Äldre Resenärer Berg & Grottor Demografiska Familj med barn Geografi Hösten Polen Resetips Resmål Säsong Sommaren Utanför misshandlad vägen Våren Vintern Yngre resenärer Zakopane Polen

Zakopane tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Zakopane tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Accessible Zakopane for disabled

En av Polens mest populära bergsresororter. Det är populärt bland klättrare året runt och vinterskidåkare. I södra foten av Tatrasbergen.

Kasprowy Wierch och Gubalówka nås med bergbana och linbana. Boka tillgängliga boenden med Handiscover; våra semesterbostäder garanterar dig friheten att utforska och njuta.

Välj mellan hotell, lägenheter eller stugor för några av dina bästa handikappade semesterminnen någonsin!

Handikappanpassade vänliga aktiviteter i Zakopane

Szymanowski-museet

Adress: ul. Kasprusie 19, 34-500 Zakopane
Hemsida: klicka här


Museet är tillägnad liv och arbete kompositör och pianist Karol Szymanowski. Även om han är känd just i Polen, anses Szymanowski vara landets näst största kompositör efter Chopin.

Museets miljö är Atma Villa, en träbyggnad före 1910. Museet innehåller möbler och inredning, inklusive hans piano. Dessutom kan besökarna se mementoes från kompositörens liv, personliga tillhörigheter och böcker.

Vidare visar museet fotografier, brev, manuskript, samt medaljer och andra distinktioner kompositören fått.

Kasprowy Wierch

Adress: Kuźnice 14, 34-500 Zakopane
Hemsida: klicka här


Kasprowy Wierch har en av Europas äldsta fungerande linbanor. Den är också anpassad för enklare tillgänglighet. Resenärer är säker på att njuta av fantastisk panoramautsikt över Tatrasbergen.

Den tio minuter långa resan från Kuznice-stationen till Berget Kasprowy äger rum i två etapper. Resenärer på linbanan kommer att behöva ändra på Myślenickie Turnie.

Dessutom har besökare med en returbiljett gott om tid att njuta av utsikten. Returbiljetter har en timme och fyrtio minuter retur avgångstid.

Gubalówka

Adress: ul. Zubka 4, 34-500 Zakopane
Hemsida: klicka här

Besökare till Zakopane bör inte missa chansen att resa upp till Gubalówka. Det finns en lokal rep järnväg först byggdes 1938.

Det moderniserade tåget med glastak är det perfekta sättet att resa. Resenärer kan njuta av den magnifika Tatrasfloran på vägen upp till toppen. En gång på toppen kommer att kolla in järnstatyn “Restituta Polonia”.

Tillgänglighetsanpassade boenden i Zakopane

Polens landsbygd är prickad med bondgårdar och stugor omvandlas till fritidshus, perfekt för alla som vill kombinera charmen i livet på landet med närhet till stadens sevärdheter.

Hotell är ofta det viktigaste valet för alla som besöker Zakopane. Dessutom lyxiga lägenheter och hotell full av historia erbjuder större rum för att njuta av oförglömliga funktionshindrade semester.

Dessutom har stugor blivit mer populära eftersom de ofta erbjuder en mer prisvärd lösning. Om du föredrar oberoende av lägenheter du inte kommer att ha problem med att hitta en som passar dina behov.

Det har aldrig varit enklare att boka en bekväm semester. Med handiscover kan du hitta tillgängliga helgdagar som uppfyller dina behov.

Med tre alternativ att välja mellan låter du webbplatsen veta vad du letar efter. Därav på vår hemsida, kan du hitta semesterbostäder som har rullstolsvänliga rum med handräcken och roll-in duschar, hissar, steg-fri tillgång och många fler.

Välj sedan från de tillgängliga semesterbostäderna. Du hittar det perfekta tillfället att besöka Zakopane. Handiscover kan hjälpa dig att göra din funktionshindrade semester minnesvärd.

Ta dig runt Zakopane-Accessible Transportation

Privat taxi, minibuss och buss erbjuder transfer mellan Krakow flygplats och Zakopane. Resa mellan Johannes Paul ii rondellen och Kuznice har begränsningar på plats. Endast tillåtna fordon, taxibilar och kollektivtrafik har tillgång till vägen.

Andra användbara resetips!

Andra populära resmål och stränder runt om i världen!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

 

Add Comment

Click here to post a comment