Äldre Resenärer Cardiff Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Resetips Resmål Säsong Sommaren Storbritannien Utanför misshandlad vägen Våren Yngre resenärer Storbritannien

Cardiff tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Cardiff tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Den yngsta huvudstaden i Europa har mycket att erbjuda alla turister. Cardiff är den perfekta destinationen oavsett vad du smakar. Det är också en bra utgångspunkt om du planerar att utforska Wales regionen. Dessutom är denna livliga stad full av livliga konst- och musikställen, fashionabla butiker, iögonfallande byggnader och eleganta hotell.

HANDIKAPPANPASSADE VÄNSKAPSAKTIVITETER I CARDIFF

Farmers Market

Adress: Fitzhamon Embankment, Cardiff CF11 6AN, Storbritannien
Hemsida: klicka här

 

Riverside Farmers Market körs varje vecka, på söndag på Fitzammon Embankment, mittemot Millennium Stadium, Denna marknad är en välkänd attraktion i den walesiska huvudstaden. Varje vecka lokala producenter säljer från den färskaste och hälsosammaste mat som finns som bröd och kakor, fisk och kött till frukt och grönsaker, till bondgård ost och walesiska malt whisky och allt till bra priser.

Nationalmuseum Cardiff

Adress: Cathays Park, Cardiff CF10 3NP, Storbritannien
Hemsida: klicka här

National museum är en del av Amgueddfa Cymru – National Museum Wales nätverk. Här erbjuds gratis inträde för att besöka alla sina samlingar. Du kan njuta av olika gallerier från samtida konst till dinosaurier, Monet till Mammoths. Detta museum har också samlingar av arkeologi, botanik, fin och tillämpad konst, geologi och zoologi. Erbjuda ett dynamiskt program av utställningar och evenemang, det finns något att överraska alla!

Årtusendecentrum i Wales

Adress: Bute Pl, Cardiff Bay CF10 5AL, Storbritannien
Hemsida: klicka här

 

Den vackra byggnaden av Wales Millennium Centre är ett ikoniskt landmärke. Det är smeknamnet Armadillo på grund av dess kopparfärgade kupol. I centret finns allt från West End musikaler, opera, balett och samtida dans, hiphop och ståuppkomedi, konstutställningar och till och med rockkonserter. Med ett levande program kommer du definitivt hitta något tilltalande för ditt besök!

 

TILLGÄNGLIGHETSANPASSAT BOENDE I CARDIFF

Oavsett om du vill bo i hjärtat av denna levande stad, eller i utkanten, har vi en hyra som passar dina behov. Vi hoppas att du tycker om att bläddra i vår tillgängliga, Inaktiverad stugor, hotell, lägenheter och bed and breakfasts! Börja med att välja den tillgänglighetsnivå du behöver från Handiscovers enkla guide. Våra semesterbostäder är rullstolsvänliga och med en hög tillgänglighet med duschsäten, sänkta uttag, toaletter i rullstolshöjd, sänkta belysningskontroller. Dessutom våra semester lägenheter är utrustade med roll-in duschar och barer handräcke, steg fri tillgång och hissar.

Efter det väljer du en från de val som uppfyller dina kriterier. Välj helt enkelt det rullstolsvänliga boende som uppfyller din budget och dina krav och gå därifrån. Vi har allt: utsökta lyxhotell och lägenheter, bekväma stugor, bed and breakfast och mer. Slutligen, boka din vistelse hos oss för att börja njuta av semester för livet!

TA DIG RUNT I CARDIFF MED ETT FUNKTIONSHINDER – TILLGÄNGLIG TRANSPORT

Du kan hitta en mängd kollektivtrafik alternativ runt Cardiff regionen.

RULLSTOLSANPASSADE BUSSES

Nya bussar går på Cardiffs gator. De nya bussarna gör stor skillnad för passagerare med funktionshinder när det gäller komfort och tillförlitlighet. De nya bussarna kommer också att ha låg och bred tillgång till golv och dedikerad rullstol och buggy utrymme.

TILLGÄNGLIGA TÅG

Ett snabbt och frekvent järnvägsnät gör att du kan upptäcka Cardiff-området. Om du är funktionshindrad och behöver hjälp, kontakta National Rail Förfrågningar att boka en specialiserad hjälp minst 24 timmar före din resa.

HYRA EN TILLGÄNGLIG BIL OCH FÖRARE

Det finns många taxibilar som kan förse dig med bekväma och tillgängliga fordon som säkert kan transportera dig till din destination. De flesta taxichaufförer har erfarenhet av att transportera passagerare med rullstolshjälp. Men eftersom vissa elektriska rullstolar inte passar vissa fordon är det alltid en bra idé att kontrollera innan början av din resa.

Add Comment

Click here to post a comment