Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Hösten Kuster & Klippor Northumberland Resetips Resmål Säsong Sommaren Storbritannien Våren Yngre resenärer Storbritannien

Northumberland tillgänglig reseguide till handikappvänliga semester

Northumberland tillgänglig reseguide till handikappvänliga semester

För en stor semester i Northumberland

En perfekt representation av idylliska engelska land, northumberland är hem för stora hedmarker och trädkantade dalar. Tillsammans med denna naturliga skönhet, erbjuder Northumberland också resenärer chansen att utforska den rustika charmen och fantastiska fisk och chips av Englands nordligaste räckvidder. Boka Accessible Northumberland Semesteruthyrning med Handiscover för att njuta av mysiga, nordliga helgdagar.

Saker att göra i Northumberland

Hexham Abby

Byggd för över 1300 år sedan, har Abby varit en välkomnande plats för tröst för alla besökare i århundraden. Se hela Abbys historia i den respektingivande Utställningen The Big Story. De allra flesta är acccessible till rullstolsanvändare och de med ett funktionshinder, men kryptan och natttrappor är inte. Du kan se en virtuell rundtur i några av dessa områden precis på deras webbplats här.

Farneöarna
Hemsida: Klicka här

Kom till Farne islands för att besöka sina mest kända invånare, de vita bellied lunnefåglarna. Även där ser du också lekfulla sälar och en mängd andra sjöfåglar. De som inte är rädda för att få sina fingrar nipped kan också be att nå in i lunnefågel hem för att få en närmare titt och känsla. En unik samling av historiska konstverk och föremål visas också för besökare. Rullstolsvänliga båtturer finns tillgängliga för att komma till ön men tidpunkten är viktig eftersom tillgängligheten är beroende av tidvattennivå. Serenity Farne Island Boat Tours rekommenderas för funktionshindrade användare. Klicka här för att reservera en plats och diskutera dina specifika behov för resan.

Fisk, Chips och Ale
Adress: Olika
Ingen resa till Northumberland skulle vara komplett utan en hjälpande eller två av traditionella fisk och chips. Guldstekt och nyfångad, det är svårt att bli bättre eller mer rättvist prissatt någon annanstans. Sedan tvättar du denna rejäla måltid ner med berömda Newcastle ale. För en lista över funktionshindrade och rullstolsanpassade pubar och restauranger besök här.

Tillgängliga logi Northumberland

Vårt nätverk av semesterbostäder, hotell, lägenheter och stugor säkerställer att vi har tillgängliga Northumberland hyror som passar alla smaker. Välj mellan lägenheter med självhushåll på landsbygden och moderna hotell som inkluderar sådana funktioner som rulle i duschar, hissar, steg fria entréer och mycket mer. Först och främst, berätta för oss vilken nivå av funktionshindrade tillgång passar dina behov bäst. Välj sedan bland våra alternativ som passar dina kriterier. Slutligen, boka med oss för att du ska få den typ av hyra du behöver ha bekväma, bekymmersfria semester.

Hur ta sig runt Northumberland

Medan bussar och tåg tjänar området, är bilen det bästa sättet att ta sig runt. Hyr en eller anlita en lokal förare för att se alla delar av detta lantliga län.

Add Comment

Click here to post a comment