Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Kuster & Klippor Mallorca Mallorca Öar & halvöar Palma Resetips Resmål Säsong Sommaren Spanien Stränder Våren Yngre resenärer Spanien

Mallorca reseguide för en handikappanpassad semester

Handiscover

För en härlig semester på Mallorca

Den största av balearerna, Mallorca erbjuder ett fantastiskt utbud av sandstränder, Medelhavsmat och grov bergslandskap. Ta en eller flera dagsutflykter till omgivande områden för otrolig shopping, restauranger och sightseeingmöjligheter på denna populära ö.

Boka Tillgängliga Semester boenden Mallorca med Handiscover för att få det bästa området har att erbjuda för en avkopplande strand semester. Du behöver solsken, vit strand och blått hav!

Skriv bara dit du vill åka så visar vi dig några bra tillgängliga boenden i det området!

 

 

Video gjord med hjälp InVideo.io

 

HANDIKAPPANPASSADE AKTIVITETER PÅ MALLORCA

Calla Kvarn

Cala Millor är en annan stor utväg område att bo i och det gör också för en härlig dagsutflykt. Medan du är här, njut av dagtidsaktiviteter som ridning på Rancho Willy och en tur i en glasbottensbåt längs östkusten.

Sedan, på kvällen drabbades det fantastiska urvalet av butiker, nattklubbar och restauranger. Calla Millor är rullstolsanpassat och det finns en mängd olika hotell och semesterbostäder i närheten som inkluderar sådana funktioner som hjul i dusch, handgrepp och mycket mer.

 

Ta en dagstur till Palma

Den största staden på Mallorca erbjuder otrolig arkitektur, museer, och fantastiskt nattliv. Medan du är här, ta en fascinerande båttur längs en av världens största underjordiska sjöar.

Gå sedan till Bellver Castle för den bästa utsikten över staden. Bellver, Spaniens enda cirkulära slott, har bevarats orörda i över sju århundraden och inkluderar rullstol för touring och tillgängligt badrum boende.

Katedralen i Palma

Denna otroliga katedral längs havet erbjuder fantastisk utsikt och är ett fantastiskt exempel på arkitektur i gotisk stil. Byggnationen påbörjades 1229 men var inte helt färdigt förrän 1601. Rullstolsvänlig tillgång finns i hela tillsammans med tillgängliga badrum och presentbutik.

Accessible Holiday Rentals Palma

Port de Soller

Njut av denna lilla by prickade med luftiga restauranger och fridfulla stränder. Ta in utsikten över de omgivande Tramuntanabergen när du äter eller går under veckomarknaden.

En platt strandpromenad och relativt släta gator gör att navigera i rullstol ganska bekväm medan många av de omgivande restaurangerna och butikerna också är tillgängliga.

La Lonja

Detta främsta exempel på en civil gotisk katedral restes på 1400-talet och är nu en plats för konst och kulturella evenemang. Njut av lättheten att ta dig hit på nr 4-bussen som är helt rullstolsanpassad.

Se fler rullstolsanpassade aktiviteter på Mallorca >>

 

RULLSTOLS- OCH HANDIKAPPVÄNLIGA STRÄNDER

Fantastiska stränder, blå, molnfri himmel och massor av sol! Begränsad rörlighet är inte en fråga på Mallorca och många platser är nu erbjuder utmärkta faciliteter för rullstol tillgänglighet också.

mallorca beach

Playa De Muro

Fantastiskt för att ge tillgång, som erbjuder totalt 8 specialdesignade gångvägar.

Colonia de Sant Jordi

I Colonia de Sant Jordi kan rullstolar kryssa precis längs havet, ända upp till fyren och runt stranden, för att fånga den perfekta sommardagen.

Fem andra stränder har tillgång till rullstol under sommarmånaderna: Can Pere Antoni, Platja de Palma, Cala Estancia, Cala Major och Ciutat Jardi.

De erbjuder en blandning av tillgängliga faciliteter, inklusive amfibiska kryckor, amfibiska rullstolar, tillgängliga omklädningsrum, för att bara nämna några. En komplett flerspråkig guide finns här som ett pdf-dokument!

Pier at Playa Muro - Mallorca, balearic island of spain

BÄSTA TILLGÄNGLIGA SEMESTERBOENDEN PÅ MALLORCA

Från charmiga herrgårdar till moderna hotell och lägenheter, Mallorca har boende för att få dig att känna att du är hemma, bara bättre! Låt våra tillgänglighetsguidenivåer hjälpa dig att hitta precis rätt uthyrning för dig och ditt reseseparti.

Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgängligheten inom och utanför fastigheterna!! För mer personlig support, bara kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

Kom och hitta de mest lämpliga och tillgängliga semesterboenden på Mallorca!

 

 

Skriv där du vill gå under så visar vi dig några bra tillgängliga boenden i det området!

5 BÄSTA SEMESTERRESTAURANGER PÅ MALLORCA

Mallorca har otroligt medelhavskök och en sann hängivenhet för att göra sina restauranger tillgängliga för alla. Denna topp restaurang plockar alla inkluderar enkel tillgång samt funktionshindrade vänliga badrum och andra funktioner för att göra dem bekväma och inbjudande för alla gäster.

Terraza Carmona

Denna traditionella spanska restaurang inkluderar inte bara rullstolsvänlig tillgång utan har också speciella menyalternativ för celiaki drabbade, diabetiker och vegetarianer. Ät middag på traditionella små tallrikar, paella och andra skaldjursspecialiteter.

mallorca food

photo@Terraza Carmona

Escanez

Njut av den enkla elegansen i denna restaurang i staden Garrucha. Restaurangen har utsikt över den vackra hamnen och har skaldjur så fräscha att du kommer att känna att du fångade den själv!

Hacienda La Torre

La Torre har både traditionell och regional mat och erbjuder en vacker och romantisk miljö med härliga trädgårdssittning. Andra funktioner inkluderar en separat rökavdelning, en tillgänglig bar och ersättning för servicedjur.

Casa Enrique

Perfekt för en avslappnad middag, specialiserat Casa Enrique i iberiska churrasco biff. Prova denna regionala delikatess som består av tunt skivat nötkött som tillagas över en öppen låga. Prova husets vin och några tapastallrikar med färska skaldjur och riklig stekt potatis för en rejäl måltid.

Tillgänglighetsfunktionerna inkluderar servicehundars bidrag och inga steg eller luckor till barområdet eller restaurangingången.

casa enrique

photo@Casa Enrique

Taberna Tendido 1

Utforska köket i den andalusiska regionen på varmt inredda Taberna. Börja med uppfriskande gazpachosoppa följt av stekt fisk och skaldjur eller ett urval av grillat kött.

Avsluta med ett sött på en av deras specialcocktails med färska frukter och regionala viner. Tillgång till huvudrestaurangen är rullstolsvänlig med en ramp och inga steg eller mellanrum mellan ingången till barområdet.

TA DIG RUNT PÅ MALLORCA MED ETT FUNKTIONSHINDER – TILLGÄNGLIG TRANSPORT

Mallorca har ett brett utbud av transitalternativ som finns som kan hjälpa dem med ett funktionshinder eller använder rullstol. Många bussar och taxibilar kan ta emot dem som behöver utrustning som ska shuttled runt. Det finns en flygplats järnvägsförbindelse som har mycket bra faciliteter för funktionshindrade resenärer.

När på Mallorca för en kort tid, är en av de bästa sätten att ta sig runt att ta en av de officiella turer på ön. Detta ger besökarna en bild av viktiga geografiska punkter, historia och mer.

Ta kollektivtrafiken mellan orter, men räkna inte med detta som en huvudresande källa eftersom busstrafiken kan vara gles. Istället hyra en bil eller hyra en förare.

Plan

De flesta flygbolag, inklusive de billiga, flyger till flygplatserna Adolfo Suárez Madrid-Barajas och Palma de Mallorca. Rullstolsassistans erbjuds på begäran liksom rullstolsanpassade transfer.

Tåg

Spanska järnvägar (RENFE) har särskilda tjänster som kallas Atendo för dem i rullstol och på rörlighet skotrar. Det finns två primära järnvägar på Mallorca som ansluter Palma till Manacor och Sa Pobla och båda går av Inca.

ake The Soller Train för en långsammare men mer naturskön väg på ett vintage tåg. Palmas tågstation ligger i Placa d’Espanya med tåg till Inca varje timme.

Bara 35 minuters resa till Inca kommer också att omfatta stopp vid Marratxi, Santa Maria de Cami, Consell, Binissalem, Alaro, Lloseta, Manacor och Sa Pobla. Bekvämligheterna inkluderar rullstolslyft, reserverade platser för rullstolsburna och sällskap, anpassade toaletter och en nödsamtalsknapp.

mallorca train

photo@seemallorca

Information om handikappade tjänster och bekvämligheter tillhandahålls på www.seemallorca.com/guides och www.seemallorca.com/trains.

Taxi

Många taxibilar kan ta emot dem som kräver utrustning som ska shuttled runt. Vi rekommenderar att du ringer i förväg för att boka din taxi när du är på Mallorca. Ytterligare information om taxiservice på Mallorca tillhandahålls http://www.disabledaccessholidays.com

Bussar

Bussar på Mallorca kan ta emot dem som behöver utrustning som ska shuttled runt såsom de i rullstol och seniorer.

Spårvagnar

Spårvagnar, som reser vidare, används tillsammans med tåg för att få tillgång till mer av Mallorca. Ta en spårvagn och tåg genom landsbygden för att besöka Soller och den bergiga Tramuntana regionen. Mer information om framkomlighet med tåg och spårvagn http://www.accessibletourism.org.

famous vintage old train in Soller

Biluthyrning

Stora flygplatser erbjuder biluthyrning och kan ofta rymma funktionshindrade tillgång fordon när du bokar i förväg. Boka med Hertz för att få tillgång till handkontroller eller fråga i förväg om dessa finns tillgängliga.
För att använda handikappanpassade platser på parkeringar måste du visa ett parkeringstillstånd för funktionshindrade i bilfönstret. Du kan ansöka om ett universellt tillstånd i ditt hemland.

Färja

Det finns färjor som reser till och från Mallorca inklusive till Barcelona och Ibiza. Många färjor är utrustade med hissar för att underlätta rullstolsåtkomst.

Med så mycket att se, upptäcka och utforska Mallorca är det perfekta resmålet för din nästa semester. Låt Handiscover hjälpa dig att hitta de perfekta resorterna, hotellen, stugorna eller lägenheterna för din vistelse.

Se mer information om hur du tar dig runt På Mallorca >>

Du kommer att se till att du och dina nära och kära njuta av en semester att minnas i en destination du aldrig kommer att glömma. Boka här (anknyta till staden på Handiscover)

 

Skriv bara där du vill gå under så visar vi dig några bra tillgängliga boenden!

 

För närvarande, Vi tillhandahåller £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Add Comment

Click here to post a comment