fbpx
Accessibility Classification Affiliates Allmänt Ambassadörer Comunity Demografiska Familj med barn Människor Mobilitetsklass 3 Personliga Yngre resenärer

10 Influencers med funktionshinder som du bör följa

Handiscover
Interable couple, Cole and Charisma (IG: @roll.with.cole)

Handikapprepresentation på sociala medier är både aktiv och pedagogisk. Människor delar sina dagliga liv och använder sin räckvidd för att skapa en gemenskap, samt utbilda andra om vad det innebär att vara funktionshindrade i modern tid. Dessa influencers dela detaljerna i deras liv, från hur de lever en dag i sitt liv att tala engagemang, skådespeleri, utomhussporter, och att skapa en familj. Dessa 10 influencers med funktionshinder är 10 som du bör följa, eftersom deras innehåll är informativ, pedagogisk, verklig och ärlig –

1: Sassy Wyatt

(Instagram: @sassywyattofficial

, YouTube: Thinking Out Loud Sassy Style

)

Sassy Wyatt är en bloggare, högtalare, Youtuber, och hon “utmanar stereotyper genom utbildning och humor: ge andra att vara mer funktionshinder säker.” Sassy har progressiv blindhet som började vid 14 års ålder, vilket har lett till fullständig blindhet. Sassy använder instagrams och YouTubes plattformar för att erbjuda ärlig och verklig inblick i hennes liv. Med målet att stärka funktionshinder förtroende, belyser Sassy hennes dagliga liv samt reser solo, och diskuterar ämnen som psykisk hälsa, social rättvisa och tillgänglighet. Både Sassys Instagram-inlägg och YouTube-videor diskuterar verkliga ämnen som påverkar funktionshindrade individer, särskilt de med blindhet, som belyser hur blinda människor navigerar i dagliga uppgifter samt hur tillgång och ableism påverkar det dagliga livet.

Sassy Wyatt Pictured With her Guide Dog

2: Alex Dacy

(Instagram: @wheelchair_rapunzel

, Podcast: Big Funktionshindrade Energi

)

Alex Dacy är en företagsägare, podcaster, och bloggare som diskuterar kroppen positivitet, självkärlek, och empowerment. Genom samtal i sin podcast och dokumentera sina erfarenheter på Instagram, ger Alex en ärlig inblick i hur hon lever sitt liv. Alex är ärlig om sitt dagliga liv och hennes inlägg utforska de verkliga situationer hon står inför, inklusive online kritik, psykisk hälsa, kroppsuppfattning, och leva sitt liv på sina egna villkor. Hennes innehåll är mycket verkligt och hon har ärliga, öppna diskussioner om vad hon upplever. Alex har spinal muskelatrofi och använder en elrullstol. Hennes affärer, Rullstol Rapunzel

, ger kreativa, kropp positiva kläder firar funktionshindrade organ, delaktighet, och vänlighet.

3: Brandon Farbstein

(Instagram: @farbstein

, Bok: Tio meter lång

)

Brandon Farbstein är en aktivist och författare som använder offentliga tal samt Instagram för att belysa kraften i positivitet och empati. Brandon har en sällsynt form av dvärgväxt som diagnostiserades vid 2 års ålder. Nu vid 19 års ålder är Brandon 3 fot 9 inches tall och delar sin historia med världen. Han mobbades som barn och när han vände sitt fokus till att ge sig själv och använda sin erfarenhet för att maktförändring, fann han att han kunde nå en stor publik och föra människor samman. Brandon’s Instagram erbjuder motiverande essäer som stöder och ger läsaren förutom att dela sin personliga historia.

10 Influencers med funktionshinder som du bör följa image 1

4: Stacey Valle

(Instagram: @deafinitelywanderlust

, Blogg: Deafinitely Wanderlust

)

Stacey Valle är en USA födda första generationens döva mexikan som “delar berättelser för att utmana dina perspektiv om Döva resor & Döva samhällen.” Hon delar främst med sig av sina erfarenheter på Instagram med bilder på sina resor och bildtexter som belyser de utmaningar hon står inför som döv Latina. Stacey blogg, Deafinitely Wanderlust, är en reseblogg belyser berättelser om döva resenärer. Bloggen syftar till att ge ett utrymme för att diskutera tillgängliga resor samt tillgängligt och relatable innehåll för döva resenärer. Hennes YouTube-kanal

ger en rad reseupplevelser och höjdpunkter att träffa döva runt om i världen med några videor som erbjuder praktiska tips för att resa lokalt och utomlands.

5: Erik Weihenmayer

(Instagram: @erikweihenmayer

)

Erik Weihenmayer är en utomhus äventyrare och entusiast som har klättrat de 7 toppmöten och kajak Grand Canyon. Erik är helt blind och är en av grundarna av Inga hinder USA, en online-community som ger tillgång till evenemang och klasser som belyser hur man kan övervinna hinder och hitta inspiration. Erik är mest känd för att vara den första personen utan syn att nå toppen av Mount Everest. Hans Instagram ger ett fönster in i hans äventyr, som ger beskrivningar av hans klättrar samt hans vänner. Några av hans inlägg är uppdateringar diskuterar hans senaste äventyr, medan andra belysa andra inspirerande utomhus entusiaster.

Erik Weihenmayer

6: Cole och karisma

(Instagram: @roll.with.cole

, YouTube: Roll Med Cole & Karisma

)

Cole och Charisma är ett interabled par som delar livsstilsinnehåll på både Instagram och YouTube. Cole är en C5-C6 quadriplegic. Deras Instagram är ett utrymme där de delar med sig av sina erfarenheter och hur de lever sina liv, vilket belyser SCI och deras unika perspektiv. Deras YouTube-kanal innehåller innehåll som svarar på frågor om Coles tillstånd, men också livsuppdateringar som att köpa ett hus, gifta sig och hemorganisation. Deras balans av livsstil innehåll hjälper till att utbilda sin gemenskap om deras inställning till att leva som en interabled par.

7: Ali Stroker

(Instagram: @alistroker

)

Ali Stroker är en Tony prisbelönt skådespelerska, samt en förespråkare och förebild. Att se henne på Instagram ger en titt inuti hennes liv utanför scenen, när hon delar med sig av sina kommande projekt, som nya roller på tv, och delar av sitt dagliga liv som kajakpaddling, ljudboksinspelning och klipp av intervjuer eller tryckta bitar. Ali delar en rad arbets- och privatliv inlägg, visa upp sin räckvidd samt hur hon representerar de som använder en rullstol. Hon använder också sin plattform för att förespråka social rättvisa, representation och hur hon arbetar för att representera rullstolsanvändare i underhållning genom de roller hon tar i TV, film och scenen.

Ali Stoker

8: TaLisha Muzaya

(Instagram: @misstalisha

, YouTube: Rullande genom livet med TaLisha

)

TaLisha Muzaya är författare, mamma, hustru och YouTuber som delar sitt liv på Instagram och YouTube. TaLisha har CMD och använder en elrullstol. Hennes serie barnböcker som heter Rullande genom livet med mamma, centrera runt hennes barn såväl som själv, talar om ämnen som jul, en skönhetstävling, COVID-19, och Black Lives Matter. Hennes Instagram är främst inriktad på hennes familj, med sin YouTube-kanal, Rolling Through Life med TaLisha, som visar dag i livsstilsvideor för att visa hur en typisk dag ser ut för henne och hennes familj.

 

9: Carrie-Ann Lightley

(Instagram: @carrieannlightleyblog

, Webbplats: Carrieannlightley.com

)

Carrie-Ann Lightley är en handikappad bloggare med en specialitet i tillgängliga reseguider, recensioner och tips. Hennes Instagram är full av resor actionbilder, visa upp de platser Carrie-Ann besök och hur hon lever sitt reseliv som någon med cerebral pares som använder en rullstol. Hon ger också en inblick i sitt hemliv, som någon som arbetar mycket förutom att resa. Hennes blogg och hemsida, carrieannlightley.com, har en rad tjänster, både på tillgängliga resor samt tillgänglig livsstilsinformation. Carrie-Ann vill visa alla att det inte finns något hon inte kan göra och genom att dela hur hon reser, kan andra utforska också.

Carrie-Anne Lightley

10: Julian Gavino

(Instagram: @thedisabledhippie

)

Julian Gavino är en aktivist, författare och modell som använder Instagram-bilder och essäer för att prata om livet med Ehlers Danlos syndrom, liksom hans erfarenhet som transperson. Genom sociala medier delar Julian med sig av sitt dagliga liv, från tid hemma till att arbeta som modell och är ärlig om sina erfarenheter. Inlägg på hans sida inkluderar diskussioner om hälso- och sjukvård, kronisk smärta, kroppspositivitet, tillgänglighet och aktivism. Många bilder är centrerade kring Julians självuttryck och mode, dejting och övergång, med många foton inklusive Julians rullstol eller andra mobilitetsenheter.

Alla 10 av dessa influencers med funktionshinder är människor du bör följa, eftersom de alla erbjuder unik och individuell inblick i livet med ett funktionshinder. Från att resa till det dagliga livet, dessa konton ger ärlig och verkligt innehåll som belyser de svårigheter många står inför när det gäller tillgänglighet, representation och kropp positivitet. Förutom att dela sina liv, de erbjuder också tips, råd, gemenskap och produkter som kroppen positiva kläder och pedagogiska barnböcker som belyser funktionshinder medvetenhet, stöd och utbildning.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.