Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Resetips Resmål Säsong Sommaren Storbritannien Stränder Torquay Våren Yngre resenärer Storbritannien

Torquay tillgänglig reseguide till funktionshindrade vänliga semester

Torquay tillgänglig reseguide till funktionshindrade vänliga semester

För en stor semester i Torquay

Accessible Holiday accommodation Torquay

Besök denna bländande vattnet semestermål och koppla av i solen, äta på färska skaldjur och uppleva lite kultur också. Torquay ligger i centrum av den engelska rivieran och är perfekt för en strandsemester eller som hemmabas medan du utforskar Devon.

Njut av Accessible Torquay Semesteruthyrning när du bokar med Handiscover och få alla boendefunktioner du behöver för den perfekta semestern!

Ok, följ vår tillgängliga reseguide för att veta mer om vackra Torquay!

Saker att göra i Torquay

Babbacombe Modell Village

Screen Shot 2018-06-13 at 12.30.12

Foto Credit: Model Village

Adress: Hampton Ave, Torquay TQ1 3LA, Storbritannien
Hemsida: http://www.model-village.co.uk/

Tusentals små hem, figurer och mer utgör denna berömda Torquay plats. Ta in den otroliga detalj av olika scener, hem, vägar och mer i denna miniatyr by som kommer att glädja personer i alla åldrar.

Kom under dagen först för att visa de mest detaljer sedan få ett frikort att komma igen på natten. När solen går ner denna lilla stad lyser upp med hundratals diminutiva lampor för en verkligt magisk display.

Observera att staden ligger på en brant kulle och kan kräva ytterligare hjälp för vissa. Stigarna i och runt byn är tillgängliga med en manuell rullstol, men backar kan vara svårt utan hjälp.

Motoriserade skotrar är tillåtna men det varnas att, under vått väder, kan sluttningarna visa sig farliga så det är viktigt att ha bra däck och bromsar. Tillgängliga toaletter och parkering finns också på plats för dig som har ett funktionshinder.

Svunna tider

Adress: Fore St, Torquay TQ1 4PP, Storbritannien
Hemsida: http://bygones.co.uk/

Besök denna topprankade attraktion för smak, lukt och syn på historien! Skapad för att låta besökare steg tillbaka i tiden, har detta museum och attraktion en helt återskapad viktoriansk gata. Medan du promenerar kan du prova på några vintage nöjen, utforska en 27-tons ångmaskin och mycket mer!

Museet erbjuder rabatterade biljetter för funktionshindrade besökare och vårdgivare, dock är tillgången begränsad till bottenvåningen för rullstolsburna.

Babbacombe

The mouth of the River Teign, Devon.  Taken from Teignmouth towards Shaldon and Ness Head.

Adress: olika
Hemsida: http://www.englishriviera.co.uk/things-to-do/babbacombe-attractions

När du behöver en paus från det bländande nattlivet och resort vibe av Torquay, glida iväg till Babbacombe. Koppla av och varva ner i denna idylliska stadsdel som är känd för sin teater och oddicombe-stranden.

Efter att ha njutit av modellbyn i Babbacombe kan du våga dig på att utforska den härliga restauranger, kultur och pittoreska skönheten i denna lilla oas.

Stranden inkluderar handikappanpassade badrum och teatern är också rullstolsvänlig för både manuella och motoriserade stolar. Det finns flera rullstolsvänliga platser i teatern, dock har några hindrat utsikten och används vanligtvis inte.

Tillgänglighetsanpassade boenden Torquay

Marina Plymouth Devon England UK

Från den mysiga till den rymliga, har Handiscover tillgängliga Torquay semesterbostäder perfekt för dig och din resande part. Fördjupa dig i detta turistmål vid vattnet när du bokar din vistelse på en av våra många härliga funktionshindrade tillgång hotell, lägenheter, stugor och semesterbostäder.

Välj din nivå av tillgång behov och funktioner som steg-fria entréer, hissar, ledstänger och rulla i duschar och vi kommer att hänvisa dig till lägenheter, hotell och mer som uppfyller dina behov för din semester.

Här är några fullt tillgängliga boenden från vår hemsida. För fler alternativ eller personlig support, tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

Hur komma runt Torquay

Resa i komfort i stil i Torquay där det finns en mängd olika resealternativ för funktionshindrade personer. Hyr en personlig, tillgänglig taxi för den mest direkta och personliga servicen eller ta en av de många allmänna bussarna och bussarna.

Taxi

För rullstolen tillgängliga taxies, kan du hitta användbar information på Torquay rådets webbplats. De har en lista över registrerade tillgängliga fordon i Torquay. Det är bättre för dig att se till om föraren du kontaktar kan ge ett korrekt fordon för att ta dina rullstolar.

Bussar

Med tillgänglighet blir mer utbredd, de flesta bussar har funktioner som bredare dörrar och gångar, specialitet sittplatser och ramper eller drop down tillgång. Stagecoach UK Bus är en stor bussoperatör i Storbritannien. På deras hemsida kan du se transportkartorna och hur du köper biljetter.

Torquay är definitivt en underbar kuststad du behöver besöka! Så, ta din kamera och börja en inspirerande resa nu!

Information du behöver veta innan du går

Mest lästa Inlägg

Få din £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

Add Comment

Click here to post a comment