Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Resetips Resmål Säsong Storbritannien Våren Yngre resenärer York Storbritannien

York tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

York tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

För en stor semester i York

Känd för sina medeltida väggar och historisk arkitektur, låter York dig steg tillbaka i tiden samtidigt som du ger fantastiska urbana bekvämligheter. Bra för singlar, grupper och hela familjer, den här staden har något för alla. Som en modern stad med gamla rötter, Är Accessible York semesterbostäder lätt att hitta med Handiscover. Bo i hjärtat av staden för enkel tillgång till allt det roliga, historia och mer samtidigt som de fortfarande får bekvämligheten med hotell, lägenheter och semesterbostäder anpassade till funktionshinder behov!

Saker att göra i York

York Selfie Spår

Adress: Olika
Hemsida: Klicka här
Gör dina sociala medier anhängare gröna av avund när du tar Selfie Tour. Designad för att ge dig foto ops på de mest ikoniska platserna i York, låter turen dig träffa många platser på kort tid. Platser inkluderar Shambles marknadsgata, National Railway Museum och 8 andra inte-att-vara-missade platser. York är en historisk stad som stolt strävar efter att ge Tillgång för alla vilket innebär att det finns fullständig eller partiell tillgänglighet till alla platser på turnén för dem som är funktionshindrade, inklusive rullstolsanvändare.

Slottsmuseet

Adress: Eye of York, York YO1 9RY
Hemsida: Klicka här
Meander ner en sakkunnigt återskapad viktorianska eran gata när du besöker Castle Museum. Upplev århundraden av York-historia i ett bekvämt utrymme från skumma viktorianska brottslingar upp till det grooviga 60-talet. Utforska de interaktiva gallerierna för att verkligen uppleva historien som du aldrig tidigare. Huvudingången är fullt tillgänglig för rullstolsburna och alla med funktionshinder. Det finns också en toalett på bottenvåningen med babybytesstation. 60-talsutställningen, slottsfängelset, caféet, och 1914 års utställning är alla tillgängliga. Men på grund av byggnadens historiska natur är de övre våningarna inte rullstolsvänliga.

Yorks choklad story

Adress: 3-4 Kings Square, York YO1 7LD, Storbritannien
Hemsida: Klicka här

Gör dig redo att älska choklad ännu mer! Denna interaktiva och mycket informativa turné tar besökare genom historien om Yorks chokladtillverkningshistoria och början av själva konfekten. Lär dig, upptäck och smaka slutligen i denna unika turné. Semester är särskilt roligt på Chocolate Story som är spektakulärt inredda. Attraktionen ligger på King’s Square som är smidig och anses vara tillgänglig för rullstolsburna och funktionshindrade. En tillgänglig toalett finns på bottenvåningen och en steg gratis hiss kan ta rullstolsanvändare till var och en av de tre våningarna. För mer detaljerade bilder och information besök attraktionens Access Statement.

Tillgänglighetsanpassade boenden York

Utforska vårt urval av stilfulla lägenheter, mysiga stugor, historiska hotell och andra semesterbostäder. Handiscover har åtagit sig att ge dig en rad val som är både handikappanpassade och anpassade till dina önskemål för din semester. Skräddarsy din sökning genom att berätta vilken typ av funktioner du behöver, till exempel lägenheter med lyftblock eller hotell med hjul i duschar.

Hur ta sig runt York

Drop down bussar och rullstolsvänliga taxibilar gör det enklare än någonsin att ta sig runt i York. Medan kullerstensgångvägar och smala gator kan vara obekväma, kollektivtrafik och uppdaterade byggnader gör det mycket lättare.

Add Comment

Click here to post a comment