Den urbana upplevelsen Resmål

All Saints helg i tillgänglig Paris

Alltid ett nöje att komma tillbaka till Paris för att besöka familj, vänner, läkare och affärspartners.

Paris är en av de mest besökta städerna i världen vi verkligen vill ha ett trevligt erbjudande om boende där, men det är mycket utmanande att hitta riktigt tillgängliga dem bortsett från dyra hotell. Så om du har några bra tips, kontakta oss.

Vi kom till Paris via Orly flygplats den här gången och som fungerar bra också för rullstolsburna. Vi hade hjälp väntar på oss och lätt hittade transport till stan.

Vi njöt av att besöka Louvren där vi behandlades så bra, få hjälp överallt och få 1: a raden tillgång till Mona Lisa (Joconde) till exempel. Louvren har en tillgänglig parkering i källaren och du kan ta en hiss rätt in i museet, super praktiskt. Där kan du njuta, konst, kultur, shopping i köpcentret med massor av restauranger inne eller utanför Louvren.

Som vanligt prioriterade vi att använda Bussen eftersom det fungerar riktigt bra med rullstolen och tar dig snabbt mellan de olika museerna och parkerna. Vädret var soligt och varmt så vi njöt flera gånger trevlig lunch i en park som Les Tuileries eller Luxemburg, äta en trevlig smörgås.

Om du har tid att försöka ta en dagstur till Versailles som är bara fantastiskt, både parken och slottet. Anställda kom för att möta oss spontant när vi stod i kön för att ta oss till den separata posten med hiss de har för rullstolsburna. Vilken bra och positiv överraskning, upptäcka de dolda korridorerna i royaltyn!

Några bra transportlösningar i Paris

Kollektivtrafik från Orly:

Rer
Ta Firth Den Orlyval (gratis) till RER B station i Antonius. Se bara till att stationen du siktar på är tillgänglig, eftersom inte alla RER stationer är! Här är länken som ska användas för att styra din station tillgänglighet: infomobi.com

Buss
AirFrance Coach-bussarna har plats för 1 rullstolsanvändare åt gången och har en hiss att ta dig in. Bussen tar dig till olika delar av Paris (http://en.lescarsairfrance.com/) och är ganska värdig att använda budgetmässigt om din är 1 eller 2 reser.

Taxibilar:
Taxi G7 Horizon (+33 (0)1 47 39 00 91)
Taxi PMR Parisien (+33 (0) 6 14 67 75 02)

Kontrollera denna länk från Parisinfo för bra uppdatering om tillgänglighet.

Add Comment

Click here to post a comment