Äldre Resenärer Amsterdam Demografiska Den urbana upplevelsen Familj med barn Geografi Hösten Nederländerna Resetips Resmål Säsong Våren Yngre resenärer Holland

Amsterdam reseguide för en handikappanpassad semester

Handiscover
Accessible Holiday Rentals Amsterdam - Disabled holidays

För en bekymmersfri semester i Amsterdam

Låt inte ett funktionshinder hindra dina resemöjligheter! Särskilt Europa gör stora framsteg när det gäller att ta emot resenärer med begränsad rörlighet. När du har testat vattnet i Amsterdam, har du förtroende att turnera de andra stora europeiska städerna. Antalet anpassade funktioner, i Amsterdam speciellt, gör att besökare av alla rörlighet nivåer att utforska och uppskatta staden med lätthet och komfort. Inte bara det men det finns också så många alternativ för tillgängligt boende i Amsterdam. Handiscover

erbjuder rullstolsburna möjlighet att söka och boka sitt boende baserat på sin egen rörlighetsnivå.

Amsterdam kan vara extremt skrämmande för rullstolsanvändare på grund av otillgängligheten av bilar, antalet broar och smala gränder. Men med rätt information, hittar du att Amsterdam är faktiskt mycket tillgänglig och rullstolsanvändare kan njuta av och uppskatta skönheten i staden så mycket som någon.

Om du letar efter något annat, bara skriva dit du vill gå och vi ska visa dig några bra tillgängliga boende i det området!

 

Boende

När det gäller att hitta tillgängliga boenden är semestern problemfri med Handiscover. Vi har handikappade lägenheter, hus, bed-and-breakfast, och små hotell till garanterade bästa priser. För att använda vår tjänst, först identifiera din nivå av rörlighet genom att välja en av tre kategorier.

  • Du kan gå och klarar av att gå uppför några trappor
  • Du sitter i en vanlig rullstol och klarar bara ett steg i taget
  • Du behöver fullt tillgängliga boenden.

Då kan du granska de olika typerna av tillgängliga boenden. Varje boende har en detaljerad beskrivning, inklusive bekvämligheter och handikappade funktioner. Det är lätt att hitta det perfekta boendet, perfekt anpassade till dina behov och preferenser vänner, familj och vårdare. Här är några eleganta boende i Amsterdam.

 

HANDIKAPPANPASSADE SEVÄRDHETER

Van Gogh-museet
Hemsida – klicka: här!

Detta museum inrymmer verk av världens mest kända konstnär. Vincent Van Gogh var en holländsk målare som djupt påverkade 1900-talets konst. Hans flytande bitar inkluderar landskap, solrosor, träd och porträtt. Van Goghs kreativa signatur är tydlig i hans användning av levande färger, breda penseldrag och rörande ämnen. Museet presenterar hans verk kronologiskt, som representerar fem olika perioder av sitt liv.

Du hittar museet lätt att navigera från get-go. Hiss finns vid entrén. Gratis lånerullstolar finns i kapprummet, som kan erhållas genom förhandsbokning. Fällbara säten tillhandahålls för ambulatoriska besökare som kan bli trötta. Anpassade toaletter finns på bottenvåningen. Vårdare är upptagna gratis, inklusive en multimedia turné. Ledarhundar som bär selar är mycket välkomna. Om du är synskadad kan du hämta ett utställningshäfte med stora teckensnitt i Informationsdisken. Om du har begränsad hörsel, dra nytta av loop systemet i auditoriet för att njuta av en inledande film om konstnärens liv.

Det är lämpligt att boka biljetter i förväg på nätet. För att köpa biljetter och för ytterligare museidetaljer, klicka här.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Sloten Väderkvarn
Hemsida – Klicka: Här!

Amsterdam är känt för sina väderkvarnar, unika strukturer som är utformade för att generera kraft och kontrollera vattennivåerna. Sloten Windmill från 1800-talet är en fungerande kvarn, den enda som är öppen för allmänheten. En hiss kommer att transportera dig till den första plattformen och galleriet. Du kommer att tas på en turné av en volontär, som förklarar kvarnens historia och hur det fungerar. Om mjölnaren är tillgänglig, kommer han att visa hur han står inför kvarnlocket mot vinden, sätter seglen och vrider hjulen.

Bruket är öppet dagligen från 10:00 till 16:00, med undantag för helgdagar. Intressant, det är en officiell “hus i kommunen,” där par kan gifta sig! Den 11 maj, National Windmill Day, stadens kvarnar är dekorerade med blommor, änglar, och den nederländska flaggan. För att visa ett kort videoklipp av Sloten Windmill, klicka här.

Keukenhofs trädgårdar
Hemsida – Klicka: Här!

Keukenhof, betraktas som “Garden of Europe”, är den största blomsterträdgården i världen. Stora plantor är dedikerade till hyacinter, påskliljor och tulpaner, totalt sju miljoner färgglada lökar! Visas också är doftande liljor, nejlikor och rosor. Om du reser med barn, kommer de att älska skattjakt, petting gård, lekplats och labyrint. Grunderna är öppna för allmänheten dagligen från slutet av mars till maj, mellan 08:00 till 19:30.

Alla trädgårdsstigar är breda och platta. Varje byggnad innehåller en anpassningsbar toalett och restauranger rymmer rullstolar. Ledarhundar är välkomna på gångvägarna och i utställningsrummen och restaurangerna. Ett begränsat utbud av gratis skåp finns vid huvudingången till parken. Det finns också en stor bagageförvaring där du kan förvara bagage för 5 € per objekt. Elektriska rullstolar kan hyras för € 10, och manuella rullstolar tillhandahålls gratis. En kontant säkerhetsdeposition på 20 € krävs för varje, återbetalas vid återlämnande av utrustningen. Bokning av rullstolar krävs minst en dag i förväg, vilket kan göras genom att ringa +31(0)252 465 555 eller klicka här. Du kan köpa en e-biljett till Keukenhof här.

Rijksmuseum
Hemsida – Klicka: Här!

Rijksmuseum är Nederländernas största konstmuseum. Dess samling omfattar 8.000 föremål av fascinerande historia och konst. Bland de verk som visas finns verk av Hals, Vermeer och Rembrandt. Den asiatiska utställningen är utsökt! Du kommer att vara i vördnad för de lyxiga utskrifter, ornament, lacklådor, teskålar och smycken.

Museet är utrustat med hissar, och gallerier rymmer rullstolar. Ett begränsat antal rullstolar finns tillgängliga. Om du vill låna en, fråga på Informationsdisken eller Biljettkontoret. Vårdare är antagna gratis med en entrébiljett från Kassaapparat 1. Ett övervakat kapprum erbjuder förvaring av små väskor och ryggsäckar. TripAdvisor betygar Rijksmuseum som den främsta attraktionen i Amsterdam.

 

TRANSPORT I AMSTERDAM

Schiphol flygplats

När du flyger till Amsterdam landar du sannolikt på Schiphol Airport, cirka 25 km från stadens centrum. Parkeringshus P1, P2, och P3 är markerade med handikappade parkeringsplatser. Personlig assistans finns tillgänglig för rullstolsanvändare, besökare med begränsad rörlighet, och synskadade. Skötare följer med resenärer till och från parkeringsplatser och flygplan. Gratistjänsten ska bokas när du gör dina flygbokningar eller två dagar före avresa.

Hjälpmedel finns tillgängligt via Axxicom-företaget, inklusive rullstolar, lyftstolar, trappliftar, saxliftar, elektriska caddybilar och tillgängliga bussar. För att få utrustning, gå till en Axxicom Airport Caddy Assistance Desk i Avgångshallarna 2 och 3. Gula Schiphol rullstolar finns på P1 och P2 Parkeringar och NS järnvägsstation i Schiphol Plaza. Du måste sätta in ett tvåeuromynt, återbetalas när du returnerar stolen.

En buss som tar emot rullstolar går mellan Parkering P3 och flygplatsen. Dock krävs en reservation minst 24 timmar i förväg. Ring 020 316 4041 för att boka plats.

Schiphols järnvägsstation är utrustad med en hiss, som förbinder järnvägsplattformen med flygplatsen. För hjälp med ombordstigning och avresa från tåget, ring +31(0)30 235 7822.

En texttelefon finns för hörselskadade. En hörslinga finns tillgänglig på Informationsdiskar, Transfer Desks och Lounge Central-väntrum.

För hjälp på Schiphol Airport, ring 020 316 1417, besök flygplatsens hemsida här. Schiphol betraktas som en av de mest tillgängliga flygplatserna i världen!

Amsterdam Canals

Spårvagnar

Många spårvagnar avgår från Amsterdams centralstation, som förbinder med andra delar av staden. Nya spårvagnar är handikappanpassade till, med låga ingångar på trottoarnivå. Den anpassade ingången är i mitten av delen av spårvagnen, med plats för rullstolar. Äldre spårvagnar kan utgöra ett problem, med trappor, höga ingångar och smala gångar. Några av dem är handikappanpassade för inträde och markerade med en rosa “ITS” symbol. Dessa spårvagnar har plats i den nedre mittsektionen för rullstolar. Combino spårvagnar funktionen ramper, med plats för rullstolar bredvid ledaren, som anges av ett klistermärke.

Spårvagnshållplatser

Spårvagnshållplatser meddelas genom sändning, visas på displayer och skrivs ut med punktskrift. GVB, kollektivtrafiken, tillhandahåller kartor som anger tillgängliga spårvagnshållplatser och rutter. Kartor på engelska finns på GVB Service Desk, som ligger mittemot södra sidan av Amsterdams centralstation. Många av spårvagnshållplatserna höjs. Spårvagnsplattformar markerade med en svart prick möjliggör funktionshindrade inträde på båda sidor av ett spår. Plattformar med en halvsvart prick ger inträde på ena sidan. Plattformar utan inaktiverad åtkomst visar en vit punkt.

Tunnelbana och bussar

Alla tåg och bussar är handikappvänliga. Nederländerna Järnvägar erbjuder assistans på sina tåg och stationer med 24-timmars varsel. För att göra en förfrågan, ring 030 235-7822 eller besök en station. Handikappade tågkupéer har breda dörrar och mobila ramper.

Taxi

Boonstra är en privat taxitjänst för användare av rullstolar. Resorna bör bokas en dag i förväg genom att ringa 020 613 4134. Taxi Centrale Amsterdam på 020 677 7777 ger också rullstolsanpassade hytter.

De flesta människor skulle inte anta att det finns tillgängliga boende i Amsterdam på grund av sin gamla arkitekturstil. Det finns dock faktiskt många alternativ för rullstolsanpassat boende. Överlämning har ett enormt utbud av tillgängliga boenden i Amsterdam. Var noga med att kolla in vad som finns och börja planera din resa till vackra Amsterdam!

Om du letar efter något annat, bara skriva dit du vill gå och vi ska visa dig några bra tillgängliga boende i det området!

 

Bläddra bland mer tillgängliga guider:

Add Comment

Click here to post a comment