Spanien

Guide till tillgängliga boenden och upplevelser på Mallorca

Handiscover
Pier at Playa Muro - Mallorca, balearic island of spain

Mallorca erbjuder en sagolik blandning av härliga sandstränder, medelhavsmat och storslagen natur med bergslandskap. Ta en eller flera dagsutflykter till omgivande områden för att få tillgång till möjligheter till fantastisk shopping, mat och sightseeing på den populära ön.

Boka trevliga och tillgängliga semesterboenden med Handiscover för att få det bästa som ön har att erbjuda på en avkopplande strandsemester.

TILLGÄNGLIGA AKTIVITETER PÅ MALLORCA

CALA MILLOR

Cala Millor är en annat stort semesterområde att bo i eller ta en härlig dagsutflykt till.
Här kan du njuta av dagsaktiviteter som ridning på Rancho Willy eller en tur i en båt med glasbotten längs ostkusten. På kvällen finns sedan tillgång till ett fantastiskt urval av butiker, nattklubbar och restauranger. Cala Millor är tillgängligt för rullstolar och det finns en mängd olika hotell och semesterbostäder i närheten med funktioner som hjul i duschen, handtag och andra hjälpmedel.

PALMA

Den största staden på Mallorca erbjuder otrolig arkitektur, museer och ett fantastiskt nattliv. Åk på en fascinerande båttur längs en av världens största underjordiska sjöar. Om man sedan vill ha den bästa utsikten över staden så beger man sig till Castell de Bellver, Spaniens enda runda slott. Fästningen, som har bevarats intakt i mer än sju århundraden, är tillgängligt för rullstolar och har anpassade toaletter.

PALMAS KATEDRAL

Palmas fantastiska katedral längs havet erbjuder fantastiska vyer och är ett praktfullt exempel på gotisk arkitektur. Den började byggas 1229 men var inte helt klar förrän 1601. Hela katedralen är tillgänglig för rullstolar. Presentbutik och toaletter är också anpassade.

PORT DE SOLLER

Njut av denna lilla by fylld av rymliga restauranger och fridfulla stränder och njut av utsikten över de omgivande Tramuntanabergen medan du äter eller går på marknaden. En platt promenad och relativt jämna gator gör det ganska bekvämt att navigera i rullstol, och många restauranger och butiker är också tillgängliga.

LA LONJA

Detta utmärkta exempel på en gotisk katedral uppfördes på 1400-talet och är i dag ingen kyrka utan en plats för konst och kulturella evenemang. Det är enkelt att komma dit med buss nummer 4 som är lättillgänglig för rullstolar.

BÄSTA TILLGÄNGLIGA RESTAURANGER PÅ MALLORCA

Mallorca har fantastisk medelhavsmat och man är genuint engagerad i att göra sina restauranger tillgängliga för alla. Våra utvalda favoritrestauranger är tillgängliga och har alla handikappanpassade badrum plus andra funktioner som gör dem bekväma och inbjudande för alla gäster.

TERRAZA CARMONA

Denna traditionella spanska restaurang är inte bara rullstolsanpassad utan har också särskilda menyalternativ för glutenintoleranta, diabetiker och vegetarianer. Ät paella och andra skaldjursspecialiteter på traditionella små tallrikar.

ESCANEZ

Njut av den enkla elegansen i denna restaurang i Garrucha. Restaurangen har utsikt över den vackra hamnen och här serveras skaldjur så färska att det känns som om du har fångat dem själv, direkt ur havet!

HACIENDA LA TORRE

Med sina traditionella och regionala rätter erbjuder La Torre en vacker och romantisk miljö med bord i den vackra trädgården. Andra funktioner inkluderar ett separat rökrum, en lättillgänglig bar och möjlighet att ha med sig ledarhund.

CASA ENRIQUE

Casa Enrique, perfekt för en informell middag, har specialiserat sig på iberisk Carrascobiff. Testa denna regionala delikatess som består av tunt skivat nötkött som grillas över öppen eld. Prova husets vin och några tapastallrikar med färska skaldjur och friterad potatis för en stadig måltid. Ledarhund tillåts och det finns inga trappsteg eller mellanrum in till restaurangen eller bardelen.

TABERNA TENDIDO 1

Utforska det andalusiska köket på varmt inredda Taberna. Börja med en uppfriskande gazpacho och följ upp med stekt fisk och skaldjur eller ett urval av grillat kött. Avsluta med en av deras specialdrinkar med färska frukter och regionala viner. Entrén är anpassad för rullstolar med en ramp och det finns inga steg eller mellanrum in till bardelen.

RULLSTOLS- OCH HANDIKAPPANPASSADE STRÄNDER

Fantastiska stränder, blå molnfri himmel och massor av sol! Begränsad rörlighet är inget problem på Mallorca; på många ställen erbjuds i dag utmärkta inrättningar också för ökad tillgänglighet i rullstol.

PLAYA DE MURO

Playa de Muro är en fantastisk tillgänglig strand som erbjuder 8 specialdesignade gångvägar.

COLONIA DE SANT JORDI

I Colonia de Sant Jordi kan rullstolar glida fram längs havet ända fram till fyren och runt stranden för att fånga en perfekt sommardag.

Fem andra stränder är också rullstolsanpassade under sommarmånaderna: Can Pere Antoni, Platja de Palma, Cala Estancia, Cala Major och Ciutat Jardi. De erbjuder en blandning av tillgängliga faciliteter som amfibiefordon, kryckor, amfibiska rullstolar och tillgängliga omklädningsrum, för att nämna några. En komplett flerspråkig guide finns här i pdf-format!

Pier at Playa Muro - Mallorca, balearic island of spain

TILLGÄNGLIGA BOENDEN PÅ MALLORCA

Med allt från charmiga herrgårdar till moderna hotell och lägenheter har Mallorca boende som får dig att känna dig som hemma, fast bättre! Låt vår tillgänglighetsguide med olika referensnivåer hjälpa dig hitta precis rätt boende för dig och ditt resesällskap.

Buniferri Cas Comte
Buniferri Buniferri
Cas Comte Cas Comte

TILLGÄNGLIG TRANSPORT – ATT TA SIG RUNT PÅ MALLORCA MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Mallorca har ett brett utbud av färdalternativ för personer med funktionshinder eller som använder rullstol. Många bussar och taxibilar kan bistå dem som behöver transportera runt utrustning. Det finns en järnvägsförbindelse till flygplats som har mycket bra faciliteter för funktionshindrade resenärer. Ett av de bästa sätten när man är på Mallorca en kortare tid är att åka med en av de officiella rundturerna på ön. Det ger besökarna en bild av de viktigaste geografiska platserna och öns historia. Använd gärna kollektivtrafiken mellan orterna, men räkna inte med detta som er huvudtransport eftersom busstrafiken kan vara gles. Hyr hellre en bil eller en chaufför.

FLYG

De flesta flygbolag, inklusive lågprisbolagen, flyger till Adolfo Suárez Madrid-Barajas eller Palma de Mallorcas flygplatser. Rullstolsassistans finns tillgänglig på begäran, liksom rullstolsanpassade skyttlar.

TÅG

Spanska järnvägen (RENFE) har en tjänst som kallas Servicio Atendo för alla med rullstol och permobil. Det finns två huvudjärnvägar på Mallorca som förbinder Palma med Manacor och med Sa Pobla och båda går genom Inca. Ta gärna Soller Train för en långsammare och mer naturskön väg på ett vintagetåg. Palmas tågstation ligger i Placa d’Espanya med avgångar till Inca varje timme. En dryg halvtimmes resa till Inca innehåller stopp i Marratxi, Santa Maria de Cami, Consell, Binissalem, Alaró, Lloseta, Manacor och Sa Pobla. Bekvämligheterna inkluderar rullstolslyft, reserverade platser för rullstolsburna med följeslagare och anpassade toaletter med larmknapp.
Detaljer om funktionshindrade tjänster och bekvämligheter finns här och här.

TAXI

Många taxibilar hjälper dem som har behöver ha med utrustning och ska skjutsas runt.
Vi rekommenderar att man ringer i förväg och bokar taxi när man är på Mallorca. Ytterligare information om taxiservice på Mallorca finns här.

BUSSAR

Bussar på Mallorca har ofta möjlighet att hysa personer med rörelsehinder som ska skjutsas runt, till exempel pensionärer och rullstolsbundna, som kan ha med sin rullstol på bussen.

SPÅRVAGN

Spårvagnar används som anslutning till tåg för att komma åt mer av Mallorca. Ta spårvagn och tåg genom landskapet för att besöka Soller och den bergiga Tramuntanaregionen. Hitta mer information om tåg och spårvagn tillgänglighet här.

HYRBIL

Stora flygplatser tillhandahåller biluthyrning och har ofta fordon för funktionshindrade när man bokar i förväg. Bok med Hertz att få tillgång till handreglage eller fråga i förväg om dessa finns tillgängliga. Om man vill använda parkeringsplatser för handikappade måste man sätta upp ett tillstånd i bilrutan. Man kan ansöka om ett internationellt tillstånd i sitt hemland.

FÄRJA

Det finns färjor som reser till och från Mallorca via Barcelona och Ibiza. Många färjor är utrustade med hissar för att underlätta för rullstolar.

 

Med så mycket att se, upptäcka och utforska är Mallorca den perfekta destinationen för din nästa semester. Låt Handiscover hjälpa dig att hitta perfekta semesterområden, hotell, stugor eller lägenheter för din vistelse. Då kommer du och dina nära och kära få njuta av en semester att komma ihåg på en plats du aldrig glömmer.

Boka här!

Add Comment

Click here to post a comment