Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Flykt till naturen Geografi Gotland Kuster & Klippor Öar & halvöar Östersjön Resetips Resmål Säsong Sommaren Sverige Utanför misshandlad vägen Våren Yngre resenärer Sverige

Guide till tillgängligt semesterboende på Gotland – Handikappsresor

Gotland tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Gotland är inte bara Sveriges största ö, utan också den största ön i Östersjön. Väljer du att ta dig till Gotland med färja kommer du omedelbart att märka den medeltida, muromgärdade staden Visby. Blötlägg i den medeltida omgivningen och upptäck världsarvet Visby Accessible semesterbostäder från Handiscover gör att du kan utforska den fantastiska blandningen av kulturella och natursköna attraktioner. Låt Handiscover hjälpa dig att hitta den perfekta hyresobjektet för dig!

 

HANDIKAPPANPASSADE AKTIVITETER I GOTLAND

Tofta vikingaby

Adress:

Tofta Strand, 622 66 Gotlands
Tofta, Sverige
Hemsida: klicka här

Gotland var en stor vikingahandelsuppgörelse. Därför kommer ett besök i vikingabyn från 1000-talet att avslöja vikingahistorien på ett anmärkningsvärt sätt. Här kan du vara en del av vikingalivet; du kan uppleva traditionella aktiviteter som bakning med traditionella metoder eller kasta yxor.

Besök Visby

Visby är den bäst bevarade medeltida staden i Skandinavien. Strosa runt på de charmiga gatorna i denna vackra stad och upptäck kyrkoruinerna eller smaka på den läckra gotländska specialiteten, saffranspannkaka, en saffranpannkaka täckt av röda bär och massor av grädde.

Besök Pippi

Adress: 598 85 Vimmerby, Sverige
Hemsida: klicka här


Besök Sveriges mest kända fiktiva karaktär. Den Kneippbyn Nöjespark Det är hem till en kopia av Pippi’s Villekulla Cottage. Denna enorma nöjespark innehåller en nöjespark och vattenpark med 18 rutschkanor och 7 pooler, en berg-och dalbana, go-carts, studsmattor, och många fler.

 

TILLGÄNGLIGA BOENDEN PÅ GOTLAND

Alla Gotlands städer säkerställer resenärer ett utbud av boenden, från överdådiga hotell till lyxiga lägenheter till lugna stugor och bed & breakfast. Boka en land reträtt i den medeltida staden Visby eller i de andra små städer. Börja med att välja den nivå av tillgänglighet du behöver tillsammans med hur många gäster. Än välj din nivå av funktionshindrade-åtkomst som du behöver och gå igenom alla våra semesterbostäder som uppfyller dina kriterier. Våra semesterboenden är rullstolsvänliga; de har ramper vid entrén för ett steg fri tillgång samt handikappanpassade rum med inrullningsduschar, nedfällda diskar, lyftblock och hjälpmedelsutrustning för döva. Vare sig du letar efter stugor med självhushåll, posh lägenheter eller en charmig hotell Handiscover har ett boende som passar alla dina behov. Slutligen, boka med oss för att garantera dig själv och din familj en fantastisk semester.

TA DIG RUNT PÅ GOTLAND MED FUNKTIONSHINDER – TILLGÄNGLIGA TRANSPORTER

Att resa till och från Gotland är mycket enkelt eftersom det finns många tillgängliga transportmedel redo att göra din resa så bekväm som möjligt. Om du väljer att flyga dit, är flygplatsen bara några kilometer bort från Visbys centrum

RULLSTOLSANPASSADE BUSSES

Det finns 16 olika vägar som betjänar landsbygden och 4 stadslinjer. De flesta bussar har elektriska ramper samt bredare dörrar, rymliga gångar och speciella sittplatser. Alla bekvämligheter är utformade för att göra resandet enklare och bekvämare.

ANLITA EN ACCESIBLE BIL OCH FÖRARE

Gotland är extremt platt därför körning är ett utmärkt sätt att ta sig runt ön. Om du vill utforska området utan några begränsningar kan du också överväga att hyra en bil. Ett komplett utbud av särskilda tjänster för resenärer med funktionshinder finns på de flesta bil hyra organ.

RULLSTOLSVÄNLIGA FÄRJOR
Om du bestämmer dig för att ta dig till Gotland med färja kommer du direkt till hjärtat av Visby. Du kan kolla tidstabellen och boka biljetter på Destination Gotlands hemsida.
Under sommarsäsongen är det upp till 18 resor varje dag. Medan på vintern finns det bara 6 utåt eller inåt dagligen körningar.

Add Comment

Click here to post a comment