Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Lissabon Portugal Resetips Resmål Säsong Sommaren Våren Yngre resenärer

10 anledningar till varför du bör besöka Lissabon som rullstolsanvändare

Handiscover
Det finns ingen anledning resenärer med rullstolar inte kan njuta av denna vackra stad. Här är 10 anledningar till varför du bör besöka Lissabon som rullstolsanvändare.

Varför Besök Lissabon

Lissabon, Portugal är känd som “City of Seven Hills”, så vid första anblicken kanske du inte tycker att det är det bästa stället att gå som rullstolsanvändare. Men medan det definitivt finns tillgänglighetsfrågor, finns det ingen anledning resenärer med rullstolar inte kan fortfarande njuta av denna vackra och historiska stad. Här är 10 anledningar till varför du bör besöka Lissabon som rullstolsanvändare.

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig de bästa tillgängliga boendena i det området!

 

Why Visit Lisbon

1 bekvämt Kollektivtrafik

Om du inte vill ge dina armar (eller dina reskamrater) en stor träning på Lissabons många branta kullar, vill du bekanta dig med de många lokala kollektivtrafikalternativen.

Många av stadsbussarna, tillsammans med stadens tunnelbanetåg, är rullstolsanpassade. De flesta tunnelbanestationer inkluderar ramper och / eller hissar, men se till att kontrollera tunnelbanan kartan för att vara säker på de hållplatser du vill använda är rullstolsvänliga.

Även om Lissabons historiska spårvagnar inte är ett alternativ, är nyare spårvagnar som kör på samma linjer utformade med tillgänglighet i åtanke.

2 Taxibilar

Relativt billigt i staden, kan taxibilar vara ditt bästa alternativ för att komma till några av de svårare att nå områden i Lissabon. Du kanske måste förklara hur man viker din stol till föraren, men som regel de är hjälpsamma och vänliga.

Ett varningens ord, dock: taxibilar i Lissabon, medan rymliga, kanske inte omfattar ramper som lämpar sig för motordrivna rullstolar. Om du inte kan använda en manuell stol och överföra till en bil, kan du behöva titta på mer specialiserade transporttjänster.

3 Stor Tillgänglighet Organisationer

Som svar på eu:s senaste förordningar om tillträde till och inkludering av funktionshindrade har ett antal organisationer inrättats som är tillgängliga för att hjälpa till med mobilitet och reseplanering.

National Cooperative for Disabled Support (Cooperativa Nacional de Apoio Deficientes) är en icke-statlig organisation som kan ge hjälp åt dem som reser med funktionshinder.

Den nationella sekreterare för rehabilitering (Secretaria do Nacional de Reabilitação) är en statlig organisation som företräder personer med funktionshinder och erbjuder en mängd information om barriärfri transport, boende, syn-seeing, restauranger och butiker.

Slutligen, Accessible Portugal och Adapted & Senior Tours Portugal lissabonbaserade turnéföretag som specialiserat sig på att hjälpa turister med begränsad rörlighet för att få ut det mesta av sitt besök i Portugal.

Why Visit Lisbon4 Olika boendealternativ

Det finns diversifierade boendealternativ i Lissabonregionen, varav många är tillgängliga. Förutom vandrarhem och hotell har det finns ganska många hyreshus och lägenheter tillgängliga som är rullstolsanpassade. Se några bra exempel här. Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgänglighet inuti och utanför fastigheterna i och runt Lissabon!

En är ett 4-stjärnigt hotell som ligger i centrum. Den andra är på Sintra, ett otroligt turistmål nära huvudstaden. Du bör definitivt tillbringa en dag för att resa till Sintra för att njuta av de fascinerande historiska monumenten och den vackra naturen.

För mer information kan du också kontakta supportteamet via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon:+44 1550 400022 (UK) föratt hitta de mest lämpliga boendena.

 

5 Matställen för utomhus

Medan många restauranger i Lissabon är fortfarande en utmaning för rullstolsanvändare, är den goda nyheten att uteservering är mycket populärt i staden. Av denna anledning kommer du förmodligen att ha en mycket enklare tid om du besöker under de varmare månaderna. Uteservering erbjuds på ett flertal restauranger och kaféer och erbjuder en fantastisk möjlighet att prova traditionell portugisisk mat.

Lissabon är berömt för sina läckra skaldjur, så du vill inte missa att äta på en fisk- och skaldjursrestaurang. Här finns också många kaféer med gourmetkaffe och underbara bakverk.

Accessible Lisbon

6 Pedro IV-torget

Pedro IV Square, ibland kallad Rossio Square eller Praca de Pedro IV, är ett mycket populärt resmål i Lissabon. Området är helt platt, har breda gator, och är ganska lätt att manövrera med rullstol.

Människor samlas ofta i och runt torget för att umgås, och torget har imponerande fontäner och statyer. Det finns många historiska platser som ligger i närheten, så det finns mycket som du kan utforska.

Det finns också restauranger och kaféer med uteservering, där du kan koppla av med lite vin eller kaffe och njuta av sevärdheterna. Pedro IV Square har mycket att erbjuda när det gäller syn-seeing, historiska byggnader och restauranger. Och bäst av allt området är rullstolsvänligt.

7 Mosteiro dos Jerónimos

Detta vackra kloster är byggt i den utsmyckade portugisiska gotiska stilen och stod färdigt 1601. Idag är det en av de stora turistattraktionerna i Lissabon, och är nästan helt rullstolsanpassad. Det enda område som utgör en utmaning är ingången till klostrets kyrka, som har några steg. Det finns en ramp vid huvudingången, och det finns även en tillgänglig toalett, vilket är en stor hjälp. Som en extra bonus är det gratis för rullstolsburna att turnera i klostret. Om du är i Lissabon är detta kloster ett ställe du måste besöka!

8 Castelo de São Jorge

Detta historiska slott har utsikt över staden Lissabon och erbjuder fantastisk utsikt över staden. Även om endast delar av strukturen är tillgängliga, är det väl värt ett besök för utsikten ensam. Ditt bästa alternativ för att nå slottet är att ta en taxi direkt upp till framsidan av byggnaden.

Om du är en rullstolsanvändare kommer du att kunna njuta av den fantastiska utsikten och få tillgång till de lägre nivåerna av slottet. På de lägre nivåerna finns några arkeologiska platser, liksom kaféet, där du kan koppla av i skuggan. Som ett extra plus, kommer de att ge dig en rabatt om du är en rullstolsanvändare.

Accessible Lisbon9 Baixa-distriktet

Om du känner för att gå ut på stan, är Baixa District ett utmärkt ställe att besöka. Detta kvarter är också nära stranden, har ett stort antal restauranger, barer och butiker. Det är en av de mest rullstolsanpassade delarna av staden. Mycket av Baixa är platt, med gott om utrymme för rullstolsanvändare att manövrera, och det finns mycket att göra och se i detta område. Det berömda stadstorget som kallas Praça do Comércio ligger också i baixadistriktet.

10 Abril 25 Hängbro

Denna levande röda hängbro svävar över floden Tejo och förbinder Lissabon med Almada-distriktet. Abril 25 Suspension Bridge är den längsta i sitt slag i Europa, och liknar Golden Gate-bron, men det är 300 meter längre. Det firar också den portugisiska nejlikorvolutionen, som ägde rum den 25april, 1974.

Bron är ett berömt landmärke i Lissabon och erbjuder hisnande utsikt över staden. Den rymmer både bilar och tåg, så du har flera alternativ för att korsa den. Du bör definitivt ta en tur över denna bro, eftersom det inte finns något bättre sätt att komma in Lissabon.

Why Visit Lisbon

Medan det finns definitivt utmaningar för rullstolsanvändare i Lissabon, finns det fortfarande några otroliga upplevelser du kan ha i denna stad. Du kan besöka ett slott och kloster, äta utomhus och utforska det livliga Baixa-distriktet på en dag. Detta är mina tio främsta skäl till att besöka Lissabon. Om du förbereder dig för att resa till Lissabon, också ta vår handikappanpassade vänliga Lissabon reseguide. För din bekvämlighet har vi också en E-bok version för Lissabon reser. Bara ladda ner dem här.

 

Om författaren:

Cory Lee är en rullstolsanvändare, resemissbrukare och tillgänglig reseskribent. På sin blogg, Curb Free med Cory Lee, hoppas han att inspirera andra att rulla ut ur sina komfortzoner och se all skönhet vår värld har att erbjuda.

Tags

Add Comment

Click here to post a comment