Äldre Resenärer Demografiska Familj med barn Geografi Italien Kuster & Klippor Palermo Resetips Resmål Säsong Sommaren Våren Yngre resenärer Italien

Palermo tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Palermo tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Upplev den rika och mångsidiga historien om denna tillgängliga stad som innehåller dussintals historiska byggnader och skulpturer tillsammans med naturlig skönhet. Utforska hundratals kända konstverk och historiskt betydelsefulla artefakter på de många rullstolsvänliga museerna och gallerierna. Mellan sightseeing, prova berömda italienska gatumat som arancini och smutta otroliga viner mot bakgrund av denna vackra huvudstad Sicilien. Upplev doften av nybakat focacciabröd i luften när du går igenom gatuförsäljares varningar och tittar på solnedgången över utsmyckade katedraler och gamla kullersten.

HANDIKAPPANPASSADE AKTIVITETER I PALERMO

Palermo är en fantastisk destination oavsett vad din rörlighet oro. Besök stadens mängd tillgängliga museer och gallerier, sedan utforska natursköna stranden. Kolla i förväg för kommande säsongsbetonade evenemang eller planerar att shoppa, äta och koppla av när som helst på året.

Utforska Galleria d’Arte Moderna

Adress – Sant’Anna 21, 90133 Palermo
Hemsida – Klicka här
Ta in den moderna konsten i området på detta galleri inrymt i ett palazzo från 1400-talet. När du är här, få en omfattande titt på allt från 1800-talets historiska målningar till futuristiska fantasier från början av 1900-talet. Sedan bläddrar du i den underbara presenten och bokhandeln. Tillgängligheten blir möjlig med stegfria ramper och andra funktioner för att göra ditt besök enkelt och givande.

Upplev Museo Archeologico Regionale

Adress – Via Bara All’Olivella, 24, 90133 Palermo, Italien
Hemsida – Klicka här
Detta rullstolsvänliga museum ligger i ett renässanskloster och innehåller ovärderliga grekiska och romerska artefakter. För det första, besök de många fontänerna på gården. Sedan, ta dig till klostret fylld med citrusfrukter. Slutligen ta in de gamla sarkofagi och ursprungliga tempelfriserna.

Villa Giulia

Adress – Piazzale di Villa Giulia, 9, 00197 Roma, Italien
Hemsida – Klicka här
Ta in den naturliga och konstgjorda skönheten i Villa Giulia som är lätt att komma åt med en rullstolsvänlig bil. Även här kommer du att se en park och härliga botaniska trädgårdar inklusive en vacker central fontän och metallskulpturer. Beroende på när du besöker du kanske också kan fånga levande musikaliska föreställningar.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSADE BOENDEN I OCH RUNT PALERMO

Låt aldrig begränsad rörlighet begränsa ditt resande. Använd Handiscover för att hjälpa dig att upptäcka hotell, lägenheter och semesterbostäder för att göra din semester bekväm och avkopplande. Få tillgång till våra alternativ för hela världen för att göra det enkelt och bekvämt att upptäcka Palermo oavsett din mobilitetsnivå. Här är några bra exempel i och runt Palermo från vår hemsida. För mer bra boende med funktioner som lyftblock, rulle i duschar och ledstänger, kontakta oss via e-post: booking@handiscover.com eller på telefon: +44 1550 400022 (Storbritannien).
Klicka på bilderna för att se mer detaljinformation om tillgängligheten i och utanför fastigheten!!

TA DIG RUNT I PALERMO MED ETT FUNKTIONSHINDER – TILLGÄNGLIG TRANSPORT

Medan Palermo inte är det enklaste av städer att navigera för dem med ett funktionshinder, låt inte de grova kullerstenarna på Sicilien avskräcka dig. Med lite planering är staden underbar att utforska oavsett din rörlighet nivå. Tänk på dessa tips och färdsätt när i Palermo.

Rullstolsanpassade Tåg

Palermo Centrale är den primära tågstationen i Palermo. Ring Trenitalia hjälplinje (199 30 30 60) för att lära dig om tillgängligheten av rullstolar, guider och hjälp att gå på och av tåg för att undvika komplikationer när du reser.

Bilresor

Bilresor kan vara knepigt även om du inte har en försämring på grund av överbelastade gator och ett förakt för vägregler. Du kan också ha problem med att hitta en bil med handkontroller så, om du vet att du behöver dem, är det bäst att resa med en bärbar handkontroll. Att hitta handikappparkering kan också vara svårt och många av utrymmena är för smala för att vara användbara för många rullstolsanvändare.

Tillgänglig bussresa

Lokala bussar kan ta dig till många delar av staden och de flesta erbjuder tillgänglighet. Palermo Hop-on Hop-off Bus Tour erbjuder 24-timmars busskort för bussar som anses vara rullstolsanpassade. Boka i förväg för att säkerställa tillgänglighet här

Låt Handiscover hjälpa dig att göra din Palermo besöka en resa för livet. Vårt urval av hotell, lägenheter och semesterbostäder har garanterade funktioner för att göra din vistelse bekväm och bekväm. Vi är här för att se till att du och dina nära och kära har en oförglömlig semester med tillgängliga semesterboenden i Sir Palermo –

Add Comment

Click here to post a comment