Spanien

BARCELONA Anpassad reseguide för en tillgänglig semester

Handiscover

 

För en fantastisk semester i Barcelona

Alla förtjänar att få uppleva ett äventyr. Barcelona, ​​beläget i spanska Katalonien utanför nordvästra Medelhavet, är den perfekta destinationen för en upplevelserik semester. Staden är en perfekt blandning av historia och modern spansk smak. Börja planera din tillgängliga resa till denna vackra och spännande stad i dag!

Saker att uppleva i Barcelona

Att uppleva strandsidan är ett måste, det är den modernaste delen av Barcelona. Det är en mycket tillgänglig del av staden och det är härligt att kunna ta sig ner till stranden i en storstad. Stranden mitt i staden heter Barceloneta, men hela kuststräckan runt Barcelona är fin och flertalet badplatser är tillgängliga och anpassade för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Eftersom det är breda trottoarer överallt i Barcelona kan man verkligen njuta av att upptäcka staden på egen hand. Kollektivtrafiken är också mycket tillgänglig i staden, de flesta tunnelbanestationer har hissar och bussarna har ramper för att göra det möjligt för enkel åtkomst med en rullstol.

Anpassade aktiviteter för hela familjen

BOQUERIA MARKNADSPLATS

Adress – La Rambla, 91, 08001 Barcelona, ​​Spanien

Hemsida – Klicka här!

Detta är verkligen en stad med något för alla i familjen. Se dig själv vandra längs den berömda La Rambla med sin livliga atmosfär och viktiga historia. Boqueriamarknaden nära La Rambla är definitivt värd ett besök också.

PICASSOMUSEET

Adress: Carrer Montcada, 15-23, 08003 Barcelona, ​​Spanien

Hemsida – Klicka här!

Upptäck mer om den stora spanska konstnären vid ett besök på Picassomuseet som ligger i de gotiska kvarteren. Museets är rullstolsanpassat och har en tillgänglighet som kommer att tillmötesgå hela resesällskapet.

EL BORN KULTURCENTRUM

Adress – Plaça Comercial, 12, 08003 Barcelona, ​​Spanien

Hemsida – Klicka här!

Om historien är mer din grej då är de nyupptäckta romerska lämningar ett måste och kan hittas på El Borns kulturcentrum.

Och låt oss inte glömma den mix av det katalanska, spanska och baskiska köket som serveras på Barcelonas många kaféer och restauranger. Matälskaren i din grupp kommer inte att bli besviken.

Att ta sig till Barcelona

De flesta flygbolag, inklusive lågprisbolagen, flyger till Barcelonas flygplats, så att komma dit till en rimlig kostnad är väldigt enkelt. Från flygplatsen kan man kontakta Transport Adaptado om man behöver boka tillgänglig taxi.

Kontakta oss om du söker efter andra semesterdestinationer eller om du vill ställa frågor!

Vi arbetar hårt för att erbjuda dig ett bra val av hotell, lägenheter, rum och bed & breakfast.

Och vi uppskattar verkligen om du berättar för oss om fantastiska ställen du har bott på!

Handikappvänliga Resa

Nu är det dags att börja planera din semester. Låt inte frågan om tillgänglighet hålla dig tillbaka. Låt oss guida dig genom vårt stora utbud av semesterbostäder som är rullstolsanpassade. Hitta ett boende som uppfyller dina åtkomstbehov i ett perfekt läge för din familj oavsett om du önskar något i hjärtat av staden eller längre ut. Det är enkelt: Berätta vilka funktioner du behöver, till exempel en lyftanordning, hjul i duschen eller trappfria entréer och vi kommer att matcha dig till ett urval av semesterboenden som passar dina behov.

Rullstolsanpassade hotell och lägenheter

Vi har ett stort antal anpassade stugor och lägenheter för funktionshindrade personer att välja mellan, alla noggrant utvalda för sin lättillgänglighet. Våra många semesterbostäder är handplockade för att bekvämt rymma hela familjen, allt för att få en mindre stressande semester. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt handikappanpassade boende inom din budget. Att resa är att ge själen näring och ingen bör undantas från den unika njutning som ges av att upptäcka en ny, fantastisk stad.

 

 

Add Comment

Click here to post a comment