Äldre Resenärer Barcelona Belfast Berlin Danmark Demografiska Edinburgh Europa Familj med barn Geografi Köln Köpenhamn Österrike Reseguider Resetips Resmål Skottland Tyskland Vintern Wien Yngre resenärer

7 av de bästa julmarknaderna i Europa för rullstolsanvändare

Handiscover
Det finns inget bättre sätt att uppleva säsongens magi än på en av dessa rullstolsanpassade julmarknader i Europa.

Rullstolsanpassade julmarknader i Europa

Julmarknader är i många europeiska städer och är en särskilt vacker semester tradition. Marknaderna har sitt ursprung i Tyskland, men finns nu i många andra länder som Spanien, Danmark, och Österrike.

Med festliga trähyddor på stadens torg, julkrubba och försäljare som erbjuder säsongsbetonade bakverk och varmt vin, är de ett fantastiskt sätt att komma in i semesterandan. Den goda nyheten är att många av dessa marknader är rullstolsanpassade, och här är en lista över sju av de bästa rullstolsanpassade julmarknaderna i Europa.

 

Skriv dit du vill gå under så visar vi dig några fullt tillgängliga boenden i den destinationen!

 

Barcelona julmarknad

Barcelona christmas market

Barcelona, precis utanför nordväst Medelhavet, är en fascinerande stad i juletid. Det gnistrar med färgglada ljus, dekorerade julgranar, jätte ishall, och, naturligtvis, den traditionella och mest kända julmarknaden: Fira de Santa Llúcia. Denna verkliga mässa kommer att fira sitt 231-årsjubileum utanför Barcelonakatedralen.

Marknaden visar 287 står och har fina handgjorda accessoarer, kläder, smycken, vackra figurer för Födelse Scen och olika julrelaterade produkter. Det är ett bra ställe att hitta några dekorationer för ditt hus under semestern. Bortsett från dekorationer, kan du också njuta av rostade kastanjer och sötpotatis.

Barcelona är en av de mest rullstolsvänliga städerna i Europa. Dess marknad erbjuder också en relativt god grad av tillgänglighet.

Att utforska den underbara julmarknaden i Barcelona, måste du hitta de unika och tillgängliga boende. Låt Handiscover hjälpa dig! Du kan välja olika boenden utifrån din tillgänglighetsnivå. Här är några bra exempel.

 

 

Köpenhamnsmarknaden, Tivoli

Det finns olika julmarknader i Köpenhamn, men marknaden på Tivoli är särskilt vacker och tillgänglig. Trädgårdarna har julbelysning och ornament, och är helt enkelt magiska, särskilt med en damning av snö.

Marknaden har många bås med presenter och dekorationer, filt tofflor, och delikatesser som rostad mandel, choklad och godis. Alla ingångar till Tivoli är rullstolsanpassade, och många restauranger och hallar med trappor har även ramper. Tillgängliga toaletter finns på olika platser, inklusive Pantomime Theater, Family Amenity Center och Glyptotek-ingången.

7 av de bästa julmarknaderna i Europa för rullstolsanvändare image 4

 

Berlin julmarknad, Charlottenburg Palace

Berlin har många julmarknader över hela staden, men marknaden på Charlottenburg Palace är särskilt sevärd. De 150 trähyddor och stugor är inställda på slottet grunder, och på natten hela palatset lyser upp i en bländande display.

Du kan bläddra på marknaden för att beundra hantverk och köpa presenter, och njuta av en mugg gluehwein (hett kryddat vin) och ett gott bakverk som stollen. Det finns ramper tillgängliga för att komma åt hyddorna och det finns en rullstolsvänlig toalett nära den västra ingången. Dessutom är de flesta områden i palatset tillgängliga, vilket gör det enkelt att besöka och njuta av utställningarna.

Om du är på väg till Berlin, drog vi ihop en tillgänglig reseguide till en handikappanpassad vänlig semester destination guide.

7 av de bästa julmarknaderna i Europa för rullstolsanvändare image 5

 

Edinburgh julmarknad

Denna marknad ligger bredvid det största shoppingområdet i Edinburgh, med en fantastisk utsikt över Edinburgh Castle. Förutom de traditionella julmarknadshyddor finns det också en ishall och åkattraktioner.
The Big Wheel, en jätte pariserhjul, har skida som rymmer rullstolar, men inte stora elektriska, tyvärr. Marknaden är platt med några små lutningar, många av hyddorna har ramper, och det finns också flera tillgängliga badrum i området.

Njut av de magiska julmarknaderna i Edinburgh och du förtjänar ett vackert boende. Här är några alternativ vi redan har planerat för dig!

Om du är beredd att besöka denna charmiga stad, kom också ihåg att ta vår rullstolsanpassade reseguide till Edinburgh!

 

Wien, Belvedere Palace julby

Liksom Tyskland är Österrike också känt för sina julmarknader. Belvedere Palace Christmas Village är en underbar marknad som också är mycket tillgänglig. The Christmas Village ligger precis utanför det historiska Belvedere-palatset, en fantastisk barockbyggnad som är omsorgsfullt inredd för semestern.
Liksom de flesta julmarknader har Belvedere Village trähyddor som säljer hantverk, säsongsbetonad mat och dryck och dekorationer, även om palatsbakgrunden verkligen gör det till en otrolig syn. Marken är mestadels nivå, och det finns tillgängliga toaletter.

Om du besöker marknaden, kanske du också vill kolla in själva palatset, en byggnad som har många tillgängliga funktioner, inklusive en trappa-fri huvudingång, en hiss och toaletter på första våningen.

För mer information, hitta vår rullstolsvänliga destinationsguide till Wien!

7 av de bästa julmarknaderna i Europa för rullstolsanvändare image 6

 

Köln julmarknad, Kölnerdomen

Köln har flera marknader, men den mest imponerande är nära Kölnerdomen, känd som Dom. Denna enorma byggnad är den största gotiska kyrkan i norra Europa och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Att se marknaden som anges vid basen av katedralen är verkligen en anmärkningsvärd upplevelse. Marknaden i sig är ganska tillgänglig, även om båsen kan vara något hög för rullstolsanvändare att få en bra bild av objekten.

Den andra utmaningen är marknaden tenderar att få en folkmassa, vilket gör manövrering ganska svårt. Du kanske vill komma fram så snart marknaden öppnas för att undvika denna fråga. En gång där, se till att unna dig ångande gluehwein och säsongsbetonad biljettpris.

 

Belfast julmarknad

Denna marknad ligger i de vackra trädgårdarna utanför Belfasts stadshus och har ett bekvämt läge mitt i stadens centrum. Säljare säljer ett stort sortiment av konst och hantverk. Den holländska bulben och växtträdgården säljer lökar, trädgårdsdekor och fågelmatare.

Det finns en rad mat och en irländsk bar, samt står som säljer kryddat vin och tysk korv. Här finns också montrar som säljer franska bakverk och crepes, ost och oliver, belgisk choklad, spansk paella och mycket mer! Livemusik föreställningar lägga till en festlig anda till marknaden atmosfären.
När det gäller tillgänglighet, belfastmarknaden gör en särskild insats för att rymma besökare i rullstol. De har ett program som heter Buddy Scheme, som organiserar gratis turer för dem med rörelsehinder. Turerna är guidade och äger rum under ledig tid, när folkmassorna är mindre och manövrering är lättare. De kör måndag till torsdag från 10:00 till 12:00, och är gratis, men du behöver reservera din plats i förväg.

Det är dags för dig att planera en vintersemester till Belfast för att njuta av denna spännande mässa! Kontrollera också vår rullstolsanpassade guide till Belfast som kan ge dig mer detaljer om denna stad!

wheelchair accessible christmas markets in europe

Att besöka en av Europas julmarknader är en semesterupplevelse i toppklass och det bästa sättet att njuta av säsongen. Oavsett om du besöker Tyskland, Spanien, Irland eller Skandinavien, kommer du vara säker på att hitta en marknad för att njuta av julgods, musik och dekorationer.

Rullstolsanpassade julmarknader i Europa jag har profilerat här är alla ganska bra när det gäller tillgänglighet. Den största utmaningen är att manövrera genom folkmassorna. Mitt bästa råd är att besöka dessa marknader på morgonen, där det finns färre människor runt.

Ändå uppmuntrar jag dig att besöka en av dessa marknader om du kommer att vara i Europa runt juletid. Det finns inget bättre sätt att uppleva säsongens magi.

 

Sök i våra tillgängliga boenden.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment