Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Madrid Resetips Resmål Säsong Sommaren Spanien Våren Yngre resenärer Spanien

Madrid tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Madrid tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

För en stor semester i Madrid

Madrid är Spaniens livliga huvudstad, strålande med dynamisk arkitektur, innovativ mat och en befolkning som är benägen att leva stort och njuta av livets nöjen. Madrid har något att lära var och en av oss om vi vågar fördjupa oss i hennes charm. Tidigare har det inte gått i bräschen för ökad rörlighet för funktionshindrade, men insatser görs så att vi alla kan få det mesta staden har att erbjuda. Nu kan du också njuta av ökad variation i boende med boutiquehotell, mysiga lägenheter och semesterbostäder att välja mellan på din tillgängliga Madrid semester.

Njut av nattlivet

Adress – Olika
Webbplats – Madrid Nattliv
Även om det finns fantastiska attraktioner som också är tillgänglighetsvänliga och prickade över hela staden, Madrid (och mycket av resten av Spanien) utmärker sig på att erbjuda ett dynamiskt nattliv. Att veta att de gillar att äta middag runt midnatt erbjuder en viss ledtråd om hur människor som bor i Madrid rulle. Många restauranger, terrasser och lounger är utrustade för att betjäna beskyddare som använder rullstolar, liksom de med andra funktionshinder. På grund av det varma och milda klimatet förekommer gästfrihet ofta ut genom dörrar, vilket ytterligare förenklar manövrerbarheten.

Plaza borgmästare

Adress – Plaza Mayor, 28012 Madrid, Spanien
Hemsida – Klicka här
Resa till centrum av staden för denna spektakulära plaza livliga med turister, invånare, säljare och sevärdheter och dofter av staden. Rullstolsvänlig tillgång är möjligt på grund av breda gator och många utomhus restauranger med steg fria entréer. Ta dig tid att luta dig tillbaka under semestern när du smuttar på vin, njut av några tapas och koppla av omgivna av de majestätiska, trevåningshusen och balkongerna.

Prado-museet

Adress – Paseo del Prado, s/n, 28014 Madrid, Spanien
Hemsida – Klicka här
Även om du inte är en konst aficionado, prado museet är en imponerande samling att skåda. Med konstverk som sträcker sig från 1100- till 1800-talet finns ett brett utbud av stilar att intressera alla besökare. Ta sedan en guidad ljudtur för att få ut det mesta av ditt besök. Handikappad tillgång erbjuds och det finns även gratis inträde för funktionshindrade.

Om du vill kolla in några fler saker att göra under ditt besök i Madrid, ta en titt på de 33 saker att göra i Madrid här.

Ta sig runt i Madrid med ett funktionshinder

För närvarande är cirka femtio procent av tunnelbanan rullstolsanpassad. Euro Taxi är ett privat företag som är avsett för dem som är funktionshindrade. Det är möjligt att reservera 24 timmar om dygnet för optimal bekvämlighet. Många av bussarna är rullstolsanpassade men det noteras att ofta passagerare som väntar vid busshållplatserna måste vifta busschauffören ner för att varna dem att stanna för att hämta dig. Med detta i åtanke kan det vara en kick att dra nytta av Madrids transportsystem.

Madrids bästa semesterbostäder för speciella behov

Madrid är rikt med valmöjligheter när det gäller boendealternativ. Letar du efter stilrena boutiquehotell eller något mer budgetvänligt och hemtrevligt som lägenheter eller stugor? Madrid har ett brett utbud av semester och semester lägenheter att välja mellan. Det är bäst att boka tidigt för det största urvalet som finns. Boka med Handiscover för att få garanterade funktioner som rum med hjul i duschar och hissar för att hjälpa dig under din vistelse.

Add Comment

Click here to post a comment