Äldre Resenärer Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Italien Resetips Resmål Rom Säsong Sommaren Våren Vintern Yngre resenärer Italien

Rom reseguide för en handikappanpassad semester

Handiscover
Accessible Holiday Rentals Rome - Disabled holidays

För en stor semester i Rom

Rom är en av de mest populära huvudstäderna i världen för turister. Det kallas ett friluftsmuseum för det stora antalet häpnadsväckande platser och attraktioner som har firats i århundraden och med i alltför många filmer och filmiska stunder att nämna. I själva verket kan man hävda att den bästa filmstudion i världen bor här. Förutom det stora antalet värdefulla attraktioner du har också det italienska köket för att ytterligare berika din romerska semester.

Men är Rom verkligen tillgänglig med all denna historia och välbevarade arkitektoniska artefakter? Svaret är Ja. Med lite planering och kreativitet kan vem som helst, oavsett deras rörlighet, göra oförglömliga minnen i den vackra staden Rom. När det gäller tillgängliga boenden har Överlämning erbjuder rullstolsburna möjligheten att söka och boka sitt boende utifrån sin egen rörlighetsnivå. Sök i listan över tillgängliga boenden nu och se till att dina behov tillgodoses på din resa till Rom.

Om du vill hitta ett tillgängligt boende i ett annat resmål, skriv bara var du vill gå här under!

 

 

Ta sig runt i Rom med ett funktionshinder

Rom kan vara extremt skrämmande för rullstolsanvändare på grund av kullerstensgator och smala gränder. Men med rätt information, hittar du att Rom är faktiskt mycket tillgänglig och rullstolsanvändare kan njuta av och uppskatta skönheten i staden så mycket som någon.

Det rekommenderas starkt att använda en bilservice när du anländer via flygplatsen. Det kommer att spara så mycket krångel och det finns säkert en känsla av lättnad när man kliver in i ankomstterminalen och ser ditt namn tryckt på en skylt, som kommer att ta kanten av resor av när omedelbart anländer till en ny plats. Besökare med funktionshinder eller de som använder rullstol kommer att vara ganska beroende av taxibilar under sin vistelse, så det skadar aldrig att få kontaktinformation från din första bil och taxi för eventuell framtida användning.

Ett annat bra sätt att ta sig runt Rom i rullstol är genom att använda tillgängliga bussturer. På grund av bristen på tillgängliga bussar och dyra taxibilar är tillgängliga bussturer ett bra alternativ om du vill ha ett relativt billigt sätt att uppleva alla de bästa attraktionerna i Rom. Tour In Rome ger guidade turer som är tillgängliga för funktionshindrade och för alla som har problem med rörligheten. Resvägarna i Rom-turerna har utformats för att använda de mest tillgängliga vägarna som är möjliga för rullstolsanvändare och för att njuta av de bästa attraktionerna i staden.

I fråga om roms tunnelbanestationer har dessa linjer följande tillgängliga stationer:

  • Roms tunnelbanelinje A: Valle Aurelia Cipro/ Musei Vaticani är tillgängliga.
  • Roms tunnelbanelinje B: Cavour, Colosseo och Circo Massimo är de enda som inte är tillgängliga.

 

Accessible Rome

 

 

Tillgänglighetsanpassat boende i Rom

Att bo i centrum rekommenderas på grund av sevärdheternas närhet. Det finns ett brett utbud av underbara och gästvänliga hotell, lägenheter och bostäder, som kommer att se till att din romerska semester är en stor en.

De flesta människor skulle inte anta att det finns tillgängliga boende i Rom på grund av sin gamla arkitekturstil. Det finns dock faktiskt många alternativ för rullstolsanpassat boende. Överlämning har ett enormt utbud av tillgängliga boenden i Venedig. Var noga med att kolla in vad som finns och börja planera din resa till vackra Venedig!

Här är några bra exempel på vår hemsida! För närvarande erbjuder vi £ 25 rabattkupong för den första bokningen!

 

Vill du ha personlig service? Kontakta oss bara via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).

Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten!

 

 

Om du funderar på att gå till en annan destination bara skriva där du skulle vilja gå nedan!

 

Populära inlägg

Add Comment

Click here to post a comment