Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Hösten Italien Kuster & Klippor Resetips Resmål Säsong Sommaren Våren Venedig Yngre resenärer Italien

Venedig reseguide för en handikappanpassad semester

Handiscover
Accessible Holiday Rentals Venice - Disabled holidays

Venedig tillgängliga reseguide för en handikappanpassad semester

För en härlig semester i Venedig

Venedig är olik alla andra städer på jorden. Otaliga berättelser om venetiansk romantik och äventyr är inspirerade av stadens spektakulära vattenvägsnätverk, komplett med gondoler. Venedig sjunker också, vilket gör det till den perfekta anledningen att skynda på och besöka. Du kommer garanterat att komma undan med dina egna berättelser om Venedig för att vårda för en livstid.

Venetianska drömsemester, tillgänglig för alla

Venedig priser högt i många kategorier för enkel resa för resenärer med funktionshinder. Kullerstenarna är relativt släta, vilket gör rörligheten till en lugnare upplevelse, och det finns mycket få kullar som du möter i denna historiska italienska stad. Det noteras att mer än femtio procent av staden är lättmanövrerad för dem i rullstol. Njut av Canal Grande medan du äter en trippel skopa gelato, och dina bekymmer är säker på att vara långt borta.

Otroligt val boende väntar dig i Venedig Italien

Du hittar ett val av lägenheter, hotell, lång och kort sikt hyror som erbjuds i varje prisklass. Ofta kan du hitta bra boende på bottenvåningen, vilket gör rörligheten mycket lätt för personer med funktionshinder. Ett varningens ord dock – många av de hotell i Venedig är endast tillgängliga för de många nödvändiga broar prickade över stadens kanaler. Innan du bestämmer dig för någon logi, ring i förväg för att säkerställa att dina krav kan uppfyllas.

Venedigs handikappvänliga sevärdheter

De två populäraste attraktionerna i Venedig är rullstolsanpassade – Markus basilika och Doges palats är både rullstolsvänliga och platser man inte får missa!

Add Comment

Click here to post a comment