Äldre Resenärer Berlin Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Reseguider Resetips Resmål Säsong Sommaren Tyskland Våren Yngre resenärer Tyskland

En tillgänglighetsguide till Berlin, Tyskland: Vad du kan se och Hur du tar dig runt

Handiscover

Rullstolsanpassade Berlin

Berlin är känt för sin livfulla kultur, rika historia och fantastiska arkitektur. Från den underjordiska konst- och festscenen till dess moderna landmärken och historiska monument finns det så mycket att se och göra i rullstolsanpassade Berlin.

Berlin är en av de mest handikappanpassade städerna i Europa. Det finns otaliga attraktioner som är rullstolsanpassade, med sänkta trottoarkanter och stigar över hela stadens gator och parker.

Berlins tågstationer och kollektivtrafiknät är tillgängliga och stadens offentliga toaletter ger tillgänglighetsfunktioner för rullstolsburna och personer med begränsad rörlighet. Med vår lista över rullstolsanpassade attraktioner och resetips kan du räkna med att ha en bekväm och oförglömlig semester.

 

Skriv var skulle du vilja gå under och vi visar dig några bra alternativ för fullt tillgängligt boende i det området!

 

 

Populäraste sevärdheterna i rullstolsanpassade Berlin

 

  • Brandenburger Tor

Brandenburger Tor är en av Berlins mest ikoniska sevärdheter. Typiskt det första stoppet för de flesta resenärer när de anländer till Berlin, är Brandenburger Tor en symbol för delning mellan öst och väst under det kalla kriget. Det symboliserar också Tysklands återförening efter Berlinmurens fall, efter andra världskriget.

Monumentet, i sin neoklassiska stil, är ett av de tidigaste exemplen i Tyskland. Detta i kombination med den rekonstruerade elegansen i det omgivande torget och trädgården är en vacker syn och ett måste för din resa till Berlin.

Brandenburger Tor är rullstolsanpassad från alla håll. Det finns en central turist stående punkt för visning och fotografering i anslutning till Brandenburger Tor. Den mellersta plaza av trottoaren är relativt platt med ca 1% lutning till vägen. Displaytavlor och sittplatser finns tillgängliga. De flankerande trottoarerna är på båda sidor som är identiska med också 1% lutning till vägen. Kolla in TillgänglighetSrapport

(endast på tyska) för Brandenburger Tor.

The Brandenburg Gate, Berlin

 

  • MuseumÖn

Museum Island, en UNESCO-plats och ligger i Floden Spree i centrala Mitte-distriktet i Berlin, är hem för fem världsberömda museer. Din one-stop-shop för konsthistoria, har Museum Island fått allt. Pergamonmuseet fokuserar på Mellanösterns arkitektur. Bode-museet rymmer medeltida skulpturer. Bysten av den forntida egyptiska drottningen Nefertiti är den viktigaste utställningen av Neues Museum. Alte Nationalgalerie visar upp europeisk konst från 1800-talet. Och slutligen, Altes Museum, det första museet på ön, uppvisar klassiska grekiska och romerska antikviteter.

Alla museer på ön är rullstolsanpassade. Besökare med funktionshinder har rätt till fri entré. Besök webbplats

för mer information.

 

Museum Island, Berlin

 

  • Europacenter

Europacenter är ett måste för alla shoppingälskande resenärer. Med sitt centrala läge, nära till stationen Bahnhof Zoo, är det oerhört populärt bland besökare. Med över 70 butiker, tjänster, restauranger, en kabaréteater och skoputsning hittar du mer än du behöver i detta klassiska köpcentrum.

Europa Center är tillgängligt med hiss till varje våning i köpcentret och är rullstolsvänligt.

 

 

  • Berlin Zoo

Djurparken Berlin är den äldsta i Tyskland, hem till över 20.000 djur av över 1000 arter den har en av världens mest skiftande sorter av djur. Med elefanter, giraffer, gorillor och Tysklands enda jättepandor, Är Zoo Berlin, liksom Aquarium Berlin, en bra dag ute för hela familjen.

Zooet är tillgängligt med ramper och hissar och är ett utmärkt alternativ för rullstolsanvändare. Kolla in Tillgänglighetsrapporten Här. Zoo Berlin erbjuder också gratis rullstolsuthyrning, tillsammans med toaletter i hela komplexet som är anpassade för personer med funktionshinder.

 

Berlin Zoo

 

Resetips för rullstolsanvändare i Berlin

Kollektivtrafiken i Berlin är en av de mest rullstolsanpassade i världen. Gör din forskning i förväg och se till att du väljer den lämpligaste formen av transport som passar dina behov. Här har vi sammanställt lite information för att starta dig.

Busssystemet bus system i Berlin är omfattande och alla som är rullstolsanpassade. Varje buss har en ramp och ett prioriterat utrymme som tilldelas för en rullstolsanvändare.

Drift dygnet runt, spårvagnen är ett bra resealternativ för en rullstolsanvändare. Ramper som sträcker sig till golvet är tillgängliga för en rullstolsanvändare.

Berlin Public Transport

 

Det är viktigt att göra din forskning innan du tar någon form av kollektivtrafik. Berlin anses vara en av de mest tillgängliga städerna i världen, det är dock inte perfekt. U-Bahn-tunnelbanan tjänar stationer i hela staden och storstadsområdet, dock inte alla sina stationer är rullstolsanpassade. Vissa stationer har inga hissar och är därför inte tillgängliga för en rullstolsanvändare. Här är en lista över de tillgängliga tunnelbanestationer

i Berlin.

S-Bahn Tåg tjäna de större områdena kring Berlin. De flesta av stationerna är tillgängliga med hissar och ramper. Tågen är också i nivå med plattformen vilket gör dem rullstolsanpassade.

Att ta en taxi är också ett alternativ, men det finns inga specifikt rullstolsanpassade taxibilar i Berlin. Om du har en hopfällbar rullstol och kan göra överföringar till en bil, kommer de flesta större taxibilar att kunna placera din rullstol i bagageutrymmet. Det är inte en idealisk situation, det är dock en sista utväg lösning för dem som har möjlighet att göra överföringar till bilar eftersom det inte finns några rullstolstaxi med ramper tillgängliga i Berlin.

Berlins offentliga toaletter finns över hela staden och ger tillräckligt utrymme för rullstolsanvändare att röra sig i. Här är en lista över offentliga toaletter runt

om i staden.

 

Tillgänglighetsanpassade boenden i Berlin

Boka ditt tillgänglighetsanpassade boende i förväg. Att vara en av de mest rullstolsvänliga städer i världen, har Berlin många alternativ för tillgängligt boende. Det är dock alltid viktigt att se till att ditt boende har de funktioner du behöver genom att boka i förväg. Överlämning tillhandahålla detaljerad information angående hotellens tillgänglighetsfunktioner. Oavsett om du klarar några trappor eller inga alls, kommer vi att tillhandahålla boendealternativ som passar alla behov.

Vi vet att inte alla resenärers behov är desamma, och därför är vi specialiserade på att hitta lägenheter och hotell som passar funktionshindrades behov. Vi har ett stort utbud av rullstolsanpassade boenden finns i Berlin. Vi erbjuder hotell och lägenheter på många olika prispunkter också, så vi är säkra på att du hittar den perfekta passformen för din resa till rullstolstillgängliga Berlin.

 

 

Populära rullstolsanpassade guider:

För närvarande tillhandahåller vi en £ 25 rabattkupong för din första bokning!

 

Add Comment

Click here to post a comment