Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Kuster & Klippor Resetips Resmål Säsong Sommaren Stockholm Sverige Våren Yngre resenärer Sverige

Stockholmsanpassad reseguide till handikappanpassade semestrar

Stockholmsanpassad reseguide till handikappanpassade semestrar

För en härlig semester i Stockholm

 

Resa hit för att njuta av det ofta milda vädret och unika strukturen i innerstaden som består av 14 öar som är sammanlänkade med broar. En gång här, utforska de många unika och traditionella museerna, svala öppna vatten och historiska byggnader.

Låt Handiscover hjälpa dig att upptäcka denna vackra stad genom att boka din tillgängliga Stockholm semester med oss idag.

Saker att göra i Stockholm

ABBA: Museet

Adress – Djurgårdsvägen 68, 115 21 Stockholm, Sverige
Webbplats – http://www.abbathemuseum.com/
Fördjupa dig i historien om Sveriges mest kända band, ABBA. Denna unika museiupplevelse gör att du inte bara kan lära dig om ABBA utan kliva in i återskapade scener från bandets historia och till och med bära perioddräkter!

Älskare av bandet och 1900-talets historia kommer inte att vilja sakna denna inkluderande upplevelse. Varje utställning är steg gratis för full rullstolsvänlig tillgänglighet. Använd bekväm handikappparkering på ditt besök och vårdgivare kan också komma in gratis.

Skansen

Adress – Djurgårdsslätten 49-51, 115 21 Stockholm, Sverige
Webbplats – http://www.skansen.se/en/kategori/english
Lär dig om det historiska livet i Stockholm med detta friluftsmuseum och zoo. Ta dig igenom 5 århundraden av svensk historia i detta museum som startade 1891.

Medan du är här kan du titta på demonstrationer av traditionellt hantverk av costumed-figurer, köpa handgjorda föremål i presentbutiken och besöka de skandinaviska djuren i djurparken.

Skansen välkomnar alla besökare oavsett funktionshinder nivå och har anpassat många av sina byggnader och kaféer för att ge rullstol och funktionshindrade tillgång.

Moderna Museet

Adress – 111 49 Stockholm, Sverige
Webbplats – http://www.modernamuseet.se/stockholm/en/
Utforska en av de finaste samlingarna av 1900- och 2000-talskonst på Moderna Museet. En mängd permanenta utställningar, interaktiva verk och roterande samlingar gör Moderna till ett intressant besök när som helst.

Bra för alla åldrar, den berömda Monogram get skulptur är populär bland barn och vuxna. Besök utan bekymmer på detta anpassade museum som inkluderar barriärfria rullstolsanpassade utställningar, handikappparkering och rullstolar att hyra.

Tillgängliga logi Stockholm

Moderna lägenheter och hotell erbjuder anmärkningsvärd komfort och mångsidighet för alla gäster. Välj från vår guide för att bestämma vilken åtkomstnivå du behöver sedan bläddra i våra tillgängliga semesterbostäder.

Vi erbjuder boendealternativ med sådana funktioner som lyftblock och rulle i dusch för att underlätta din vistelse. Slutligen, boka ett av våra tillgängliga hotell, lägenheter, stugor eller semesterbostäder för att börja planera den Stockholmsresa du förtjänar! Tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien)

Här är några underbara exempel i och runt Stockholm. vill fler val? Kontakta oss för att göra en förfrågan. Vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig att hitta det mest lämpliga boendet.

Så här tar du dig runt i Stockholm

Stockholm är en rullstolsvänlig stad. De olika transportsystemen gör att ta sig runt i Stockholm till en bris. Här finns flera sätt du kan välja att resa till Stockholm med rullstol.

1 Buss

Alla bussar som färdas i stads- och förortsområden i Stockholm har tillgång till golvnivå och ramper, vilket hjälper dig att lätt komma av och på. Under tiden är audiovisuella digitala informationsdisplayer också utrustade med varje buss.

I bussterminal och mestadels begagnade busshållplatser kan du hitta digitala informationsdisplayer och automatiska servicemeddelanden. Det låter väldigt coolt! Se kartan och information om din biljett!

2 Tunnelbana

Känd för världens längsta konstgalleri, måste Stockholms Metro vara det mest tidseffektiva sättet för dig att ta dig runt i staden.

Den är tillgänglig och du kan hitta den fungerande hissen eller rulltrappan för att nå plattformen. Dessutom kan du boka guidningshjälpen på alla tunnelbanestationer. Ring 020 120 20 22 i förväg för boken.

Observera att biljetten inte kan köpa kontant ombord i Stockholm. Därför måste du köpa den från SL Centers, SL app eller underjordiska biljettkiosker framåt. Underlåtenhet att visa en giltig biljett kommer att orsaka 1200 SEK straffavgift. Gå till SL-webbplatsen eller ladda ned appen

3 Taxi

Förutom kollektivtrafiken är både taxibilar och privatbilar också allmänt tillgängliga. Sverige Taxi erbjuder två typer av rullstolsanpassade taxibilar. För mer information kan du ringa dem +46 (0) 20 – 20 20 20

Annan nyttig reseinformation

Andra Underbara Resmål och stränder i Europa!!

Så här fungerar webbplatsen

För närvarande klassificerar vi fastigheten i tre kategorier. För mer detaljeringsinformation, kontrollera hur webbplatsen fungerar

Add Comment

Click here to post a comment