Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Göteborg Hösten Resetips Resmål Säsong Skandinavien Sommaren Sverige Våren Vintern Yngre resenärer Sverige

Göteborg reseguide för handikappanpassad semester

Handiscover

Reseguide till handikappanpassade semester i Göteborg

Göteborg vann 2014 års European Access City Award. Tilldelas en stad som erbjuder enklare rörlighet och de flesta stora attraktioner är tillgängliga.

Staden grundades 1621 och är den största nordiska hamnstaden. Det är känt för sin vintage temapark, skaldjur och cafékultur. Göteborg är en skärgård som består av 20 små öar.

Attraktioner

Universeum – Lek leder till lärande på Nordens största vetenskapscenter. Det finns djur och natur utställningar också. Dessutom teknik och experiment, som leder till en praktisk lärande erfarenhet. Passar för unga och gamla.

Liseberg – Vintage nöjespark. Denna park erbjuder åkattraktioner, attraktioner, uppträdanden, och mat. Tillgänglighetsanpassad parkering finns. Särskilda Gästtjänster hjälper dig att planera ditt besök efter funktionshinder. De har också ett speciellt pass om du behöver en skötare hela tiden.

Konstmuseet – En av Norde europa finaste konstsamlingar. Ta en promenad genom tiden när du visar de olika verken . Från Masters till samtida konstnär kan du se allt. Byggnaden är fullt tillgänglig för funktionshindrade.

Boende

Låt Handiscover hjälpa dig med dina tillgängliga boendebehov. Oavsett om du önskar bo i en stuga eller hotell har vi alternativ för dig. Vi vill hjälpa dig att resa problemfritt. Ha hemmets bekvämlighet medan du reser. Vi hjälper dig att hitta exakt det du behöver.

Transport

Det finns flera metoder för transport såsom spårvagnar, bussar, båtar, och tåg. Var och en av dessa transportformer är särskilt tillgänglig för dem med funktionshinder. Spårvagnar inkluderar massor av skyltar och de mellersta vagnarna är oftast de enklaste att komma åt. De flesta av båtbryggorna har gangplanks för rullstolar. Tåg utrustade med specialliftar och sittplatser. Staden erbjuder också reseplanerare som kan hjälpa dig att planera din resa.

Add Comment

Click here to post a comment