Ambassadör

Ambassadör

Natalie blir Handiscovers första Ambassadör – Välkommen!


Drömresemål

Jag är en person som älskar mat. Pasta, ost och bröd är det bästa jag vet så ni kan gissa vilket mitt drömresemål är. Så länge jag kan minnas har jag drömt om att åka till Italien. Anledningen till det är ju främst maten. All pizza, all pasta, all ost får det att vattnas i munnen bara av tanken på det. Men förutom maten så tycker jag att Italien är en väldigt fin stad och jag vill gärna åka dit och fota. Jag är även väldigt intresserad av gamla och historiska byggnader som kyrkor och sånt vilket Italien har gott om. Det vore coolt att se Colosseum och Det lutande tornet i Pisa.

Förutom Italien så skulle jag vilja besöka Spanien igen. Jag har varit där två gånger, både i Alicante och Barcelona, och gillade det extremt mycket. De två städerna var bra på olika sätt. Alicante är mer en familjeresort och jag åkte just med familjen så jag gillade det mer. Dock så tror jag att Barcelona är väldigt kul att åka till med kompisar. I vår planerar jag och min pojkvän att åka till Spanien men vilken stad vet vi inte än. Jag ser jättemycket fram emot det, att ta en drink på stranden hand i hand. Att komma till Spanien är lite som att komma till Brasilien. Vi har ungefär samma kultur, jag förstår språket och klimatet är underbart. Jag känner min hemma helt enkelt.

/Natalie


Vinterresa

När jag var 14 år så åkte hela min familj till Åre för att spendera sportlovet där. Det var så häftigt kan jag säga er! Vi bodde i en svit på Åres finaste hotell där vi såg den Svarta backen från vårt fönster. På dagarna var vi ute och på kvällarna värmde vi oss på hotellets spaavdelning eller drack varm choklad på After Skin. Tyvärr var alla Sit skis uppbokade så det var synd.

Tyvärr var inte Åre min typ av resa då huvudsaken med Åre är att vara ute och hänga. Jag har aldrig varit en person som gillat vintern. Dels för att det är kallt men också för att jag får ont i kroppen när det är var ännu bättre enligt mig. Jag är också en person som är totalt ointresserad av sporkallt. Så jag satt ibland på hotellet under ett täcke med Sex and the city boxen, vilket t så det gjorde inte så mycket att jag inte kunde åka skidor, även om jag vill testa det någon gång.

Min typ av vinterresa är dit där det är varmt. Jag skulle kunna tänka mig att åka till Grekland då det är ett historiskt land, varmt och så vackert. Jag vill ligga på en solstol hela dagarna, äta gott och se hur mina vänner fryser där hemma på Instagram. Jag är även intresserad av historiska byggnader så lite sightseen vore också roligt.


Nyår

Nyår har alltid varit liksom heligt för mig. Det är då man börjar om på nytt. I mitt fall tycker jag att nyårslöften är lite överskattat och det känns som att det man lovar är bara tomma ord. Däremot tror jag på nyårsmål och att istället för att ha ett löftet som tillkallar press ha mål som man kan kämpa för, i lugn och ro. Årsskiftet är lite som en ny chans.

Nyår har som sagt alltid varit heligt för mig och jag vill fira det med lyx. Till middag vill jag äta en brakmåltid tillsammans med min familj. Min mamma brukar stå i köket hela dagen för att fixa all mat och dukning. Utan vår middag tillsammans med familjen hade nyårsafton aldrig varit detsamma. Ibland är också min mamma och pappas kompisar med.
Sedan jag var 17 år har jag haft assistent på nyår. Jag minns den första nyårsaftonen då jag äntligen kunde gå på en nyårsfest som två av mina bästa vänner hade anordnat. Jag var så glad! Efter vår middag hemma så vill jag gå på hemmafest med mina närmsta vänner. Förra året var det första gången jag och min pojkvän firade nyår ihop och det var så speciellt för mig. Vi var på en fest hemma hos våran kompis. Alla våra närmsta vänner var där, finklädda, och så killen jag älskar mest. Det var magiskt och på tolvslaget utbrast jag “I år tar jag studenten!”. Haha!

Jag har aldrig firat nyår utomlands förutom när jag var fyra år, men det minns jag inget från. Jag har hört att Kina är grymt kring nyår och jag tror även något varmare land som Spanien kan vara nice att fira i, eller varför inte Paris? För mig är inte vilken plats man är på viktigast utan vilka man är med.

/Natalie


Shopping

En av de grejerna som jag älskar mest är att shoppa. Jag älskar kläder, skor och ja, i princip allt. Min bästa shoppingupplevelse hittills var när jag var i London på tjejresa med min mamma i somras. Jag hade sedan jag var tretton år drömt om att gå in i en riktig Victoria Secret affär och när jag väl var där då var mode-lyckotårarna nära, väldigt nära. Allt gliittligt och allt rosa fick mig att känna som att jag var i himlen. Även Prime Mark hade jag sett fram emot och det överträffade både mina, och min plånboks, förväntningar. Jag hittade så otroligt mycket snyggt. London är även en retro- och properstad och det är sån stil jag gillar.

London

Som shoppingstad skulle jag definitivt rekommendera. De flesta affärer är handikappanpassade och man blir bemött med världsklass. Till skillnad från Sverige så kände jag mig som en prinsessa! Så var det under hela min visit i London. Engelsmän är så artiga och det är jag med så jag trivdes verkligen där. Jag älskade den staden så mycket så att jag funderar på att söka till en skrivarutbildning där.
Om jag skulle välja en annan stad förutom London att shoppa i skulle jag ta New York, just för att de har Victoria Secret. Jag tror att det skulle vara coolt att shoppa i New York och känna sig som Carrie Bradshaw som för övrigt är min största förebild och favoritkaraktär.

Även Kina, Shanghai hade varit coolt att åka och shoppa i. Jag gillar söta och unika saker och det är Kina kända för.

/Natalie


Hej

Mitt namn är Natalie Ahlgren Eriksson och är 19 år. Jag har en fysisk CP-skada som påverkar mitt tal, min motorik och jag sitter i rullstol, men det är inget som hindrar mig! Mina intressen är att vara med vänner och familj, gå på konserter, sjunga och att skriva. Förutom skrivandet är musik och musikhistoria också en passion. Den stora drömmen är att bli någon form av musikjournalist för att kombinera mina passioner. Jag älskar i princip all musik men rock, indie och retromusik är det som tilltalar mig mest. Min största idol är Håkan Hellström och i vinter blir det fjärde gången jag ser honom.

Jag brinner för att göra samhället bättre för oss med funktionsnedsättningar och har i sex år drivit en blogg, www.thisishowiroll.se, med det temat. Under dessa sex år har jag varit med om så mycket kul. För två år sen hade jag bland annat en egen TV-serie som sändes på SVT. Det är det absolut coolaste jag har varit med om och jag har ännu inte förstått att det har hänt.

Just nu jobbar jag deltid som opinionsbildare på Förbundet rörelsehindrade vilket jag älskar. Jag söker även ett till jobb för att komma upp i en heltidsinkomst. Målet är att nästa år köpa en lägenhet och börja mitt liv på riktigt. Jag vill bo på Söder tillsammans med alla mediamänniskor och det är något jag jobbar för varje dag.

Jag gjorde min första resa när jag var fyra år

Resan gick till Brasilien där min mamma är född och hela hennes släkt bor. Tyvärr kommer jag inte ihåg så mycket då jag var så liten, men efter att ha varit där två gånger älskar jag det. I den brasilianska kulturen finns det så mycket glädje och kärlek. Maten är gudomlig och musiken får mig att känna mig hemma. Om ekonomin tillåter ska jag åka dit i vinter då jag saknar min släkt så mycket.

/Natalie

Topics