Äldre Resenärer Carmarthenshire Demografiska Familj med barn Geografi Hösten Kuster & Klippor Resetips Resmål Säsong Storbritannien Utanför misshandlad vägen Våren Yngre resenärer Storbritannien

Carmarthenshire tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Carmarthenshire tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

 

Resa över häpnadsväckande berg, gröna landskap och isolerade skogar till den chica Carmarthenshire-staden. Beundra den underbara gröna landsbygden, följ kursen av natursköna floder och besök de bländande slotten. Carmarthenshire är fyllt av historiska monument och naturens underverk. Tillbringa din semester i en semesterbostad som är rullstolsvänlig.

Carmarthenshire är en liten stad med charmen i en stor stad. Ta avslappnad promenad genom gamla stan. Besök museerna och de historiska byggnaderna och vandra genom gatorna och torgen. Du kommer att upptäcka turistattraktionerna, festivaler, restauranger, kulturella evenemang, etc. Även känd som Garden of Wales denna livliga stad kommer alltid att hålla något i beredskap för att glädja dig.

Här finns gott om tillgängligt boende som charmiga hotell, underbara lägenheter och ett fantastiskt utbud av stugor. Du kommer att njuta av Carmarthenshire när som helst på året och du kommer att vilja komma tillbaka igen och igen!

HANDIKAPPANPASSADE AKTIVITETER I CARMARTHENSHIRE

Det finns många saker att hålla dig sysselsatt i Carmarthenshire såsom:

Nationalullsmuseum

Adress: Dre-fach Felindre, nära Newcastle Emlyn, Llandysul, Carmarthenshire, SA44 5UP
Hemsida: klicka här

National Wool Museum är inrymt i en restaurerad yllekvarn. Här kan du upptäcka utrustning som har använts i tillverkningen ull processen. Det är en lätt plats att komma runt om du har ett funktionshinder. Museet speglar det rika arvet från den walesiska ullindustrin genom århundradena. Det finns även en hiss till första våningen i huvudbyggnaden. Även du kan gå upp i Weaving Shed för att se Melin Teifi på jobbet med hjälp av en trappa hiss.

Dolaucothi guldgruvor

Adress: Heelis, Kemble Drive, Swindon SN2 2NA
Hemsida: klicka här

Dolaucothi Gold Mines är en arkeologisk industriplats som erbjuder delvis tillgång för rullstolsburna. Platsen ligger i en skogsmiljö med massor av fåglar och kaniner samt några ekorrar. Funktionshindrade besökare kan ta en guidad rundtur i en 500 fot nivå tunnel inne i gruvan. Dessutom gruvan har en ramped ingång för enkel åtkomst. Dessutom finns det en blindskrift vägleder för synskadade. Slutligen finns det ännu fler anläggningar såsom en ljudvideo guide.

Carmarthenshire County Museum

Adress: Abergwili, Carmarthen SA31 2JG
Hemsida: klicka här

Carmarthenshire County Museum är en gammal byggnad som ligger i parklandskap i den härliga Tywi dalen. Här finns elva gallerier som kommer att gå igenom 50 000 års historia.

Det finns ett brett utbud av faciliteter för funktionshindrade redan från entrén. En av dessa funktioner är den utsedda funktionshindrade parkering. Du kommer enkelt in med hjälp av nivå/ rampad rullstolsåtkomst till entré och lokal. Du kommer att kunna använda hissen med tillgängliga höjdreglage för att besöka de övre våningarna. Det finns en nivå eller ramped tillgång till butikerna och café / tearoom.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSAT BOENDE I CARMARTHENSHIRE

Handiscover’s erbjuder dig ett brett utbud av platser att bo på för att passa din smak och budget. Bed and breakfast, hotell, stugor och lägenheter med självhushåll finns för dig med funktionshinder och deras familjer eller vårdare. Vi börjar med att be dig välja typ av mobilitet. Slutligen, baserat på dina behov och ditt partis tillgänglighet Handiscover kommer att erbjuda dig semesterbostäder med roll-in dusch tillgång, duschstol, lavatorrskenor, bekväm garderob hyllor sänkta bekvämligheter, steg fri tillgång eller hissar. Alla våra semesterbostäder hjälper dig att känna dig som hemma.

TA SIG RUNT CARMARTHENSHIRE MED ETT FUNKTIONSHINDER – TILLGÄNGLIG TRANSPORT

Carmarthenshire har utmärkta vägkommunikationer. Du kan enkelt nå staden genom att ta M5, M6, M42 och M50. Så oavsett vilken del av Storbritannien du reser från det kunde inte vara enklare

ACCESIBLE BUSSAR FÖR RULLSTOL

Kollektivtrafiken system till och i Carmarthenshire är också exceptionell. Du kan ta dig runt i staden med hjälp av de tillgängliga bussarna. Nästan alla bussar har ramper som föraren kommer att sänka på trottoarkanten.

ACCESIBLE TÅG

Äldre och funktionshindrade passagerare, och personer med nedsatt rörlighet eller som behöver extra hjälp kommer att känna sig välkomna under sin tågresa. Arriva Trains Wales tåg ger utmärkta tjänster till alla passagerare. De har snabba och täta tåg som länkar Swansea (bara 20minutes från Carmarthenshire) till alla större städer i Storbritannien.

ACCESSIBLE BIL OCH FÖRARE

Visst är en vänlig och rullstol län. Det finns en hel del företag som tillhandahåller rullstolsanpassade fordon för uthyrning i Wales. Vidare kan du ringa ett pålitligt och tillgängligt taxibolag som tillhandahåller tjänster för kunder med funktionshinder.

Add Comment

Click here to post a comment