Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Japan Resetips Resmål Säsong Tokyo Våren Yngre resenärer Japan

Toyko tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Toyko tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

För en stor semester i Tokyo

Tokyo är den magnifika huvudstaden i Japan. Hem till bokstavligen miljontals människor i stadens centrum ensam, är Tokyo där öst möter väst. Du kommer att se neon upplysta skyltar och banbrytande tech-företag som säljer sina globalt efterfrågade produkter tillsammans med gamla helgedomar och tempel. Cherry Blossoms sprider mjukt sina kronblad kontrapunkter stillastående trafik med sin tutande horn soundtrack. Tokyo är överdådigt och levande och i framkant av framsteg i stor skala. Du kommer att prova världsklass mat, se morgondagens trender i Shibuya och Harajuku distrikten och höra några av de poppiest av popmusik på planeten.

Hur man tar sig runt Tokyo med ett funktionshinder

Du kan komma åt tunnelbanorna som är utrustade med hissar i de flesta av stationerna, samt be transportpersonal för att hjälpa dig att navigera dig runt. Tyvärr gator och trottoarer i Tokyo är så fullmatade att det är svårt att manövrera lätt. Om budgeten tillåter, är det värt att anställa hjälp med att ta sig runt Tokyo för att bäst njuta av det om du använder en rullstol eller har ett funktionshinder.

De bäst tillgängliga boendena i Tokyo

Många 4 och 5 stjärniga hotell erbjuder minst ett fåtal rum i sina anläggningar som alla är tillgång. Dessa kallas vanligtvis “Universal” rum, vilket tyder på att de är allmänt tillgängliga för alla, oavsett begränsning. Japan har en mycket modern strategi för att ge faciliteter till dem som är synskadade i form av upphöjda prickar och linjer inom tunnelbanan och på gatorna. Även vissa Yen räkningar höjs så att de som kräver det kan berätta valören av sin faktura. Vi väntar på att resten av världen ska ta upp det här smarta genomförandet.

Add Comment

Click here to post a comment