Äldre Resenärer Conwy Demografiska Familj med barn Geografi Hösten Kuster & Klippor Resetips Resmål Säsong Storbritannien Utanför misshandlad vägen Våren Yngre resenärer Storbritannien

Conwy tillgänglig reseguide för rullstolsanpassade semester

Conwy tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Conwy har ett brett utbud av turistattraktioner för att tillgodose allas smak. Denna pittoreska stad kommer att förvåna dig med ett stort urval av saker att göra och med sina många tillgängliga alternativ. Från fornlämningar till andfådd landskap eller hjulstol lägenheter det är en riktig skatt som väntar på att upptäckas.

En promenad nerför gatorna i Conwy är som en tur genom tiden. Redan innan du kommer till Conwy kommer du att se de skyhöga tornen i Conwy Castle. Omgiven av en kedja av väggar, över tre fjärdedelar av en mil lång denna lilla stad vaktas av 22 torn.

HANDIKAPPANPASSADE AKTIVITETER I CONWY

Det finns massor av ställen att gå och många saker att göra för personer med funktionshinder.

Conwy slott
Adress: Rose Hill Street, Conwy LL32 8LD
Klicka här

Den Conwy Castle är en av de bäst bevarade medeltida befästningar i Storbritannien. Om utsidan är imponerande kommer du att bli ännu mer glad över interiören. Den har en yttre avdelning som innehåller en stor hall, kammare och kök. Du kommer också att bli fascinerad av en skyddad inre församling med privata kammare och ett kungligt kapell. Registrerade funktionshindrade och deras vårdare får komma in gratis. Även om vallarna inte är tillgängliga finns det fortfarande mycket att utforska. Funktionshindrade personer kan fortfarande fullfölja de gamla väktarnas fotspår. Dessutom hittar du specialdesignade parkeringsområden, ramp / nivå tillgång samt toaletter för funktionshindrade.

RSPB NATURRESERVAT

Adress: A55 Junction 18, Llandudno Junction LL31 9XZ
Webiste:

klicka här

Conwys naturreservat RSPB är en välkänd rullstolsvänlig attraktion. Först och främst har en särskild parkering och en ramp in i besökscentret. Dessutom hittar du speciella rullstolsanpassade picknickbord och gratis rullstolar att hyra under ditt besök. Besökscentret, leder och hudar är rullstolsanpassade.

WALES KUST VÄG

Hemsida: klicka här

Det finns ganska många delar av Wales Coast Path som är lämpliga för rullstolar och barnvagnar. Det finns en familjevänlig sträcka mellan Conwy och Prestatyn som är nästan helt strandpromenaden. Detta avsnitt börjar vid akvariet och följer havets front mot väster. Gatuparkering finns gratis till blå badge innehavare. Det finns även en handikapptoalett tillgänglig.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSAT BOENDE I CONWY

En handikappanpassad semester i Conwy är helt enkelt förtjusande. Handiscover erbjuder ett brett utbud av smakfulla och bekväma semesterbostäder som passar alla budgetar. Oavsett om du söker efter små hotell, hus, stugor, lägenheter eller bed-and-breakfast vi har dig täckt.

Du kan filtrera den tillgängliga logi genom att välja din nivå av rörlighet. Än du kan granska alla tillgängliga semesterbostäder. Varje boende erbjuder detaljer angående bekvämligheter och komfortfaciliteter samt funktioner för dig med funktionshinder. Vår specialisering är att ge rum med steg fri tillgång, tillgänglig toalett, wheel-in dusch, hissar och andra funktionshindrade faciliteter. Vi trivs för att göra din semester så tillgänglig och bekväm som möjligt.

TA DIG RUNT CONWY MED ETT FUNKTIONSHINDER – TILLGÄNGLIG TRANSPORT

Eftersom de flesta attraktioner, affärer, restauranger och hotell är inom några minuter från varandra kan du enkelt upptäcka staden till fots. Men om du vill parkera bilen och låta någon annan ta hand om körningen hittar du många kollektivtrafikalternativ:

ACCESIBLE BUSSAR FÖR RULLSTOL

Att använda bussar för att resa runt Conwy är ett roligt och insiktsfullt sätt att upptäcka staden. Bussar blir allt mer tillgängliga. De är rikliga och lätta att använda. SOM ett resultat de flesta av stadens bussar är rullstolsvänliga; har låga golv och specialst sittande.

ACCESIBLE TÅG

Att resa med tåg är ett av de mest natursköna och stressfria sätten att upptäcka Conwy-regionen. Det är viktigt att du gör dina behov mycket tydliga när du bokar någon tjänst eller anläggning. Dessutom kan du kontakta National Rail Förfrågningar att boka en specialiserad hjälp minst 24 timmar före början av din resa.

HYRA EN TILLGÄNGLIG BIL OCH FÖRARE

För en mer personlig resa kan du välja ett rullstolsanpassat fordon. Du kan begära hytter som rymmer upp till sju passagerare för vardagsresor grupp eller fem passagerare och en rullstol.

Add Comment

Click here to post a comment