Äldre Resenärer Allmänt Bra att veta Demografiska Familj med barn Reseplanering Resetips Tillgängliga aktiviteter Tillgängligt boende

Allt du behöver för att förbereda innan du reser

Accessible UK for Disabled

Att resa när du har ett funktionshinder eller sjukdom att rymma för kan göra hela prövningen otroligt stressande. Det finns mycket att tänka på, mycket att planera och, naturligtvis, mycket att oroa sig för. Men ingen av dessa farhågor bör någonsin hålla dig tillbaka. Det finns en massiv och vacker värld där ute för att se och upptäcka, och en ökande del av den blir tillgänglig-vänlig. Allt du behöver göra är att följa den här guiden, och du kan komma ut där själv och njuta av det första hand.

Bläddra från tusentals tillgängliga boenden här:

Diskutera dina alternativ med din GP eller Specialist

Det bästa stället att börja leta efter resetips är från UKS Mobility. De kan ge dig bra förslag på allt från packning till aktiviteter, men innan du ryckas med, är det alltid bäst att tala med din läkare eller specialist om:

  1. Där du kan gå
  2. Vad du kan göra
  3. Arbeta fram en plan tillsammans

Om du har komplexa medicinska behov, dessa kommer att behöva planeras för i förväg. Få rätt reseförsäkring för att täcka allt för det mesta, och sedan, naturligtvis, få din läkare eller specialist att skriva på din förmåga att flyga.

Hitta rätt boende

Välj destination och boende utifrån de tillgänglighetsfunktioner de erbjuder. London, till exempel, ger en viktig lista över steg-fria stationer på sin underjordiska karta och i övrigt har många andra funktioner för att hjälpa människor med olika funktionshinder ta sig runt. Ju mer tillgänglighetsvänlig platsen är, desto bättre tid får du.

Kontakta alla i förväg

GOV.UK ger utmärkta råd om hur man reser med ett funktionshinder, och ett av dessa förslag är att kontakta varje företag eller leverantör du önskar att du använder i förväg. Att boka ett tillgänglighetsvänligt hotell är en bra början, men du bör alltid ringa i förväg så att du kan låta informera ditt boende om dina specifika behov. På så sätt kan de ta lämplig i förväg, och allt du behöver kommer att finnas tillgänglig när du kommer dit.

Planera för Aktiviteter för nertid

Resor kan vara ansträngande även för dem som är arbetsföra! När du har extra
överväganden eller en sjukdom att brottas med, kan det bli en verklig utmaning att vara aktiv hela dagen, och det är okej. Istället för att känna att du går miste om, planera för driftstopp aktiviteter. Även något så enkelt som att hålla dig uppdaterad med ditt favoritsportlag, placera några satsningar på Unibet kan hjälpa till att hålla dig glad hela tiden.

Att vara handikappad eller ha en långvarig sjukdom är inte slutet på världen. Det tar helt enkelt mer omsorg och omtanke innan du kan resa. Arbeta fram en handlingsplan med din läkare eller specialist, och sedan hitta rätt resa resväg för dig. Genom att kontakta alla inblandade i förväg, nödvändiga försiktighetsåtgärder och hjälpmedel kan vara tillgängliga för dig redan från början, så att du kan komma ut och njuta av din destination med så minimal belastning som möjligt.

Add Comment

Click here to post a comment