Accessibility Classification Äldre Resenärer Allmänt Covid-19 Demografiska Familj med barn Mobilitetsklass 1 Mobilitetsklass 2 Mobilitetsklass 3 Reseplanering Resetips Resmål Yngre resenärer

5 anledningar till varför en Staycation är alltid en bra idé

Cory On The Beach In Muskegon, Michigan

Med pandemin stänga många gränser runt om i världen och säkerhet är ett stort bekymmer för många människor just nu, kan det verka som att resa är omöjligt. Visst, reser i den normala pre-Covid mening just nu kan vara svårare, minst sagt, men reser är långt ifrån omöjligt. Även om du kanske inte kan hoppa på ett plan och njuta av en lyxig internationell resa, kan du fortfarande uppleva spänningen i att resa lite närmare hemmet.

Ofta är många människor så fokuserade på att resa till fjärran länder att de förbiser pärlor i sin egen bakgård. Oavsett var du bor, det är säkert att några fantastiska attraktioner, boende och restauranger nära dig, och det är därför en staycation är värt att överväga 2020.

Undrar du exakt vad en staycation är? Det är som vilken semester som helst (bokning av boende, besöksmål, middag ute, etc), men du bor närmare hemmet. En staycation ger dig chansen att uppleva staden du bor i på ett nytt sätt och det är därför staycations är alltid en bra idé.

 

Här är 5 skäl till varför du bör överväga en staycation

Du kommer utan tvekan att spara pengar

Låt oss vara ärliga, att resa kan vara dyrt. När du lägger upp flygbiljetter, boende, transport, uteservering och mer är priset högre än du ursprungligen avsåg. Flygbiljetter i sig är oftast en svindlande mängd, ofta lämnar dig utan några pengar för att faktiskt njuta av attraktioner när du är på destinationen.

Med en staycation dock behöver du inte oroa dig för att betala för ett flyg eller transport för att komma runt. Du kan helt enkelt köra till de boenden som du kommer att bo på och använda ditt eget personliga fordon eller lokala transportsystem för att ta dig runt. Alla pengar som du spenderar kommer bara att vara på roliga aktiviteter och unikt boende.

 

Du kan komma bort från monotonin i vardagen

I vår vardag, särskilt under denna pandemi som har tagit över världen under de senaste sju månaderna, får vi som i en ganska standard rutin. Nästan varje dag vaknar du nog, gör dig redo, går till jobbet, äter lite middag och kopplar av med familjen lite, och det är det, eller hur? Känn dig inte dålig… vi alla gör det. Rutiner kan vara trevligt ibland, men då och då behöver vi en paus från allt.

En staycation är ett enkelt sätt att resa och gör det möjligt för dig att komma bort från monotonin i den dagliga grind. Efter en resa, kommer du inte alltid bort och känner dig föryngrad? Du kan få samma känsla från en staycation, men utan att få jetlag på vägen hem. En staycation är säker på att bryta upp monotonin och få dig att känna dig utvilad för nästa vecka.

Staycation In Alaska, USA
Cory Lee på semester i sitt hemland USA

Du kan se din stad i ett nytt ljus

Vi utnyttjar ofta den plats vi kallar hem. När du reser till en ny stad, är vi snabba att besöka så många attraktioner som möjligt, slå upp de bästa restaurangerna, och skäm bort på ett trevligt hotell. Men när vi hittar en bra restaurang hemma, tenderar vi att fortsätta att återvända till den istället för att prova nya matställen. Vi tenderar att hoppa över alla lokala attraktioner och boende också.

Under en staycation kan du faktiskt låtsas vara en turist i din egen stad. Du kanske känner att du känner din stad väl, men genom att söka nya upplevelser (prova nya restauranger och besöka attraktioner du aldrig varit på tidigare!) det kommer att ge dig en större uppskattning för den plats du kallar hem och du kommer att se din stad i ett nytt, ljusare ljus. Du kan även hitta en ny favorit plats att börja frekventera efter staycation.

 

Du behöver inte göra en massa prep i förväg

Planera en resa kan ta månader, eller till och med år i vissa fall. Du måste spana flygpriser, boende, möjliga aktiviteter, sevärdheter och mer när du går på ett typiskt äventyr. För rullstolsburna kan förberedelserna för en stor resa ta ännu längre tid, eftersom du måste se till att varje aspekt av resan kommer att vara tillgänglig.

Oavsett vad dina förmågor är, en staycation är ett mycket enklare sätt att resa och kräver mycket mindre förberedelser. Det finns ingen anledning att ringa flygbolaget och låta dem veta dina tillgänglighetskrav, det finns ingen anledning att förboka rullstolsvänlig transport, och det finns ingen anledning att oroa sig för den extra kostnaden för reseförsäkring eller om något kommer att gå fel utomlands. Du kan bara koppla av och planera bara dagar i förväg, i stället för månader eller år.

Cory Lee Exploring India
Vi kommer att komma tillbaka till att utforska nya spännande platser i framtiden …

Du kan kolla in nya boenden

Den enda gången som du förmodligen ser hotell och boende inom din stad är när du kör förbi dem, eller hur? Visst, de kan se vacker på utsidan, men som det gamla ordspråket säger, “Det är vad som är inne som räknas.” En staycation kan vara den perfekta chansen att äntligen kika in på hotellet du har kört med hundratals gånger.

Även bara vara i ett hotellrum eller semesterhus får mig upphetsad. Jag tror verkligen att det inte finns något bättre än att sova i en hotellsäng. Det är något nytt och det är en av anledningarna till att jag personligen älskar att resa. Oavsett var du checkar in på, kommer det att kännas som du verkligen har kommit bort från alla dina bekymmer.

Staycations är den nyaste resetrenden, särskilt i år, men vissa trender är bra för alltid och bör absolut stanna kvar. Oavsett om du vill njuta av en staycation nära din hemstad för en helg eller ens en hel vecka, möjligheterna är oändliga! Så länge du är villig att prova något nytt, det finns inget på det roliga som du kan ha på en staycation

 

Kom ihåg att boka i förväg

När du bokar ditt tillgängliga boende är det alltidviktigt med att se till att det har de funktioner du kräver genom att boka iförväg. Överlämning

tillhandahålla detaljerad information angående hotellens tillgänglighetsfunktioner. Oavsett om du klarar några trappor eller inga alls, kommer vi att tillhandahålla boendealternativ som passar alla behov.

Vi vet att inte alla resenärers behov är desamma, och därför är vi specialiserade på att hitta lägenheter och hotell som passar funktionshindrades behov. Vi har ett stort utbud av rullstolsanpassat boende. Vi erbjuder hotell och lägenheter på många olika prispunkter också, så vi är säkra på att du hittar den perfekta passformen för din resa.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment