig som tar cirka 30 minuter att promenera igenom. Huvudattraktionsleden är Major Oak Trail, som täcker 2,5 miles och tar dig till Major Oak, Robin Hoods ikoniska gömställe samt slingrande genom skogen för att ta dig tillbaka till besökarens centrum. Greenwood Trail är perfekt för att se de säsongsmässiga förändringarna i skogen och ses bäst på våren eller hösten för att se landskapet förändras framför dina ögon. Den sista leden, Wildwood Trail, är den längsta på 4 miles och är en äventyrlig spår som belyser bevarandet händer på skogens grunder.

Sherwood Forest trail
Sherwoodskogens spår

4. Den heliga ön Lindisfarne

Venturing ut ur staden för en naturvandring är ett bra sätt att se mer av Storbritannien, och reser till den heliga ön Lindisfarne, längs kusten, ger dig den perfekta destinationen för att njuta av utbudet av landskap Storbritannien ger. Lindisfarne är en tidvattensö och vandringsleden täcker 3,36 km, med början vid parkeringen som ligger nära badrummen. Stigen fortsätter genom en by och ner till ett slott. Denna väg är idealisk för manuella rullstolsanvändare, eftersom den huvudsakligen är platt. Stigen är delvis vägar och delvis asfaltspår. Längs vägen finns det bänkar för att ta pauser, knäppa bilder och njuta av kustbrisen. Det finns också ett kulturarvscenter, som är rullstolsanpassat om du vill vandra en del av stigen och utforska fastigheten.

Lindisfarne at sunrise
Lindisfarne i soluppgången

5: Durlston Country Park och Anvil Lighthouse

Slutligen, om du letar efter en kortare rullstolsvänlig promenad längs kusten med en fyr att besöka, prova Durlston Country Park och Anvil Lighthouse. Denna promenad är rullstolsanpassad, med början vid parkeringen och slutar vid fyren. Det är värt att notera att promenaden tillbaka innehåller en brant backe för att klättra från fyren tillbaka till parken, så det kan vara bättre att ta med en vän eller använda en elektrisk rullstol eller skoter om möjligt. Det finns terrängrullstolar tillgängliga vid besökarens centrum, så du kan besöka med din personliga rullstol och göra en swap om du vill utforska hela vägen. För ännu mer naturlig vandring kul, utforska det nationella naturreservatet för att lära dig om havsklippor, skogsmarker och slåtterängar.

 

Det finns många rullstolsanpassade vandringsleder i Storbritannien som fokuserar på att njuta av det naturliga landskapet och hitta utrymmen att tillbringa lugn tid i naturen. Oavsett om du vill rulla längs kanalen, en sjö eller kusten för att besöka en skog, fyr eller isolerad ö, är många sevärdheter rullstolsanpassade. Många av dessa vandringsleder är populära nog att ha besökarnas centra som erbjuder elektriska skotrar eller terränggående rullstolar, men ändå ge en lugn promenad för att ansluta med naturen.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment