Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Grancanaria KanaryIslands Öar & halvöar Resetips Resmål Säsong Sommaren Spanien Stränder Teneriffa Underhållning Yngre resenärer

10 anledningar till varför du bör besöka Teneriffa i rullstol

Teneriffa är en av Spaniens Kanarieöarna, och det råkar vara den största. Om du undrar vad du ska göra på Teneriffa, är svaret mycket!

Vad man ska göra på Teneriffa

Har du hört talas om Teneriffa? Om inte, har du gått miste om! Teneriffa är en av Spaniens Kanarieöarna, och det råkar vara den största. Det råkar också ha Spaniens högsta topp, Mt. Teide, om du undrar vad du ska göra på Teneriffa.

Mt. Teide är en vilande vulkan, men du behöver inte oroa dig för att det ska få utbrott. Just nu gör det inte något annat än att ge ett hem för vilda djur och en fantastisk bakgrund för bilder.

Jag skulle särskilt rekommendera att besöka Teneriffa till er i rullstol. Varför är det så? Kolla in listan nedan för att ta reda på!

10 skäl rullstolsburna bör resa till Teneriffa

  1. Teneriffa har några helt tillgängliga stränder

what to do in Tenerife

Arona, en kommun som finns i södra delen av Teneriffa, har några stränder du inte vill missa!

En av dessa stränder kallas Playa de Las Vistas, eller bara Las Vistas för kort. De har prioriterat att göra stranden så rullstolsanpassad som möjligt.

Las Vistas har en bred strandpromenad som ger rullstol och rörlighet skoter användare gott om utrymme att rulla runt.

Det finns också ett mycket stort däckat område på stranden så att du inte behöver försöka dra några rullstolar genom sanden.

De har också flytande rullstolar som är tillgängliga för fri användning och ständig livräddare tillsyn.

Stranden är mycket ren och det finns ett stort antal restauranger och barer med utsikt över stranden för att ge dig massor av alternativ medan du njuter av solen.

Det finns badrum där du kan använda inklusive rullstolsanpassade badrum. De har även gratis utomhusduschar.

  1. Du kan utforska hur livet var i 200 BC

Det finns ett museum som heter Museo de la Naturaleza y el Hombre. Det är ett naturhistoriskt museum som lär dig om när Teneriffa först bodde i av Guanches. Den har massor av utställningar med information om såväl naturvetenskap som arkeologi.

Museet är fullt tillgängligt. Det har också tillgängliga toaletter, hissar och restauranger. De har även rullstolar och barnvagnar för dig att låna om du behöver en ny medan utforska sina utställningar.

För mer information gå hit. Webbplatsen är på spanska men du kan översätta den med en knapp längst upp till vänster på webbplatssidan.

  1. Du kan njuta av modern konst från din rullstol

TEA Tenerife Espacio de las Artes är ett modernt konstcenter som öppnade 2008. Det har snabbt blivit en mycket älskad plats av konstentusiaster på Kanarieöarna. Där kan du hitta både tillfälliga såväl som permanenta konst- och fotoutställningar.

Centret har till och med ett bibliotek öppet 24/7! De har också en biograf och välsorterad butik. Själva byggnaden är ett konstverk och väl värt att se.

Centret är rullstolsanpassat och det finns rullstolsanpassade badrum i vissa delar av byggnaden. Det finns ett kafé där, men det är inte tillgängligt. Centrets hemsida är här.

  1. Se Teneriffas arkitektoniska briljans

what to do in Tenerife

Auditorio de Tenerife Adán Martín är en modern struktur som påminner dig lite om Operahuset i Sydney vid första anblicken.

Den stod klar 2003 och har en vacker exteriör med två terrasser med utsikt över havet. Det är en underbar plats för bilder!

Det finns helt tillgängliga gångvägar och åtkomstpunkter. Det finns till och med en hiss från parkeringen! De flesta av auditoriet är inte tillgänglig utan lite hjälp, men även om allt du ser är utsidan av byggnaden skulle det vara värt resan. Gå hit för mer information.

  1. Du kan rulla genom en nationalpark

Teide National Park har alla möjliga stigar, men en av dessa är en helt tillgänglig spår. Det kallas Roque de Caramujo Path. Från stigen kommer du att kunna njuta av skönheten i parkens vulkan och vilda landskap.

Det finns botaniska trädgårdar och ett besökscentrum där också som är tillgängliga om du har en vän som kan hjälpa dig över några knepiga platser. Det är en vacker plats att besöka!

  1. Du kan vandra över ojämn terräng från säkerheten i en stol

Om du vill ha mer än bara chansen att rulla över slät mark, kolla Montaña para todos. Det är en förening som arbetar för att göra även steniga vägar tillgängliga för dem i rullstol.

De använder joélette terrängstolar som gör att personer med nedsatt rörlighet kan vandra genom grova områden med hjälp av minst två guider.

Om du vill gå på en av sina rutter måste du boka din plats som de fyller upp snabbt. De flesta av utflykterna inkluderar försäkring samt transport.

Om du vill kan du ordna en privat utflykt som är anpassad till dina specifika behov. För mer information, gå hit.

  1. Du kan gå Dolphin och Whale Watching

10 anledningar till varför du bör besöka Teneriffa i rullstol image 1

Vattnen runt Teneriffa är hem för flera olika arter av valar och delfiner. Du kan ta båtturer från Teneriffa för att gå och se delfiner och valar som simmar i deras naturliga livsmiljö.

En båttur är också ett bra sätt att njuta av det spektakulära landskapet. Det är en möjlighet du inte vill missa!

Det finns några båtar som är tillgängliga. Ett bra företag att kolla in är Neptuno Sea Company. Kolla in mer information om de resor de erbjuder här.

En bra resa med dem inkluderar lunch, fem timmar på havet och en öppen bar för din tid att titta på de vackra havsdjuren. De har en tjänst de erbjuder för rullstolsanvändare.

  1. Du kan koppla av och äta i ett trevligt shoppingcenter

Varuhuset El Corte Ingles ligger i Santa Cruz de Tenerife. Det är en härlig plats att koppla av och äta alla typer av livsmedel. Varuhuset är helt tillgängligt. Det har tillgängliga badrum, restauranger och hissar. Parkeringen är också tillgänglig.

  1. Du kan njuta av ett trädgårdsområde i hjärtat av en stad

I mitten av Santa Cruz de Tenerife är en offentlig park, Parque García Sanabria. Det har vackra trädgårdar tillsammans med fontäner och arkitektoniska strukturer.

Det är konstnärligt och en härlig plats att gå och njuta av utomhus. Det är listat av regeringen av Kanarieöarna som en plats av kulturellt intresse.

De flesta av trädgården består av platta stigar som är lätta att rulla på, även om det finns några trappor som du måste undvika. Det är dock en vacker plats att tillbringa dagen!

  1. Du kan se den högsta toppen i Spanien på nära håll

what to do in Tenerife

Teide tillgänglig utflykt har en tur det kan ta dig på att besöka den tredje största vulkanen i världen. Tillsammans med vulkanen ser du kratrar och floder av förstenad lava.

Under turen passerar du genom en by som heter Vilaflor som är den högsta såväl som en av de äldsta byarna i Spanien.

Du kommer också att ha en professionell guide och du kommer att resa i ett bekvämt luftkonditionerat rullstolsanpassat fordon. För mer information gå hit.

Tillgänglighetsanpassade boenden på Teneriffa

För att tillbringa en underbar tid på Teneriffa, måste du definitivt planera ett mysigt boende framåt. Här är några bra exempel från Handiscover. Oavsett vad din rörlighet är, kan du alltid hitta en lämplig.

vill personligt stöd. Tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)

 

Vad är dina tankar? Jag vet att jag tänker att det är dags att bege sig till Teneriffa! Det är ovanligt att hitta en plats som är så unikt lämpad för dem som lever livet från en rullstol.

Det finns en enorm mängd att se och göra på ön. Det är häftigt Teneriffa har varit så målmedveten i att göra sin lilla plats på jorden så välkomnande för alla sina gäster, särskilt de med funktionshinder.

Det skulle vara en fantastisk plats att tillbringa din sommarsemester!

Andra användbara resetips

Andra Underbara Resmål och Stränder i Spanien och Europa!!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Add Comment

Click here to post a comment