Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Österrike Resetips Resmål Säsong Våren Wien Yngre resenärer Österrike

Wien tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Wien tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Accessible Holiday accommodations vienna

Wien är en av de mest älskade europeiska städer, firar kulturer och konst. Det är en visuellt fängslande stad som har otrolig arkitektur och underhållning.

Du kommer också att njuta av de många evenemang som erbjuds under hela året i Wien med många arenor och boende anpassade till behoven hos dem med funktionshinder, inklusive besökare som använder rullstol.

Handikappanpassade vänskapsaktiviteter i Wien

Schönbrunnska palatset

Adress: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien, Österrike
Hemsida: https://www.schoenbrunn.at/

Det spektakulära Schönbrunn-palatset är barockkomplex som består av en otrolig park, Palmhuset med en labyrint, labyrint och en utsiktsterrass, Gloriette och ett zoo.

Schönbrunnpalatset med sina 1 441 rum och lägenheter var kejsarinnan Sisis tidigare sommarresidens. Schönbrunnpalatset är helt rullstolsanpassat. Dessutom kan du utnyttja ljudguiderna på 16 och språk utan kostnad.

Leopold-museet

Adress: Museumsplatz 1, 1070 Wien, Österrike
Hemsida: http://www.leopoldmuseum.org/en

leopold museum

foto: Leopold Museum

Leopold Museum är en unik skatt som rymmer hundratals mästerverk av österrikisk modern konst. Upptäck en av de viktigaste samlingarna av Egon Schiele och “Wien 1900” utställningen.

Dessutom, på detta rullstolsvänliga museum, kan du beundra talrik grafik samt värdefulla hantverk och originalkonst nouveau.

Mozarthaus Wien

Adress: Domgasse 5, 1010 Wien, Österrike
Hemsida: http://www.mozarthausvienna.at/

Besök Mozarts tidigare lägenhet, där han bodde från 1784 till 1787. Det var här han skrev många av sina största kompositioner som den berömda “Figaro”.

Detta museum guidar turister genom Wolfgang Amadeus Mozarts liv och arbete. Vidare kan du också njuta av en mängd underbara konserter som utförs av lysande artister.

Museet är helt rullstolsanpassat eftersom det inte finns några steg till utställningsrummen. Under tiden deras hiss tillgänglig för att göra byggnaden tillgänglig hela.

Tillgänglighetsanpassade boenden i Wien

Det finns en rad härliga tillgängliga boende i Wien som tillgodoser gäster med funktionshinder. Från swankiest hotell centrum med tanke på att dö för, till den pittoreska stugor eller lägenheter med självhushåll för en långsiktig eller kort sikt hyra du kommer att njuta av att titta på din semester hyra alternativ.

För att hjälpa dig att hitta de bästa tillgängliga boendena i Wien, skapar Handiscover, en bokningswebbplats som är speciellt utformad för personer med nedsatt rörlighet, sitt eget unika klassificeringssystem. För detaljinformation kan du se hur webbplatsen fungerar!

För närvarande har vi så många bra boende på vår hemsida. Här ger vi dig bara ett exempel. För fler alternativ eller personlig support, tveka inte att kontakta via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

1 Lovely Hotel i wiens andra distrikt

a beautiful garden with table and chairs

Detta bedårande hotell är definitivt en perfekt plats för dig att bo när du har en tillgänglig semester i vackra Wien. Den är fullt tillgänglig med funktioner som roll-in dusch med stolen, toalett med grab rails och en justerbar säng.

Det omsluter en härlig trädgård där man kan gå runt, ta en lugn eftermiddagste och njuta av solskenet.

Från hotellet kan du nå Wien Exhibition & Congress Center samt UNO City enkelt i 10 till 15 minuter med tunnelbanan. Vilket trevligt hotell!!

Ta dig runt i Wien med en handikappanpassad transport

1 buss och spårvagnar

I Wien har bussar och spårvagnar låga golv, vilket gör det enklare än någonsin för alla att resa runt i Wien bekvämt. För rullstolsburna är vikramper förberedda på bussarna. Observera att den totala vikten för rullstolar, passagerare och paketet inte kan nå 250 kg.

Även om nästan alla bussar och spårvagnar är utrustade med det låga golvet, är Linje 30 ett undantag. Om din reseplan inkluderar denna linje är det bättre för dig att byta till en annan transport.

2 Tunnelbana

Wiens tunnelbanesystem är rullstolsvänligt. Nästan alla stationer är rullstolsanpassade. Du kan också hitta “guidningsremsor” för personer med synskadade på stationerna. De kan visa dig vägen till hissar. För att veta mer om tillgängligheten till kollektivtrafik och biljetter information, kolla Wiener Linien.

3 Bil

Om du använder en biluthyrning, det finns många särskilda tillgängliga parkeringsplatser i hela staden för att göra rörligheten så enkelt som möjligt för dem med funktionshinder.

För att hyra en rullstolsanpassad bil kan du gå till AVIS. De erbjuder tillgänglig biluthyrning för varje förare. Under tiden, du behöver också veta en del kunskap om dring regler i Österrike innan du hyr en bil.

car hire in vienna

Wien är en stad med rik historia och vacker naturscen. Bara förbereda en härlig semester till Wien för att koppla av nu!!

Annan nyttig reseinformation

Andra fantastiska resmål i Europa!!

För närvarande tillhandahåller vi £ 25 rabattkupong för din första bokning!!

 

Add Comment

Click here to post a comment