Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Newcastle Resetips Resmål Säsong Sommaren Storbritannien Våren Yngre resenärer Storbritannien

Newcastle tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Newcastle tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

För en bra semester i Newcastle

Kom för historien, stanna för nattlivet! En topprankad nattliv plats och hem till flera kulturella och historiska platser, är Newcastle ett nöje för alla resenärer. Tillgänglig Newcastle Semesteruthyrning genom Handiscover kan du uppleva allt detta stora stad har att erbjuda med den bekymmersfria semester du förtjänar!

Saker att göra i Newcastle

Grey Street och Grainger Town
Adress: Olika
Webbplats:
Utforska denna bländande arkitektoniska pärla från 1800-talet där nästan hälften av byggnaderna är listade som historiska betydelse. Resa under dagen för att handla på oberoende butiker och gallerier. Sedan kommer du på natten för att se de vackra byggnaderna upplysta och ta en show på Theatre Royal. Den Grainger Marknaden sägs ha breda, rullstolsvänliga gångar och sälja ett brett utbud av objekt. Theatre Royal erbjuder handikappade sittplatser för rullstolsburna och även gratis biljetter till vårdgivare.

BALTIC Centrum för samtidskonst
Adress: S Shore Rd, Gateshead NE8 3BA, Storbritannien
Hemsida: Klicka här
Centret ligger i en renoverad kvarn och är hem för den största samtida konstsamlingen i sitt slag i världen. På grund av de ständigt föränderliga utställningar och samlingar, det finns alltid något att se när du kommer. Tillgängliga toaletter och hissar finns på alla 6 våningar, med undantag för nivå 5. Det finns både ramp tillgång till entrén och även gatunivå tillgång. Vid informationsdisken kan du begära en scooter, rullstol eller trihjulsvandrare tillsammans med en informationsguide med stort tryck. För en fullständig tillgänglighetsförklaring läs här:Disabled Access Statement

Ängeln i norr
Adress: Durham Rd, Low Eighton, Gateshead NE9 6AA, Storbritannien
Hemsida: Klicka här
Stående vakt över NewcastleGateshead, mäter denna del av samtida konst över 20m hög och 54m bred. Snap en bild med denna ikoniska skulptur och lär dig mer om detta respektingivande stycke gjort av 200 ton stål! Attraktionen har full tillgänglighet för funktionshindrade inklusive handikappad parkering, ramp tillgång och ledarhund ersättning.

Tillgänglighetsanpassade boenden Newcastle

Njut av din semester med stugor med självhushåll, posh lägenheter eller full-service hotell när du bokar en vistelse med Handiscover. Med våra tillgängliga semesterbostäder du och din resande part kan ha extra rum och matlagning utrymme du behöver för en bekväm vistelse. Med hotell, lägenheter och andra semesteruthyrning typer featuring sådana saker som steg gratis entréer, hjul i duschar och hissar Handiscover har ett boende för att passa alla funktionshinder krav.

Hur man tar sig runt Newcastle

Taxi, buss, bil, färja och tåg är alla alternativ i Newcastle. Generellt är kollektivtrafiken i denna populära stad handikappvänlig, men ett samtal framåt rekommenderas alltid. Bypass schemaläggningen frågor av kollektivtrafiken genom att boka en privat taxi och chaufför, det skräddarsydda sättet att resa!

Add Comment

Click here to post a comment