Äldre Resenärer Cambridge Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Resetips Resmål Säsong Sommaren Storbritannien Våren Vintern Yngre resenärer Storbritannien

Cambridge tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Cambridge tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

För en stor semester i Cambridge

Som en blomstrande collegestad är Cambridge hem för eklektiska restauranger, spännande nattliv och dussintals nöjesställen. Fyll dina dagar med shopping och sightseeing och lägg dig sedan in för en drink på en autentisk pub på natten. Gör din vistelse bekväm och lätt när du bokar en Accessible Cambridge Holiday Rentals med Handiscover. Tillgänglighet är alltid garanterad så du får den typ av stressfri semester du förtjänar!

Saker att göra i Cambridge

Centrum för datavetenskap

Adress: Rene Court, Coldham’s Rd, Cambridge CB1 3EW, Storbritannien
Hemsida: Klicka här

Utforska informationsålderns artefakter vid Centrum för datavetenskap. Vi har nu kommit tillräckligt långt att datorer från 80-talet och 90-talet ser gamla nog att vara i ett museum, och nu är de! En ovanlig bit av nostalgi och nutidshistoria, centrum är inte att missa. Alla utställningar är på en nivå av en mycket öppen planlösning gör tillgänglighet ganska lätt för rullstolsanvändare och funktionshindrade.

Whipple museum för vetenskapens historia

Adress: Free School Lane, Cambridge CB2 3RH, Storbritannien
Hemsida: Klicka här

Upptäck Whipple Museum för att få en titt på vetenskapliga föremål från tidsepoker som gått, inklusive en mängd vintage astronomi, matematiska och beräknande verktyg. Betraktas som en toppattraktion, är museet ett måste-besök plats för historia älskare och de med ett intresse för vetenskap. En steg fri entré tillåter rullstolsvänlig tillgång och alla våningar har handikappanpassad tillgänglighet. Vissa gallerier kan behöva hjälp av personalen för att få tillgång till. Om du är orolig för din förmåga att få tillgång till områden, uppmuntrar museet besökare att ringa i förväg på: +44 (0)1223 330906.

Fitzwilliam-museet

Adress: Trumpington St, Cambridge CB2 1RB, Storbritannien
Hemsida: Klicka här

Fitzwilliam Museum anses vara en av de största konstsamlingarna och är hem för en mängd skulpturer, målningar, keramikbitar med mera. Granska deras varierade samlingar av möbler, upplysta manuskript och gamla mynt för en verkligt fantastisk museumsupplevelse. Det finns två ingångar till museet, dock bör de med begränsad rörlighet och rullstolsanvändare använda Courtyard Entrance som är gatunivå tillgång och är närmast de hissar som når varje våning. Assistanshundar är också välkomna och rullstolar finns att låna på Courtyard Entrance.

Tillgänglighetsanpassade boenden Cambridge

Från posh till den pittoreska, erbjuder Cambridge hotell, lägenheter, stugor och semesterbostäder för alla smaker och resor parti storlekar. Boka med Handiscover och få tillgång till en mängd olika tillgänglighetsalternativ tillsammans med boende för små och stora grupper. Funktioner som hissar, rulle i duschar och barriär fria entréer är alternativ för en mängd olika lägenheter och hotell inom vårt nätverk för att göra din semester bekväm och bekväm oavsett vad din nivå av funktionshinder.

Hur ta sig runt Cambridge

Cambridge har en mängd olika transportalternativ inklusive bussar och taxibilar med särskilt boende för funktionshindrade och grupper. Att boka en puntbåt är också ett vanligt sätt att se staden. Medan punt båtar är vanligtvis inte rullstolsanpassade, är det lätt att sänka någon i båten och lyfta tillbaka ut. Lämna din rullstol och alla andra stora föremål i det praktiska förvaringsutrymmet vid docksidan.

Add Comment

Click here to post a comment