Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Mekka Resetips Resmål Säsong Saudiarabien Utanför misshandlad vägen Våren Yngre resenärer Saudiarabien

Mecka tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Mecka tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

För en stor semester i Mecka

Tillgänglig stuguthyrning Mecka, även kallad Makkah, ligger i västra Saudiarabien. Mecka är mest känd som den heligaste staden i islam. Dessutom är det känt som födelseplatsen för Muhammed. Det är strängt förbjudet för icke-muslimer att komma in Mecka. Alla resenärer bör också notera att denna förordning är starkt verkställas. Det enda område som icke-muslimer får besöka är bussterminalen. Om du är dock muslim och vill besöka Mecka, är staden mest välkomnande för resenärer, (som i själva verket starkt uppmuntras att göra resan om de är fysiskt och ekonomiskt kunna göra det). Mecka har en mycket stor helig moské som blir mycket trångt under lovsång gånger eftersom det är en gynnad plats för religiösa troende att dyrka.

Ta sig runt Mecka med ett funktionshinder

Om du får tillgång till Mecka kommer du att upptäcka att det finns många tjänster som kan hjälpa dig om du använder en rullstol. Det är möjligt att hitta och hyra en rullstol på ett flertal platser inklusive hotell, på gatorna och på apoteket. Ofta behöver du bara ditt ID för att kunna få användning av en. Det finns också guider för uthyrning så att resenärer med funktionshinder kan ta sig runt enkelt och säkert för att kunna se alla spännande attraktioner Mecka har att erbjuda.

Vilka boenden är tillgängliga vänliga i Mecka

Du hittar många boenden är tillgång vänligt till dem med funktionshinder eller med hjälp av rullstol. Du kan ringa dessa hotell, lägenheter och bostäder för att bekräfta tillgänglighet. Det rekommenderas starkt att planera din resa i god tid för att säkra de bästa boenden som finns, särskilt under speciella gudstjänstmånader.

Add Comment

Click here to post a comment