Äldre Resenärer Bologna Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Italien Resetips Resmål Säsong Sommaren Våren Yngre resenärer Italien

Bologna tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Bologna tillgänglig reseguide till handikappanpassade semester

Kännetecknas av porticos och gamla byggnader inklusive ett 1000-årigt universitet, erbjuder Bologna otroliga kulturella och intellektuella möjligheter. Medan du utforskar sevärdheterna här se till att prova några av de livsmedel som gör Bologna till kulinariska centrum i Italien. Få ut det mesta av din tillgängliga bologna vistelse genom att boka de bästa semesteruthyrning med Handiscover!

Saker att göra i Bologna

Ta en matlagningsklass

Medan du är i Bologna, lära dig några recept att ta med dig hem! För det första, Lär av Carmelita i den längsta etablerade matlagning skolan i Bologna. Börja med att lära dig om hur man berättar om produkter är färska och andra kulinariska insikter gör sedan din egen lasagne Bolognese, calamari eller andra säsongsbetonade rätter. Slutligen kan du njuta av din specialutformade måltid med andra middagsgäster och lokala viner. Varje klass är lite annorlunda och erbjuder något för alla nivåer av matlagning förmåga. Ring i förväg för att säkerställa tillgången på rullstolsvänliga platser.

Se en föreställning på Duse Theater

Denna rullstolsvänliga teater är värd för dramer, komedier och musikaliska akter. Luta dig tillbaka, slappna av och njut av en fantastisk prestanda i en av stadens äldsta teatrar. Medan teatern anses handikappanpassad, är det bäst att ringa i förväg för att säkerställa tillgången på speciella sittplatser. Sedan, fråga om minskade biljetter till seniorer, funktionshindrade och vårdgivare!/p>
Utforska Bolognas historia på industriarvetmuseet

Medan historiska byggnader och kyrkor kan ses överallt i staden, få en mer djupgående titt på Bolognas industriella historia här. Med breda, platta gångvägar anses detta museum vara fullt tillgängligt och bra för seniorer och funktionshindrade.

Tillgänglig Logi Bologna

Medan du är i Bologna, bor som en lokal i lägenheter med självhushåll, stugor, och hus eller njut av fullservice hotell. Gör din tillgängliga Bologna-resa ännu bekvämare med våra garanterade funktioner som hissar, ramper, stegfria liftar och hjul i duschar. Helt enkelt berätta vilken nivå av tillgång du behöver och vi kommer att identifiera semesterbostäder som passar din och din resande partiets behov. Handiscovers nätverk av semesterbostäder garanterar att du inte bara får de funktioner du behöver utan kan också bo nära andra sevärdheter och transportalternativ.

TA DIG RUNT I BOLOGNA MED FUNKTIONSHINDER – TILLGÄNGLIG TRANSPORT

Som ett populärt turistmål har Bologna anammat många tillgänglighetsfunktioner för stora attraktioner och transporttyper.

Tillgänglig bussresa

Även om inte alla bussar är tillgängliga, är många utrustade med ramper och speciella sittplatser. För större resande parter kan du även hyra en rullstolsvänlig buss genom att ringa: Cosepuri 051/519090 eller SacaBus 051/6349488.

Tillgänglig Taxi Resor och Biluthyrning

Ta taxibilar speciellt inriktade mot rullstolsanvändare för den största bekvämligheten runt Bologna och bortom. Ring Kontakta COTABO 051/372727 eller CAT 051/4590 för att komma åt denna 24.7-tjänst.

Funktionshindrade järnvägsstation Resor

Bokade sittplatser och hjälp med att gå på och av tåget är tillgängligt när du ringer i förväg. Besök RFI:s webbplats för ytterligare information: RFI Homepage

Låt inte begränsad rörlighet begränsa dina resor upplevelser. En tillgänglig Bologna resa är enklare än någonsin med Handiscover breda utbud av semesteruthyrning typer och platser runt om i världen. Låt våra lägenheter, hotell, och stugor vara ditt hem hemifrån medan du njuta av din italienska semester.

Add Comment

Click here to post a comment